Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Niek Klaassen (Mierlo Hout)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Alle uitslagen Districtsbeker + geplaatste ploegen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Doe mee met de Tank en Win actie FC Eindhoven

LEES MEER

Ad Borrenbergs
Radio JND Oktoberbest
bannersanidump(slider)2.jpg
Sportspreekt
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

17 september 2017 | Nieuws

Div. wedstrijdverslagen 3e ronde Districtsbeker


Deel dit bericht:


Hieronder een aantal wedstrijdverslagen 3e ronde KNVB Districtsbeker.

 

Oirschot Vooruit - Schaesberg: 2-1
Op het programma stond vandaag de derde en laatste wedstrijd in de poule voor het bekerprogramma. vv Schaesberg had de eerste 2 wedstrijden winnend afgesloten en was daardoor al verzekerd van verdere deelname aan het bekerprogramma. Oirschot Vooruit had voldoende aan een gelijkspel om verder te gaan.

De eerste helft gaf dan ook een vrij rustig wedstrijdbeeld te zien. Oirschot Vooruit speelde een paar kleine kansen uit maar wist niet tot scoren te komen. Schaesberg had moeite om het doel van Oirschot Vooruit te belagen maar zou toch op 0-1 komen. Na een half uur wedstrijd werd een terugspeelbal door de verdediging van Oirschot Vooruit slecht verwerkt en kon Schaesberg de 0-1 scoren. Oirschot Vooruit ging op zoek naar de gelijkmaker. Kort voor rust dacht het publiek dat de gelijkmaker op het scorebord zou verschijnen. Dorus van de Wal speelde zich zelf vrij voor de keeper en schoot de bal richting het lege doel. Een van de verdedigers van Schaesberg wist de bal echter nog van de doellijn te redden. De rust ging dan ook in met een achterstand van 0-1.

Meteen na rust kwam Oirschot Vooruit tot een goede kans om te scoren. Fons Meeuwis schoot de bal echter net naast het doel. Een kwartier na rust was er wederom een goed schot op doel van Fons Meeuwis maar de keeper van Schaesberg wist redding te brengen. Daarna werden er in 5 minuten 3 wissels doorgevoerd in het team van Oirschot Vooruit. Dorus Kemps verving Joost Kemps, Jasper van Kollenburg kwam in het veld voor Koos Gloudemans en Gijs Sebregts verving Dorus van de Wal. Die laatste wissel wierp zijn vruchten af want Gijs Sebregts zette zich meteen goed door via de rechterkant. Hij gaf de bal voor op Daan Hagemeier die de keeper eenvoudig kansloos liet. Na 70 minuten was de stand dus gelijk. Twee minuten daarna kwam Bram Meeuwis in balbezit op het middenveld. Hij zag zijn broer vrij staan op links die de bal vervolgens diagonaal langs de keeper van Schaesberg schoot voor een 2-1 stand in het voordeel van Oirschot Vooruit. Gaf het wedstrijdbeeld tot dat moment een gelijk opgaande strijd aan, vanaf de 2-1 had Oirschot Vooruit steeds het betere van het spel. Bij Schaesberg leek het alsof de pijp leeg was. Mogelijk had dat ook te maken met het gegeven dat men toch al voor de volgende ronde in de beker geplaatst was.

Door de overwinning eindige Oirschot Vooruit als eerste in de poule en is men verzekerd van de volgende ronde in de beker.

De Valk - RPC: 2-1
De Valk heeft zich weten te plaatsen voor de knock-out fase van het bekertoernooi. De eerste poulewedstrijd werd in Eindhoven tegen Gestel nog met 3-1 verloren door de ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Ruud van der Rijt. Al vroeg kwam De Valk op achterstand tegen Gestel door twee treffers van de rappe aanvaller Papito Koeks. Vlak voor de rust wist Sherry Kindo Kamara uit een strafschop de aansluitingstreffer binnen te schieten. De Valk zocht in de tweede helft naar de gelijkmaker, maar ondanks goede mogelijkheden bleef de achterstand op het scorebord staan en besliste Ieljas Achenteh namens Gestel de wedstrijd door na bijna een uur spelen de 3-1 te scoren en daarmee de zege voor Gestel veilig te stellen.

