Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Braakhuizen pakt herkansing en promoveert

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Bladella via Braakhuizen naar tweede klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

SBC promoveert. ACHT legt het af tegen Schijndel.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Bart van den Hurk (vv ACHT)

LEES MEER

Sportspreekt
Erbee Keukens
logoBeterBike-Logo.png(adv).png
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

3 september 2017 | Nieuws

Div. wedstrijdverslagen 1e ronde Districtsbeker


Deel dit bericht:


Hieronder enkele verslagen 1e ronde KNVB Districtsbeker.

Geuselt Sport – Geldrop: 0-5

Een overtuigend en fris spelend Geldrop heeft de 1e bekerwedstrijd in Maastricht tegen Geuselt Sport overtuigend gewonnen.
Voor rust zorgde Van Vroenhoven en de van UNA afkomstige spits Mark Janssen voor de 0-2 ruststand, na rust voetbalde Geldrop vrolijk door en brachten Dirkx en Heesakkers (2x) de eindstand van 0-5 op het scorebord.

Beerse Boys - Helvoirt: 3-4
Er zat duidelijk verschil in de 1e en 2e helft van het bekertreffen tussen Beerse Boys en Helvoirt. Beerse Boys was in de 1e helft de betere en mocht Helvoirt nog blij zijn dat het 3-2 stond bij rust. Na rust kantelde de wedstrijd volledig en pakte Helvoirt op basis daarvan een terechte zege.

Na enkele oefenduels begon voor Helvoirt vandaag officieel het seizoen. Op Sportpark De Klep wachtte een bekende ploeg, Beerse Boys. De afgelopen seizoenen vaak tegen gespeeld. De Beerse ploeg staat sinds deze zomer onder leiding van oud-prof Donny de Groot. De voormalige goalgetter van o.a. FC Emmen, RKC Waalwijk, FC Utrecht, De Graafschap en Willem II begint dit seizoen aan z'n trainerscarriére. De wedstrijd kende een spectaculaire openingsfase. In de 2e minuut was Menno dichtbij op de pass van Collin. Hij kon z'n voet net niet tegen de bal krijgen. In de 5e minuut was Pim Vingerhoets op snelheid Floris te snel af en werd vervolgens door Stijn in de 16 neergelegd en kreeg de thuisploeg een strafschop. Jannes Mulders, nog matchwinner tijdens de laatste officiële confrontatie, benutte de strafschop feilloos; 1-0.

Daarna kreeg Menno in de 6e en 8e minuut weer 2 goede kansen. Eerst kopte hij voorlangs en daarna stuitte hij op keeper Twan Louwers. Uit de corner die daarop volgde kwam een mislukt schot van Luke bij Menno terecht die uit de draai nu wel wist te scoren; 1-1. We zitten pas in de 10e minuut als uit een vrije trap van Vingerhoets Dennis Schapendonk een mooie omhaal maakte maar Remco verwerkte de inzet tot hoekschop. En uit die hoekschop kopte Jannes Mulders de bal vol op de kruising. In de 14e minuut kreeg Beerse Boys opnieuw een corner. Jannes Mulders vond Daan Mulders die fraai de bal achter Remco in de lange hoek kopte; 2-1. Beerse Boys bleef wel de betere en fellere ploeg maar Helvoirt kwam wel beter in de wedstrijd. Zo hakte Rico nog stijlvol een vrije trap net over het Beerse doel. Collin moest na een tik op de rechterknie na 27 minuten het strijdtoneel al verlaten en werd vervangen door Max. 10 minuten voor rust liet Luke zich te makkelijk de bal afpakken, Schapendonk stuurde J. Mulders op Remco af en Mulders scoorde beheerst z'n 2e treffer; 3-1. Toch kreeg Helvoirt 5 minuten voor rust ook een strafschop. Een vrije trap van Koen schoot door tot bij Rico die door Jeroen van Krieken ten val werd gebracht. Rico benutte de strafschop zelf; 3-2. In de extra tijd van de 1e helft anticipeerde Floris goed op een bal, stuurde Max weg, die diens schot met moeite door Louwers gepakt zag worden.

