Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Niek Klaassen (Mierlo Hout)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Alle uitslagen Districtsbeker + geplaatste ploegen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Doe mee met de Tank en Win actie FC Eindhoven

LEES MEER

Ad Borrenbergs
Radio JND Oktoberbest
bannersanidump(slider)2.jpg
Sportspreekt
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

21 september 2017 | Nieuws

FC Eindhoven/av begint tegen Rood Wit V. aan nieuw avontuur


Deel dit bericht:


Rood Wit V - FC Eindhoven/av is verkozen tot wedstrijd van de week.


FC Eindhoven/av, ook dit seizoen weer vol sportieve ambities, begint zondag de competitie met een lastige uitwedstrijd tegen Rood Wit V. De blauwwitten, die afgelopen seizoen via de nacompetitie promoveerden naar de tweede klasse, hebben in Eric van de Palen een nieuwe trainer. De amicale oefenmeester begroette diverse aanwinsten en denkt met zijn vernieuwde selectie hoge ogen te kunnen gooien.

Met Cas Peters (PSV/av) en Toon van Veen (geen club) heeft FC Eindhoven/av twee nieuwe doelverdedigers. In principe is Peters de eerste doelman maar hij wordt ongetwijfeld scherp gehouden door Van Veen, die – ondanks zijn 49 jaar – nog steeds zeer gedreven is. Drie nieuwelingen kwamen van Gestel: Ferd Pasaribu, Carsley Mathilda en Robertico Wall. Jongens die normaal gesproken in de basis staan. Of dit ook geldt voor René de Vries (DBS) en de jongelingen Sander Gruijters en Wouter Wortelboer (beiden FC Eindhoven JO19) is even afwachten. Saillant detail is dat een van de vertrekkende spelers, Batuhan Günüç, nu de kleuren van Rood Wit V. verdedigt.
Het is overigens voor het eerst dat Van de Palen buiten de Kempen werkt. En hij voelt zich prima thuis bij FC Eindhoven. 'Ik heb mijn eigen staf mogen samenstellen en André (Nijssen, red.) heeft de spelers gehaald, die ik er graag bij wilde. Er is gericht geselecteerd. Niet alleen gekeken naar technische kwaliteiten, maar ook naar mentaliteit. Ik ben supertevreden met de aanwinsten. FC Eindhoven/av heeft het imago van een koopclub en dit moet in de toekomst gaan veranderen. Natuurlijk hebben we spelers aangetrokken en dit blijft de club – binnen de mogelijkheden – ook doen, maar we hebben ook veel aandacht voor de ontwikkeling van onze eigen jeugdspelers.'


Oude nest

Tegenstander Rood Wit V. zag drie spelers vertrekken (Lima Dos Santos naar RKSV Nuenen, Vinko Djulic naar RKVVO en Bart Cox naar Waalre). Daarvoor in de plaats kwamen de eerder genoemde Batuhan Günüç, Joey Nieborg (Nieuw Woensel), Phil van den Broek (Gestel), Twan Gerrits (Brabantia) en jeugdspeler Berend de Bruijn. Doelman Jeffrey Kleine Deters is ook terug op het oude nest. Hij speelde diverse jaren bij SV Valkenswaard en is opgenomen in de technische staf van de selectie van Rood Wit V., waar hij de keepers gaat trainen.

Trainer Robbert Verhoeven gaat zijn tweede seizoen in als eindverantwoordelijke. In zijn eerste jaar kende de jonge trainer met Rood Wit V. een wisselvallig seizoen. Pas in de laatste fase van de competitie werd klassenbehoud veilig gesteld. Verhoeven werd bij zijn aanstelling overigens geconfronteerd met het vertrek van Joey Hellstern en met de langdurige afwezigheid van Jan van Hout. Beide aanvallers waren goed voor 24 doelpunten in het seizoen 2015-2016. Komend seizoen heeft Verhoeven zijn selectie kunnen versterken en met de terugkeer van Van Hout wordt verwacht dat Rood Wit V. het beter gaat doen.

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

21 september 2017 om 13:20

En ze gaan maar door........ zegt:

Juist Eric, zo is het, heb 2 jaar geleden al gezegd voorspeld wat er met Gestel en Nieuw Woensel zou gebeuren, centen weg is spelers weg, hetzelfde geldt voor Eindhoven AV. Je kunt er op wachten en NIEMAND moet de illusie hebben dat het hier anders gaat. Zet de pool maar op, ik doe mee!!


21 september 2017 om 10:55

Eric zegt:

Zullen we een pooltje organiseren? Hoe lang gaat het duren voordat het met Fc Eindhoven net zo afloopt als met Dijkse Boys en Gestel? Aan de tiet van een man met centen. Centjes in het eerste elftal. Geen doorstroming vanuit de jeugd. Spelers halen. Fc Eindhoven promoveert nog een keer. Speelt wedstrijden in een competitie waar niemand naar komt kijken want veel te ver en zonder aansprekende tegenstanders. Leden en bestuur gaan morren dat de club geen eigen gezicht meer heeft. Wil meer het oude Fc Eindhoven (AV) terug En dan houdt de stroom centjes op. En is het klaar met de club. Spelers krijgen niet meer betaald en gaan lopen. Alleen niet meer achter de bal aan. Voor Gestel was dit scenario enkele jaren geleden al voorspeld en uitgekomen. Voor Eindhoven loopt dit niet anders.


Overige Nieuwsitems

nieuwsflits