Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Niek Klaassen (Mierlo Hout)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Alle uitslagen Districtsbeker + geplaatste ploegen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Doe mee met de Tank en Win actie FC Eindhoven

LEES MEER

Ad Borrenbergs
Radio JND Oktoberbest
bannersanidump(slider)2.jpg
Sportspreekt
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

4 oktober 2017 | - Column 

UNA en de verbazende realiteit.


Deel dit bericht:


'Opnieuw is Mart van de Gevel degene die de trekker resoluut over haalt'

(DoorThieu Vlemmix) Mijn verwondering over sommige quasi onmogelijkheden welke gaandeweg toch tot de realiteit van alle dag zijn gaan behoren, is en blijft levensgroot.
Zo verwonder en verbaas ik me nog altijd over die zware vliegtuigen, jumbojets die zomaar in de lucht blijven hangen en alle zwaartekrachtwetten probleemloos opzijzetten. Maar waar ik me misschien nog wel meer over verbaas en wat lager bij de grond, zijn de damespumps met van die gigantisch hoge hakken van soms wel 10 tot 15 centimeter; hoe krijgen vrouwen het in hemelsnaam voor elkaar om op die enkels brekende schoeisels overeind te blijven? En dat zijn niet alleen de Sanne en Lieke Wevers onder hen. Ik neem aan dat het spreekwoord dat ons moeder regelmatig gebruikte, namelijk 'wie mooi wil zijn, moet pijn lijden' (en dus oefenen tot het oneindige, buiten ons gezichtsveld natuurlijk) hier geboden is, om uiteindelijk op die dingen - zonder een spier op het gezicht te vertrekken - de elegante vrouw uit te hangen. En dan zoeken ze ook nog expres marktpleinen met ongelijke straatstenen uit, om elegant langs de drukbevolkte terrasjes te paraderen.... Spectaculair, dat wel.

Ook Mart verbaast
Bijna net zo spectaculair, en waar ik me bijna evenzeer over heb verbaasd, is de wonderbaarlijke manier waarop UNA in de 95e (!!!) minuut van het thuisduel tegen HSC '21 de betonnen Haaksbergers alsnog over de knie legt en daardoor na zes wedstrijden zijn toppositie in stand houdt.
En dan kun je natuurlijk niet om het fenomeen Mart van de Gevel heen. Fantastisch, wat een inzet, wat een snelheid, wat een 'torinstinct' ook. De twee PK's extra die UNA dikwijls over dode punten heen tillen (Brian+Mart) doen dat ook nu weer. Brian Boogers speelt dit keer vanuit de rechterkant en is daar in goeie doen.
...Mart van de Gevel na het maken van de 1-1 tegen HSC '21 .... (foto met dank aan FeBi)


Maar opnieuw is Mart degene die de trekker resoluut over haalt, tweemaal zelfs. De ijskoude manier waarop de huidige topscoorder van de Derde Divisie zich voor het nemen van de allesbeslissende penalty met de bal in de hand afzondert van het tumult om hem heen (en daarvoor zelfs een belachelijke gele kaart voor krijgt!), is bewonderenswaardig. De titel 'man of the match' komt hem zeer toe. Mart's bijzondere uitspraak 'UNA is een professionele vriendenclub', werd eens opgetekend in het gezaghebbende voetbalblad VI, en hij haalde het ED met zijn verhaal over de wereldreis, waarvoor hij in 2015/2016 zijn voetbalcarrière bij UNA even onderbrak. Maar nu doet de aanvallende middenvelder/spits en teamvoetballer van zich spreken op een manier die wij natuurlijk het liefste zien en waarin hij het allerbeste is: scoren. In zijn koppie zit de code opgeslagen waarmee de kluis van HSC '21 kan worden gekraakt.
Misschien is 't wat minder opvallend, in alle euforie. Maar je zou kunnen zeggen dat zich een beetje in de schaduw de goede ontwikkeling voltrekt van 'onze eigen' Willem Tieben (23) in het verdedigingscentrum. Dat proces, met de ijzersterke Yoeri Sijbers langs hem, loopt overigens al opwaarts vanaf het seizoenbegin. Maar intussen is er ook de wederopstanding van Teun Sebregts. Dit keer vanaf de start centraal op het middenveld, ontpopt de (tegenwoordig) Tilburger – net 24 geworden - zich op deze eerste zondag van oktober als één van de besten aan UNA zijde. Mooi om te zien hoe Teun zich weer naar een prima niveau heeft teruggeknokt.

Onvermijdelijk
In de kantine van UNA verdwijnen de vrolijke klanken van het na deze succesvolle zondag onvermijdelijke Chiquitita van Abba, gegangmaakt door de nog onvermijdelijkere Johan van Gestel aan de knoppen, langzaam naar de achtergrond. De Dames 1 van UNA melden zich na hun eerste competitiezege eveneens en luidkeels aan het front. Door de nevelen van de alcohol heen, kan ik me ook nog vaag het debat over de pumps met Truus van Soetens-van Delft (dochter van Koosje van Delft, die als voorman van de sigarenmakers zo rond 1950 nog de Duc George sigarenfabriek platlegde en het hele personeel achter zich kreeg) herinneren. Maar veel helderheid heeft dat gesprek niet meer opgeleverd. Daarna nog wel de dorpels naar buiten toe overleefd en het hoogteverschil tussen de kantine en de fietsenstalling overwonnen...
Eind goed al goed.

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png