In de 2e helft begon Helvoirt sterk en Beerse Boys had daar bijna geen antwoord op. Helvoirt kreeg ook de nodige dotten van kansen op 3-3. Eerst legde Ruud Willems een voorzet panklaar voor Thijs die net over schoot, Menno schoot tot 2x toe op Louwers, ook Max zag de doelman redden en Rico werd halverwege de 2e helft duidelijk aangetikt maar nu gaf de scheidsrechter geen strafschop. ''het was duidelijk een strafschop'' gaf Donny de Groot ook na afloop toe. In de 81e minuut kwam de verdiende gelijkmaker dan toch. Floris stoomde op, bood z'n broer Rico de kans op 3-3 en in 2 instanties schoot Rico dan ook de 3-3 binnen. Maar het gevoel was duidelijk aanwezig dat Helvoirt nog wel eens zou kunnen winnen, wat heet. Na de gelijkmaker kregen Max en Rico wederom grote kansen op een doelpunt, beide keren na een goede actie maar met een (te) slap vervolg. In de 88e minuut belandde een vrije trap bij Rico die kon voorgeven, Corné legde klaar en Max wist in een volle 16 de bal als het ware binnen te rommelen en bekroonde daarmee z'n sterke invalbeurt; 3-4. In de 94e minuut was het nog bijna 4-4. Uit een vrije trap van Bart den Otter kopte Luuk van Gestel in maar Remco redde. In de 98e minuut was daar het eindsignaal en pakte Helvoirt op basis van een ijzersterke 2e helft een verdiende overwinning.

Veritas - Marvilde: 0-1
Na een paar oefenwedstrijden en de strijd om de Veldhoven cup is Marvilde vandaag aan het "serieuze" deel van het seizoen 2017-2018 begonnen. Met een redelijk aantal wijzigingen in de selectie moest het laten zien hoe het er voor stond. Dat was tegen Veritas meteen een goede graadmeter. Veritas is afgelopen seizoen tot het einde verwikkeld geweest in de kampioensstrijd in de 2e klasse. Toen die verloren was speelde het tot het einde van de nacompetitie alsnog voor promotie. De Valk was echter 2 keer duidelijk te sterk. Marvilde is vooral Sten Otter en Rick van den Bogaard als vaste basisspelers van de afgelopen seizoenen kwijtgeraakt. Daartegenover zijn Jeroen Keeris (keeper van Nuenen 2), Tom Vroomen en Max vd Gevel (verdediger en aanvaller van Nuenen 2) en aanvaller Tayfun Yilmaz (teruggekeerd van Valkenswaard) aan de selectie toegevoegd. Marvilde speelde een goede eerste helft met meerdere mogelijkheden en de tweede helft ging meer gelijk op. De wedstrijd leek op 0-0 te eindigen, maar vijf minuten voor het einde behaalde Marvilde toch nog een kleine overwinning.

In de 7e minuut gaf Danny Das een steekbal, iets rechts van het veld, op Max vd Gevel. Met een sliding speelde Max de bal voorbij de doelman, maar de bal werd voor de doellijn weggewerkt. Vijf minuten later zette Max vd Gevel goed door net over de middenlijn, waarna hij richting doel mocht gaan. Op 20 meter probeerde hij de bal over de doelman in het doel te schieten, maar er zat te weinig kracht in die inzet, waardoor de doelman de bal eenvoudig kon vangen. Weer vijf minuten later werd er goed gestoord in de verdediging van Veritas. Uiteindelijk kreeg hierdoor Danny Das de bal in de voeten en op 20 meter gaf hij de bal aan de linkerkant aan Muti Nawabi. Muti schoot in de korte hoek maar de doelman redde met de voeten tot corner. Na 24 minuten werd Max vd Gevel diep gestuurd aan de linkerkant. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Alleen voor de doelman speelde Max de bal langs de uitkomende sluitpost. Helaas kwam de bal tegen de paal en zo terug het veld in. Een kwartier voor de rust werd een voorzet vanaf rechts niet goed genoeg weg gebokst door Jeroen Keeris. Tussen twee verdedigers en twee aanvallers en op de rand van het strafschopgebied was het moeilijk om de juiste beslissing te nemen. De bal kwam in de voeten van Edwin Huyskens op 23 meter en Edwin speelde de bal over iedereen heen richting het lege doel. De bal ging naast. Tien minuten voor de rust ging Koen Stoop, topscoorder van afgelopen seizoen bij Veritas, aan de linkerkant diep. Bij de achterlijn gaf hij de bal voor, waarna deze bij de 1e paal naast geschoten werd door Jordi Beelen. De tweede helft leverde nauwelijks kansen op. In de 47e minuut kopte Jordi Beelen een voorzet vanaf links net naast. Een paar minuten later gaf Sander Bertels een steekbal op Max vd Gevel aan de linkerkant in het strafschopgebied. Hij tikte de bal over de doelman, maar de bal werd voor de lijn weggeschoten. In de 57e minuut gaf Tom Vroomen de bal voor vanaf rechts, waarna Danny Das de bal voor het doel langs kopte. Tien minuten voor het einde weer een voorzet van Tom Vroomen die deze keer door Danny Das half vallend (omhaal) over het doel werd geschoten. Gezien de tweede helft leek de wedstrijd te eindigen in een doelpuntloos gelijk spel. Vijf minuten voor het einde verloor Veritas echter de bal op de middenlijn, waarna Ties Bazelmans de bal diep gaf op Tayfun Yilmaz. Tayfun omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege doel, 0-1. In de laatste minuut viel een voorzet van Tayfun Yilmaz vanaf links nog (per ongeluk) bovenop de lat.

