Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Niek Klaassen (Mierlo Hout)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Alle uitslagen Districtsbeker + geplaatste ploegen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Doe mee met de Tank en Win actie FC Eindhoven

LEES MEER

Ad Borrenbergs
Radio JND Oktoberbest
bannersanidump(slider)2.jpg
Sportspreekt
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

24 september 2017 | Nieuws

Effectief Acht pakt drie punten op bezoek bij SBC


Deel dit bericht:


VV Acht heeft zich op bezoek bij SBC uiterst effectief getoond. Het kreeg een handjevol kansen maar wist daarvan er wel een aantal te verzilveren: 1-3.

De spits is eraf voor SBC en Acht in de Vierde klasse G. Al zal de eerste wedstrijd van het seizoen niet in het geheugen gegrift blijven staan bij de bezoekers op Sportpark Schuttersheide. De wedstrijd wist ging moment echt te boeien op een paar spaarzame momenten na. De aanvoerder van Acht, Pieter van Kemenade, beseft dat het niet geweldig was wat zijn ploeg liet zien. "Het was een zware pot. Het spel was dramatisch van beide kanten, maar natuurlijk zijn wij heel blij met de eerste drie punten van het seizoen."

Promotiejacht
Die drie punten kan de ploeg van trainer Coen Vos goed gebruiken op jacht naar promotie. "We willen uiteindelijk gaan promoveren. Dat kan via een kampioenschap of via de nacompetitie. We hebben een selectie die dit jaar ver kan komen", aldus Van Kemenade. Al leek het er in de eerste helft niet op dat Acht echt aanspraak kon maken op de overwinning. SBC kreeg een vijftal grote kansen die allemaal werden gemist. Doelman Mark van der Heijden (Acht) behoedde zijn ploeg met een aantal saves voor een achterstand, maar hij kreeg daarbij ook hulp van de paal en het vizier dat bij de aanvallers van SBC niet helemaal op scherp stond.

En waar SBC de kansen niet verzilverden, ging aan de andere kant de bal er wel in. Vanuit een penalty, een speler van Acht werd vastgehouden in het vijandelijke strafschopgebied, kwam Acht via Roy Roestenburg op voorsprong. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Het was nota bene aanvoerder Van Kemenade die SBC op gelijke hoogte bracht. "Ik wilde graag scoren, maar niet op deze manier. Het is het eerste eigen doelpunt dat ik heb gemaakt."
Gezapig vervolg
Waar in de eerste helft al de momenten van opwinding niet voor het oprapen lagen, werd dat in de tweede helft nog minder. Pas twintig minuten na de hervatting gebeurde er weer iets op het hoofdveld van Sportpark Schuttersheide. Een carambole, die ontstond na een indirecte vrije trap in het elfmetergebied van SBC, werd door Max Wijgergangs over de doellijn verwerkt. SBC probeerde in het restant nog langszij te komen, maar Acht kwam nooit echt in de verdrukking terecht. Dirk van Rooij bezegelde het lot van SBC in de slotfase door het derde doelpunt voor de Eindhovense ploeg op het scorebord te laten noteren.

Na afloop sprak SBC-coach Frank Weijers zijn teleurstelling uit over de openingswedstrijd in de competitie. "Het is een grote teleurstelling. We hebben vijf enorme kansen gehad en geen enkele daarvan verzilverd. En waar we in de eerste helft nog met veel energie voor de dag kwamen, was daar in het tweede bedrijf geen sprake van." Ondanks de nederlaag was Weijers wel tevreden met het aantal kansen. "Ik ben tevreden over het aantal keer dat we voor het doel van de tegenstander zijn opgedoken. Ik denk uiteindelijk dat aan het einde van het seizoen de voetballende ploegen wel boven komen drijven, dus wat betreft maak ik me geen zorgen."
Opstellingen

SBC: 1. Dennis den Hollander, 2. Harm van Beek (13. Laszlo Vonk), 3. Niek van Eerd, 4. Marc van de Zanden, 6. Joep van de Heijden (12. Stef van der Eerden), 8. Mark Vogels, 9. Cas Kuipers (7. Sander van Kersbergen), 10. Fitim Maloku, 11. Joost van Heck, 14. Dirk van Eck, 15. Roel van der Eerden

VV Acht: 1. Mark van der Heijden, 2. Paul Holthuizen, 3. Bart van de Hurk, 4. Pieter van Kemenade, 5. Bas van Kemenade (16. Nick van den Nieuwenhof), 6. Niek Broeders, 7. Melvin van de Groen, 8. Sander van den Heuvel (10. Dirk van Rooij), 9. Roy Roestenburg (13. Lex Vincken), 11. Indy Wouterse, 15. Max Wijgergangs


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

25 september 2017 om 9:15

Nico van der Heijden zegt:

Een matige wedstrijd van beide kanten maar de eerste overwinning is binnen. Proficiat mannen


Overige Nieuwsitems

nieuwsflits