In de tweede poulewedstrijd tegen Caesar kwam De Valk al na een minuut met een man minder op het veld te staan na een rode kaart voor nieuwkomer Tim Bombeeck (SV Budel) na een handsbal in het strafschopgebied. Tom Peeters schoot uit de toegekende strafschop de 0-1 binnen voor Caesar. Na een half uur kwam De Valk op gelijke hoogte uit een voorzet van Bas Gulpers die in de verre hoek binnen viel 1-1. Nog voor de rust was het Sherry Kindo Kamara die De Valk op 2-1 bracht uit een strafschop. Caesar kwam na wederom een treffer van Tom Peeters weer naast De Valk 2-2, maar wist Sherry Kindo Kamara met zijn tweede treffer de voorsprong weer te herstellen 3-2. Een minuut later was het invaller Tobias Tanger die de 3-3 maakte voor Caesar, maar het slotakkoord was voor invaller Jean-Marc Clare die een minuut voor het einde de winnende 4-3 maakte voor De Valk en de eerste overwinning een feit was.
In de laatste poulewedstrijd tegen RPC kwam De Valk vroeg op voorsprong nadat Tecer Tufan de doelman omspeelde en beheerst de 1-0 tegen het net schoot. De Valk was sterker en kreeg kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar was het na een klein half uur Noud Ackermans die pardoes RPC weer naast De Valk schoot 1-1. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd was het Sherry Kindo Kamara met zijn vierde treffer in het bekertoernooi die De Valk naar de volgende ronde schoot 2-1.

Marvilde - ZSV: 2-1
De derde bekerwedstrijd in de poule was voor zowel Marvilde als ZSV niet meer van belang, maar beide teams gingen wel voor een goed resultaat. Na de twee overwinningen van Marvilde (bij Veritas 0-1 en thuis tegen Heeswijk 3-1) was Marvilde al zeker van de volgende ronde en na twee nederlagen met 3-2 van ZSV konden zij de volgende ronde al zeker niet meer halen. Vandaag was ZSV in de eerste helft de betere, zonder veel grote kansen uit te spelen. In de tweede helft was Marvilde duidelijk de betere en wist ook de in de eerste helft opgelopen achterstand om te zetten in een overwinning.
De eerste helft was niet echt spectaculair. ZSV voetbalde gemakkelijker en was veelvuldig dreigend. Marvilde had daar weinig tegen in te brengen. Uiteindelijk leverde de eerste helft slechts één grote kans op en die was voor ZSV in de 21e minuut. Erwin van den Broek gaf de bal over de as van het veld mee aan de diepgaande Stan van Helmond die de bal op 20 meter over de uitkomende doelman van Marvilde lepelde, 0-1. Meest opmerkelijke was echter een vrije trap die Marvilde in de 24e minuut kreeg, omdat doelman Leon Thijs van ZSV de bal volgens de scheidsrechter meer dan 6 seconden in zijn handen hield. Deze vrije trap op 8 meter van het doel leverde geen doelpunt op, omdat Stijn Louwers de bal in de muur schoot.
In de tweede helft had Marvilde vanaf het begin de overhand. Na 50 minuten mocht Danny Das aanleggen voor een vrije trap op de punt van het strafschopgebied aan de rechterkant (23 meter). Hij plaatste de bal prima in de hoek, maar de doelman had een even zo goede redding in huis, waardoor hij de bal tot hoekschop kon tikken. Eén minuut later werd Tayfun Yilmaz aangespeeld op de rand van het strafschopgebied. Tayfun gaf de bal terug en Danny Das schoot de bal diagonaal richting doel. Helaas net voor het doel langs. In de 54e minuut viel dan de verdiende gelijkmaker. Een vrije trap (voor opmerkingen op de leiding) op 20 meter iets rechts van de as werd na een kort tikje in de korte hoek gekruld door Muti Nawabi, 1-1. Tien minuten later leek de scheidsrechter voordeel te geven op het moment dat Muti Nawabi neergelegd werd in het strafschopgebied. Dat was op zijn minst een rare beslissing aangezien de bal buiten het strafschopgebied terecht kwam. Hier gaf Sander Bertels een voorzet tot bij de tweede paal waar Stijn Louwers de bal voor het doel langs kopte. Weer tien minuten later kwam Marvilde dan uiteindelijk nog op voorsprong. Een vrije trap aan de rechterkant werd door Danny Das genomen en weggekopt door een verdediger van ZSV. Wouter van Vark pikte deze bal op en gaf hem meteen op Muti Nawabi aan de linkerkant. Bij de zijlijn was hij sneller dan zijn tegenstander en sneed naar binnen. In het strafschopgebied schoot hij in de korte hoek. De doelman kon de bal niet vasthouden, waarna Jasper Jakobs de rebound van dichtbij in het doel kon tikken, 2-1. Hierna probeerde ZSV het nog wel, maar in de problemen kwam Marvilde niet meer.
Marvilde heeft drie prima bekerwedstrijden gespeeld en gewonnen. Dat is een mooi resultaat na een mindere voorbereiding, maar volgende week moet het dan uiteindelijk gaan gebeuren in de competitie. Dat moet dan gebeuren bij de mededegradant uit de eerste klasse van het afgelopen seizoen, Beerse Boys.