TSV Gudok - Bladella: 3-1
Het bekerprogramma bracht Bladella naar de Reeshof in Tilburg Daar speelt het bijna even oude GUDOK zijn thuiswedstrijden. Zonder de geschorste Teun Grimbergen en Anel Selimovic en de geblesseerde Geert van Overbeek, kregen de andere selectiespelers alle kans zich te bewijzen.

Gudok, op een haar na promotie naar de derde klasse gemist, begon fel aan de wedstrijd maar Bladella nam al snel het initiatief over. Vooral voor opkomende spelers langs de zijlijnen was er alle ruimte. Pas na ruim een half uur voetbal was er het eerste doelgevaar. Een steekpass van Joep van de Ven bereikte Bart de Jong. Zijn schot stuitte af op de uitlopende doelman. Beide ploegen hadden veel moeite om hun voorwaartsen in het spel te betrekken. Bladella was wat beweeglijker en had meer balbezit. De Schippersmannen waren nog een keer in de eerste helft gevaarlijk vanuit een hoekschop. GUDOK kon in de eerste helft helemaal niet gevaarlijk worden voor het doel van Nick Vermeiren.

De wedstrijd werd een vijftal minuten in de tweede helft opengebroken. Na goed werk van Cas Vosters kwam spits Niels Krekels in schietpositie. Met een hard schot dat in de bovenhoek van het doel verdween, tekende hij voor de 0 – 1 voorsprong voor Bladels glorie. Vijf minuten later kwamen de eerste wissels. Rob van de Boom kwam voor Max Jansen en Remo Louwers verving Ibou Bot. Rob ging op het middenveld spelen en Stijn Wouters schoof naar de laatste lijn. Voordat goed en wel de nieuwe posities waren ingenomen, was de stand gelijk. Een doorgevoerde een-twee dwars door het midden van de defensie werd bekwaam afgerond. Ook GUDOK wisselde en het spelbeeld veranderde compleet. De gastheren hadden het meeste balbezit en wonnen de meeste duels. Bladella kreeg wel kansen. Een kopbal van Remo Louwers verdween over het doel en een slim genomen vrije trap belandde op de lat. Meer effectief was GUDOK. Door slordigheden in de verdediging kon men gemakkelijk de 2-1 scoren. Bij Bladella ging Tom Maas mee in de spits lopen en speelde men alles of niets. Het werd niets. In blessuretijd werd het nog 3-1 maar dat was meer voor de statistieken.

Bladella trad aan met de volgende spelers: Nick Vermeiren, Jeroen Veron, Max Jansen ( na 55 minuten: Rob van de Boom), Tom Maas, Luuk Vosters (na 80 minuten: Bob Michiels), Joep van de Ven, Stijn Wouters, Cas Vosters, Ibou Bot ( na 55 minuten: Remo Louwers), Niels Krekels en Bart de Jong.

