Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Niek Klaassen (Mierlo Hout)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Alle uitslagen Districtsbeker + geplaatste ploegen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Doe mee met de Tank en Win actie FC Eindhoven

LEES MEER

Ad Borrenbergs
Radio JND Oktoberbest
bannersanidump(slider)2.jpg
Sportspreekt
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

3 oktober 2017 | Nieuws

Trainerscarrousel komt veel te vroeg op gang


Deel dit bericht:


'SV Budel gaf in maart al een statement af omtrent tijdstip contractverlenging hoofdtrainer'

We zitten in de maand oktober en doorgaans worden de eerste gesprekken al gevoerd omtrent de toekomst van de hoofdtrainer. De competitie eindigt dit seizoen eind mei en dit betekent dat er nog zeven maanden te gaan zijn voordat de competitie is afgelopen. In deze periode kan er nog van alles gebeuren in de samenwerking met de hoofdtrainer en club c.q. spelersgroep.


Beerse Boys

Secretaris Peter van Bijsterveldt van Beerse Boys heeft ook zo zijn bedenkingen. 'Zoals jullie wellicht weten, heeft Beerse Boys zeer laat in het seizoen gewisseld van hoofdtrainer en wat mij toen opviel is dat, ondanks het laten tijdstip in het seizoen, er nog genoeg aanbod was van (goede) trainers.'
Normaliter beslist ook Beerse Boys in november/december over het verder gaan met een trainer of dat er een voorlopig contract wordt opgemaakt met een nieuwe trainer, indien er afscheid wordt genomen van de oude trainer. 'Ik weet niet hoe dit uit het verleden is ontstaan, maar je besluit in feite of je wel of niet met een trainer verder gaat als je nog maar een paar wedstrijden in het nieuwe seizoen hebt gespeeld', aldus Van Bijsterveldt.
Zolang alles goed gaat is dit geen probleem, benadrukt de secretaris. 'Maar als de resultaten uitblijven of er een kink in de kabel komt tussen spelers en trainer, dan heb je een probleem. Immers, er is al een contract getekend voor een nieuw seizoen, dus als je dan alsnog afscheid moet nemen, moet je het contract afkopen. En dit brengt extra kosten met zich mee. Ik persoonlijk zou willen dat er pas besloten wordt over een nieuw contract in maart of april.'

SV Budel
SV Budel heeft in het afgelopen seizoen deze werkwijze al tot uitvoering gebracht. Pas in maart jl. verlengde de club het contract met hoofdtrainer William Hoeymans. In de periode van de trainerscarrousel werd de club geregeld gevraagd of het contract van de Valkenswaardenaar wel of niet verlengd zou worden. Jack Beckers was hierover toen heel duidelijk: 'We hebben geleerd uit het verleden en wij vinden het onmogelijk om in november al te oordelen of een trainer wel of niet voldoet voor het nieuwe seizoen. Dit is een trend in het amateurvoetbal, waar wij niet in mee gaan. Je moet een trainer de tijd geven om een bepaalde ontwikkeling te realiseren en dat kan niet in drie maanden. Vandaar dat we als SV Budel gekozen hebben om de contractverlenging pas op een later moment af te ronden.'

Poll
We stellen door middel van onderstaande poll aan u de vraag wat u vindt van het tijdsstip dat de meeste clubs het contract met de trainer verlengen of opzeggen. We horen ook graag je reactie in het reactieformulier. 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

06 oktober 2017 om 18:59

Jos Beerens zegt:

Je hebt natuurlijk altijd te maken met twee kanten: 1. de trainer: als men rond oktober/november al begint met contractbesprekingen dan zou een trainer bij een duidelijk positieve ontwikkeling van de speelwijze, maar een minder competitiebegin (bv door pittige start) volgens "het scorebord", mogelijk al veel te snel verleidt kunnen worden tot "paniekvoetbal" en dat komt in z'n algemeenheid het spel niet ten goede; 2. de spelersgroep: mocht in november al bekend worden dat contract van de trainer (met wat voor negatieve of positieve redenen dan ook) niet verlengd gaat worden dan gebeurt er ALTIJD iets met en binnen zo'n groep, immers de trainer gaat uiteindelijk toch weg. Komt ook nagenoeg altijd de vervolgprestaties niet ten goede; En wat nog voor beide kanten geldt: nota bene op 18 MAART is de start van de DERDE PERIODE dus zelfs nog vanaf dat moment is er nog alles te winnen voor elke trainer en zíjn spelersgroep. Mijn moraal van het verhaal is dat de (veel te vroege) contractbesprekingen rond deze periode feitelijk alleen maar nadelen kent. Komt hoogstwaarschijnlijk allemaal voort uit een stukje onzekerheid, als men nu besluit denkt men nu te weten waar aan toe te zijn. Maar in mijn ogen is dat maar een zéér betrekkelijk stukje zekerheid!


04 oktober 2017 om 13:42

Dirk zegt:

Dhr. Beckers zegt; "Je moet een trainer de tijd geven om een bepaalde ontwikkeling te realiseren en dat kan niet in drie maanden"! Hier ben ik het helemaal mee eens! Maar misschien net zo belangrijk "Een selectie/spelers moeten zich ook realiseren/open stellen voor een verandering/ontwikkeling welke een trainer wil implementeren" en dit vergt dus inzet/tijd van beide partijen! Als selecties/spelers zich dat gaan realiseren, zullen er in mijn ogen ook minder trainers ontslagen worden op grond van resultaten en/of gemopper van enkele spelers!


Overige Nieuwsitems

nieuwsflits