WODAN - DBS: 3-2
Wodan begint feller aan deze 3e bekerwedstrijd dan DBS. De 1e kans is dan ook voor de thuisploeg als die uit een vrije trap in de 16 op de paal schiet. Slecht luttele minuten krijgt Wodan wederom een kans om te scoren als DBS op het middenveld de bal verspeelt. Het spel van DBS in het 1e kwartier is zwak en futloos.

Vóór het 1e half uur krijgt Yurjen de Jongh het 1e geel van de wedstrijd als hij corrigerend moet ingrijpen na een foute terugspeel. De aanvoerder van DBS neemt in de 34e minuut een vrije schop die de keeper van Wodan linksonder uit de hoek weet te werken. De daarop volgende corner levert de bezoekers niets op. Een paar minuten later komt DBS toch tot scoren als Toon Sweegers geheel vrijstaand kan in koppen. In de 40e minuut krijgt keeper Lars Vrijsen nog geel als hij buiten de 16 een onhandige overtreding maakt. Het voetbal van beide ploegen in de 1e helft is slaapverwekkend. Teleurstellend wat beide ploegen laten zien. DBS gaat fortuinlijk met een 0-1 voorsprong de kleedkamers in.

Wodan start de 2e helft gelijk de 1e, en dat levert haar in de 48e minuut van de wedstrijd al bijna een doelpunt op. Twee minuten later lukt het Wodan wederom weer net niet om de score gelijk te trekken als de reservekeeper van DBS de bal buiten de 16 weg kopt in de voeten van aanstormende Wodan speler. Maar na een kwartier weet Wodan dan toch eindelijk de 1-1 op het scorebord te zetten. Terecht gelet op het treurige spel van DBS. In de 63e minuut gaat een afstandsschot van Yurjen de Jongh maar rakelings naast. Op aangeven van Stijn van den Berk kan Sam Weijers die net ingevallen is, 1 minuut later de bal prachtig in het doel van Wodan werken. 1-2 voor DBS, op dat moment wel verdiend gelet op de kansen die DBS creëerde. Ook invaller Mike Spruyt laat zich zien met een prachtige volley in de 66e minuut. Het schot met links wordt met een prachtige safe door de keeper van Wodan overgetikt. Een minuut later stuitert een afstandsschot van Yurjen de Jongh net op voor de neus van de keeper van Wodan. En hij kan maar te nauwer nood redden.

Vanaf de 70e minuut lijkt Wodan zich te hebben neergelegd bij de 1-2 voorsprong van DBS. Maar schijnt bedriegt. Want in de 83e en 88e minuut scoort Wodan als een duveltje uit een doosjes 2 keer, omdat iedereen van DBS al dacht de wedstrijd in de knip te hebben. Geheel onverwacht en waarschijnlijk ook tot de eigen verbazing van de spelers van Wodan, wint zij deze weinig tot de verbeelding sprekende wedstrijd met 3-2.

Wedstrijden eenvoudig winnen, ook al zijn dat maar bekerwedstrijden, bestaat niet. Een wedstrijd verliezen is niet erg. Maar de manier waarop DBS dat aan zichzelf te wijten heeft, moet alle spelers tot nadenken stemmen. Met een zwakke inzet, een gebrekkige motivatie en geen wil om te winnen wordt het moeilijk in 3e klasse.