DBS – SDO'39: 4-0
In de eerste minuten van de wedstrijd zet DBS al gelijk de toon van de 1e helft. Nieuwkomer Tim van der Velden schiet na een vloeiende aanval van DBS namelijk in de 4e minuut al op de paal. Enkele minuten later is het weer Tim van der Velden, over rechts, die de aanval van DBS leidt. Maar met de geboden kans wordt niets gedaan. Vervolgens zien de toeschouwers Sam Weijers, Pim Messing en wederom Sam Weijers hun kansen missen. Pas na 20 minuten komt SDO'39 tot haar eerste echte aanval toe, na snel omschakelen van verdedigen naar aanvallen. DBS blijft in de 1e helft continue druk op de bal zetten en dat levert in de 21e minuut het gewenste resultaat op. Mike Spruyt kapt in de zestien zijn tegenstander prima uit, en scoort met links. DBS komt gelet op het spel terecht op een voorsprong van 1-0. SDO'39 maakt het zichzelf na een half uur erg moeilijk. Na slecht uit verdedigen pikt Pim Messing de bal handig op en scoort de 2-0. Gelet op het aantal kansen in de 1e helft is de voorsprong van DBS te klein.
De 2e helft start DBS in een te laag tempo, waardoor SDO'39 in de 1e 15 minuten enkele kansjes krijgt. Het is DBS die in de 63e minuut de voorsprong vergroot als Sam Weijers na voorgeven van Mike Spruyt de bal simpel kan binnen schieten, 3-0. 6 Minuten later wordt het zelfs 4 -0 als Tim van der Velden uit een voorzet van Sam Weijers de bal af maakt. In de 73e minuut schiet Toon Sweegers van DBS hard op doel, keeper Bart Kuyken keert de bal. In de 74e minuut schiet Martijn Hellegers van SDO'39 hard op het DBS doel. De bal spat echter uiteen op de lat. Yurjen de Jongh van DBS poeiert in 88e minuut de bal op doel. Keeper Bart Kuyken kan de bal maar net over tikken. Eindstand 4-0.
DBS had de gehele wedstrijd het beste van het spel. De 4-0 uitslag is een mooie eindstand voor de 1e bekerwedstrijd. Maar DBS moet wel laten zien dat ze tegen een ploeg als SDO'39 voor een grotere uitslag wil gaan. De 4 nieuwkomers hebben ook vandaag weer laten zien dat ze goed in het team van DBS passen.
Opstelling DBS
1. Tim ter Haar (GK), 2. Gijs Broeren ( 50e Danny Vreven ), 3. Mike Box, 6. Stijn van den Berk, Pim Messing, 9. Mike Spruyt ( 60e Toon Sweegers ), 10. Wesley de Turck, 11. Tim van der Velden, 12. Sam Weijers ( 81e Ivan Paredes Montes ), 14. Yurjen de Jongh(C), Dylan van Dinter.

Hoogeloon - Broekhoven: 13-2
In de eerste de beste bekerwedstrijd walst Hoogeloon, vooral in de tweede helft over een wel erg zwak Broekhoven. In de eerste helft kon de tegenstander het nog enigzinds bijbenen en bij rust stond het 2-1. Na rust hield Hoogeloon het tempo hoog en na 90 minuten was de stand 13-2.

Hoogeloon begon lekker en met goede combinaties werd de tegenstander onder druk gezet. Uit een snelle tegenstoot was Broekhoven na 4 minuten dicht bij een treffer. Doelman Peters redde echter uitstekend. Een harde pegel van Niels Luyten ging aan de andere kant maar net over. Jorg Bolte tekende in de 9de minuut voor de openingstreffer. Doelman Peters plaatste de bal in de voeten van de tegenstander, die ineens uithaalde en de bal zeilde net onder de lat binnen, waar doelman Peters er nog wel de hand tegen kon krijgen,maar niet voldoende.1-1. In de 25ste minuut werd een schot van Yannick Sol van dichtbij gekeerd, en ging een schot van Hans v/d Heijden maar net naast, en meteen hierop schoot hij over. Na gegrabbel van de doelman bediende Hans Luuk Waterschoot die hoog over schoot. In de 37ste minuut kwam Hoogeloon weer op voorsprong door Jorg Bolte die alleen door kon en daarna bekwaam raak schoot. Een snoeiharde vrije trap van Yannick Sol wist de doelman met moeite te keren, waarna na een scrimmage voor het doel, de bal er niet in wilde.

