Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Alle uitslagen Districtsbeker + geplaatste ploegen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Erwin van den Broek (Gemert)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Doe mee met de Tank en Win actie FC Eindhoven

LEES MEER

Ad Borrenbergs
Radio JND Oktoberbest
bannersanidump(slider)2.jpg
Sportspreekt
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

8 oktober 2017 | - Wedstrijd van de week 

Dommelen aan kop na overwinning op Unitas'59


Deel dit bericht:


Ploeg van trainer Paul Firet wint ook de derde wedstrijd in de competitie.

Het venijn zat 'm in de staart. In negatieve zin dan. In de slotfase van de wedstrijd tussen Unitas'59 en Dommelen (0-2) raakte Dommelen-verdediger Juriaan Groot – naar het zich liet aanzien – ernstig geblesseerd aan zijn rechterenkel en na het laatste fluitsignaal was er een opstootje, waarbij spelers en begeleiding van beide ploegen betrokken waren.
Wat er precies aan de hand was, werd niet duidelijk, maar de frustratie bij de thuisclub was groot. Dommelen boekte echter een overwinning waarop weinig was af te dingen. Natuurlijk baalde Van der Heijden dat zijn ploeg in de blessuretijd van de eerste helft tegen twee onverwachte tegentreffers aanliep, maar na de rust bracht Unitas'59 gewoonweg te weinig om aanspraak te maken op een beter resultaat. Verder dan een schot van Richard Hermans op de bovenkant van de lat, kwamen de roodwitten niet. Aan de andere kant claimde Dommelen een strafschop en was er een grote kans voor invaller Thomas Keeman. Gescoord werd er niet meer.
Tegenover de routine van Unitas'59 – met Jeffrey van Dingenen, Remco Diks, Mark Bartels en Ruud Vissers – zette trainer Paul Firet van Dommelen een zeer jeugdige ploeg. Alleen Geert Rijnders en good old Dennis Soeteman zijn ouder dan 25 jaar. De rest zit er (dik) onder. Mathijs de Bie, Stef Willems en Juriaan de Groot speelden vorig seizoen nog in JO19-1, dat promoveerde naar de vierde divisie en zij deden uitstekend. En een speler als Thomas Righter was actief in het vierde elftal van SV Valkenswaard. Firet: 'We hebben deze jongens gewoon het vertrouwen gegeven en dit betaalt zich nu uit. En ook Bas Maasakkers, Jason Franken en Max van Leeuwen zijn pas twintig.'
Inzet

Wat vooral opvalt bij dit Dommelen is de enorme inzet. Op elke positie op het veld wordt druk gezet op de tegenstander en de blauwwitten beschikken over diverse spelers met scorend vermogen. Die uit het niets een doelpunt kunnen maken. Typerend was bijvoorbeeld de tweede treffer tegen Unitas'59. Corné van Son zat niet echt lekker in de wedstrijd en leek rijp voor een wissel. In de derde minuut van de blessuretijd stoomde hij echter vanaf rechts op naar het doel van de thuisclub en knalde bal schitterend in de bovenhoek. Doelman Kamiel Pennings was volstrekt kansloos.
Unitas-trainer Koen van der Heijden zag het verbijsterd aan. Beide teams waren immers aan elkaar gewaagd en er waren eigenlijk nauwelijks kansen te noteren. Twee om precies te zijn. In de 23ste minuut speelde Nawid Sadat zich behendig vrij en kogelde de bal op de vuisten van Soeteman en een minuut later moest Pennings al zijn kunnen tonen op een inzet van De Bie. Dat leek alles voor de eerste helft, totdat Dommelen in de blessuretijd alsnog toesloeg. In de 47ste minuut schoot Max van Leeuwen de bal knap in en een minuut later volgde de vuurpijl van Van Son.
Lange bal

In de tweede helft probeerde Unitas'59 het wel, maar echt gevaarlijk werd het niet. Er zat te weinig overleg in het spel van de Eindhovenaren en er werd veel te veel de lange bal gehanteerd. Dommelen had hier goed zicht op en bleef relatief simpel overeind. Beide trainers wisselden nog een paar keer, maar van een écht aantrekkelijke duel was geen sprake meer. Dommelen had kansen op 0-3, maar scheidrechter Oosterom zag geen overtreding in het omver lopen van Willems door doelman Pennings. En Keeman miste de juiste richting op een voorzet van De Bie.

Opstellingen:

Unitas'59: 1. Kamiel Pennings, 2. Jeffrey van Dingenen, 3. Remco Diks, 4. Mark Bartels (14. Ruben van de Poel), 5. Ruud Vissers, 8. Richard Hermans, 9. Patrick Rosier (16. Sam Franse), 11. Marco van Gerwen, 12. Shane van Bosstraten, 18. John Dekkers, 19. Nawid Sadat (22. Rick van der Heijden).

Dommelen: 1. Dennis Soeteman, 2. Bas van Maasakkers, 3. Jason Franken, 4. Geert Rijnders, 5. Mark Burgmans, 7. Mathijs de Bie, 8. Stef Willems, 9. Corné van Son (14. Anwar Janssen), 13. Juriaan Groot (16. Stefan Dielis), 15. Max van Leeuwen (6. Thomas Keeman), 17. Thomas Righter.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Dommelen aan kop na overwinning op Unitas'59
(Door Willem-Jan Schampers)
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png