Opstelling DBS
2. Gijs Broeren (46e Mike Spruyt), 5. Bhodi Kleine Deters (46e Dennis van der Torren), 6. Stijn van den Berk, 7 Ruud van Breemen, 8. Pim Messing, 11. Tim van der Velden (59e Sam Weijers), 14. Yurjen de Jongh (C), 15. Marijn van Asten, 16. Toon Sweegers, 17. Ivan Paredes Montes 21. Lars Vrijsen (GK)

Steensel - ACHT: 3-3
Steensel kwam al snel op voorsprong via een doelpunt van Marijn van de Ven. Twan Bierens verdubbelde de score in de 26e minuut. Deze stand kwam niet overeen met het wedstrijdbeeld want Acht had het meeste balbezit maar Steensel benutte de kansen beter. Direct na rust bracht Twan Bierens Steensel op een comfortabele 3-0 voorsprong. Acht toonde veerkracht en vocht zich terug in de wedstrijd. Dirk van Rooij scoorde in de 77ste minuut 3-1. Max Wijgergangs werd even later vastgepakt binnen de 16m en Roy Roestenburg scoorde vanaf 11 meter de 3-2. Opnieuw Dirk van Rooij scoorde de gelijkmaker en door dit gelijke spel plaatste Acht zich voor de knock-out fase van de KNVB districtsbeker.

Hoogeloon - Knegselse Boys: 2-0
Tegen Knegselse Boys was Hoogeloon in de eerste helft veel sterker en leidde bij rust met 2-0, maar in de tweede helft waren de gasten de gevaarlijkste ploeg. Zij wisten echter niet te scoren, zodat de ruststand tevens de eindstand betekende.

De thuisclub begon sterk en al na twee minuten schoot Yannick Sol maar net naast. In de tiende minuut plaatste Yannick een vrije trap op het hoofd van Niels Luyten, die fraai binnen kopte. Hoogeloon dicteerde het spel en met vlotte combinaties werd het spel aantrekkelijk gespeeld. Halverwege de eerste helft ontsnapte de snelle Jarno Wilting aan de verdediging van Hoogeloon, maar met kunst en vliegwerk kon doelman Peters een doelpunt voorkomen. Even later schoot Bas Nijhof voor Hoogeloon maar net voorlangs. Een terugspeelbal in de 32ste minuut werd de aanleiding tot 2-0. De snelle doelman Van Bree moest er achteraan en bij een poging om een doelpunt te voorkomen schoot hij in eigen doel. Hans v/d Heijden kreeg na een goede combinatie nog een kans, maar strandde op de doelman.

In de tweede helft dacht de thuisclub de buit al binnen te hebben, maar had niet gerekend op een fel Knegselse Boys, dat fel van zich afbeet en nu ook veel beter speelde. Kuipers rukte op links goed op en gaf een afgemeten voorzet op Van den Broek, die de bal maar half raakte. Even later werd Wilting net buiten de zestien onderuit gehaald. De ingeschoten vrije trap werd door doelman Peters echter goed gepakt. Kansen waren er nog over en weer en Tom de Laat moest nog in aktie komen om een inzet van de lijn te trappen.

Waalre – De Weebosch: 3-2
Een laat doelpunt van de Weebosch voorkwam dat Waalre door bekert. Nu komt de ploeg één doelpunt tekort ten opzichte van Oisterwijk. Desondanks kan de ploeg tevreden zijn over de bekercampagne waarin twee vierdeklassers verslagen werden.
Waalre – de Weebosch kende een matte start. Het leek er in het begin op dat er voor beide ploegen niets meer hoefde. Waalre kwam als eerste ploeg bij de positieve en Lowie van Kuringen profiteerde in de 23e minuut van een misverstand in de achterhoede van de Weebosch 1-0. Hierna domineerde Waalre dat toch in de 36e minuut de gelijkmaker moest incasseren. Ramon van Meurs maakte deze gelijkmaker namens de Weebosch. Ruststand 1-1.
Ook de tweede helft begon in een gezapig tempo en opnieuw was het Waalre de ploeg die de eerste initiatieven toonde. In de 75e min gaf Lowie van Kuringen Ivar Brans met een knappe pass een vrije doortocht 2-1. In de 85e minuut werd het zelfs 3-1 door een doelpunt van Luuk Ooms na een pass van Bart Cox. Hiermee was de winst binnen echter werd in de 88e min door Niek van den Broek het door bekeren onmogelijk gemaakt 3-2.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Nieuwsitems

nieuwsflits