Ook in de tweede helft kwam de thuisclub fel uit de startblokken, en meteen kwamen er kansen, en al na enige minuten is het Niels Luyten die de bal tegen de touwen werkt. Hierna gaat het snel, en binnen tien minuten is er van Broekhoven niets meer over. Yannick Sol maakt uit een strafschop de 4-1, en 2 minuten later kopte Niels Luyten uit een hoekschop perfect raak. Kort hierop werd Niels Luyten op het randje buitenspel goed aan gespeeld, die vervolgens goed voorgaf op Jorg Bolte die simpel de 6-1binnen schoof. Aan de andere kant werd het na een fout in de verdediging 6-2.
Tom de Laat zorgde voor 7-2, en Tom Michiels kon alleen door en bediende Hans v/d Heyden op maat die simpel binnen schoof. Een kwartier voor tijd zorgde deze zelfde v/d Heijden voor 9-2. Yannick Sol en Tom Michielse tekende voor 10 en 11-2. Hans v/d Heijden dolde nog enkele tegenstanders, om vervolgens uit een moeilijke positie de 12-2 op het bord te brengen. De dertiende treffer kwam nog op naam van Yannick Sol

RKGSV – ACHT: 1-2
Een gelijk opgaande 1e helft waarin beide ploegen nauwelijks kansen kregen. 10 Minuten na rust kwam RKGSV op een 1-0 voorsprong; een indraaiende voorzet werd door Smits ingekopt. In de 68e minuut onderschepte Roy Roestenburg een terugspeelbal en schoot deze overtuigend achter de doelman van RKGSV. In de 80e minuut gaf invaller Sander vd Heuvel een voorzet op Niek Broeders die de 1-2 binnen kopte. Acht gaf deze voorsprong niet meer uit handen.

EMK – BES: 4-0
In de eerste wedstrijd van VVBES dit seizoen was de test hoe de mannen van Jurgen Pinckers en Twan van der Looij ervoor stonden na enkele vriendschappelijke wedstrijden te hebben gespeeld.

De wedstrijd tegen EMK kunnen we kort samenvatten de eerste 20 min waren voor VVBES met goed voetbal en diverse kansen die verzaakt werden om op voorsprong te komen.. In de 2e min was het Maikel v/d Honing die na een pass van Stijn Umers de eerste kans kreeg maar zijn vizier nog niet goed had staan. In minuut 11 was het Maikel v/d Honing die de bal terug legde op Daan Bartels, die na een zeer korte periode in het buitenland weer terug op het VVBES nest de bal rakelings naast schoot. Na een foutieve pass van Sander van Kessel was het EMK die in de 16 min Nick Tummers voor de eerste keer tot een redding dwong. Vervolgens was het BES toch weer die in de 18 min na een mooie vloeiende aanval de bal over zag gaan van Robin Smets. In de 20e min was het voor de eerste keer raak voor EMK met een goed uitgevoerde uitval over rechts. Willem Brouwer ziet zijn voorzet keurig afgerond door Ton Diender wat resulteerde in de 1-0 voorsprong. BES was onder de indruk van deze tegen goal en kon geen een vuist maken. In de 28 min werd na een charge op Robin Smets de gele kaart getrokken door de uitsteken leidende scheidsrechter Schellekens aan speler Robert v/d Ven van EMK. BES nog niet bekomen van de tegentreffer, kreeg nog diverse kansen tegen, die niet werden benut en enkele goede reddingen van de Nick Tummers moesten eraan te pas komen om de stand niet verder te laten uitlopen. Het duurde tot de 38 min dat BES weer een goede kans kreeg met een schot van Daan Bartels. Vervolgens was het in de 44 min wederom raak voor EMK na weer een goede uitval die de 2-0 op het score bord bracht. Rick v/d Boogaart zijn voorzet was een intikkertje voor Johan Janssen.

In de pauze werd Robin Smets gewisseld die nog niet hersteld was na de charge in de eerste helft en de blessure dusdanig dat hij door Rens van Til werd vervangen. De 2e helft was nog maar een schim van het matige spel van beide elftallen uit de eerste helft en begon de conditie zijn tol te eisen. In de 67 min werd Mark Balmer vervangen door Rob Schellens en in de 78 min werd Rick Schoofs vervangen door Bjorn de Krom. De laatste 10 min werd het voor veel spelers van BES teveel conditioneel wat dan ook resulteerde in de door John Janssen goed uitspeelde verdediging van BES in de 16 meter en de 3-0 liet aantekenen. In blessuretijd werd het ook nog 4-0 door Sem v/d Dungen waarna direct de scheidsrechter affloot.
Al met al nog een mooie uitdaging voor Jurgen Pinckers en Twan v/d Looij om de mannen van VVBES klaar te stomen in de komende weken

 


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Nieuwsitems