Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Braakhuizen pakt herkansing en promoveert

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Bladella via Braakhuizen naar tweede klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

SBC promoveert. ACHT legt het af tegen Schijndel.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Bart van den Hurk (vv ACHT)

LEES MEER

Sportspreekt
Erbee Keukens
logoBeterBike-Logo.png(adv).png
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

24 augustus 2017 | Nieuws

Jeroen van Bezouwen drukt al stevige stempel op UNA


Deel dit bericht:


'Nieuwe trainers, nieuwe wetten'


(Door Thieu Vlemmix) Zo zou je kortgezegd de trainings- en oefencampagne van UNA, en de rol daarin van onze jonge en ambitieuze nieuwe trainer Jeroen van Bezouwen, kunnen samenvatten. Als er één ding namelijk al duidelijk is, dan geldt dat wel de nadrukkelijke verandering in speelwijze. Uit de bemoedigende uitslagen tot nu toe (o.m. 3-2 winst op FC Eindhoven - met te weinig credits voor UNA van verslaggever Dal in ED - de 1-1 tegen het sterke KFC Turnhout van Jelle Schijvenaars en Sjors Paridaans en de 4-0 tegen Baronie) mag uiteraard niet meteen worden afgeleid dat dit een succesvolle benadering is, maar er zijn toch veel positieve punten te noemen.

De toverwoorden zijn in dit geval: afjagen, pressie op de bal, veel druk naar voren. Een attractieve en intensieve, maar misschien ook riskante speelwijze, die nogal wat van het team eist. De vele oefenwedstrijden hebben intussen al een aardige inkijk gegeven in de (individuele) mogelijkheden van de nieuwe selectie. Dat beeld is positief. Om te beginnen is er de vaststelling, dat we een brede groep hebben met veel mogelijkheden en aanstormend talent. Wat zijn verder de indrukken? Voor de duidelijkheid: het zijn slechts mijn indrukken.
Een keepersprobleem is er zeker niet. De positie van Petar Stoskovic is onaangevochten. Maar de jonge Robin van Iersel is als mogelijke vervanger al betrouwbaar gebleken.
Verder valt in de verdediging het beheerste en goede spel op van Tom Scheepers (PSV opleiding, 19 jaar en zoon van Michel) als rechter vleugelverdediger. Maar Sander van Weert is sneller en erg betrouwbaar; dus zal hij de eerste man zijn. In het centrum heeft nieuwkomer Yoeri Sijbers, hoewel pas 20 jaar, het in zich om meteen al in de voetsporen te treden van toch tweemalig UNA man van het jaar Glenn Schapendonk die naar 'zijn' OJC terug is. Zijn optredens in de oefenperiode zijn ijzersterk. Op de positie ernaast heeft Tomas Overhof van de trainer veel speelminuten gekregen; dit houdt waarschijnlijk vooral verband met de schorsing van Willem Tieben bij de eerstkomende bekerwedstrijd. Willem zal, naar ik aanneem, bij de competitiestart wel eerste man zijn voor die positie, temeer omdat Thomas Huyben al wekenlang heeft ontbroken.
In de middenlinie is het (weer) dringen geblazen. Rob van Boekel is goed op weg om aan zijn tweede jeugd te beginnen en voelt zich in de nieuwe speelwijze als een vis in het water. Ook Teun Sebregts – mits helemaal blessurevrij – kan met zijn flitsende omschakeling en diepgang uitgroeien tot een belangrijke pion in het nieuwe spelletje van Van Bezouwen.

Maar dan hebben we ook nog de routiniers en nagenoeg onomstreden mannen met status, Niek van Boekel en Jeroen Stottelaar (wat een goal tegen Eindhoven!). Met daarnaast nog eens de beloftevolle nieuwe aanwinst Bassou Boulghalgh (21). Wie het weet mag het zeggen. Voorin zijn de staanplaatsen niet minder duur. Nick Tielemans is normaliter onbetwist als onze man op links. Maar jeugdtalent Sil van Herwijnen komt eraan. Deze vleugelspits is snel, kan scoren en zit vol dadendrang. Nu hij definitief bij de UNA 1 selectie zit, vormt hij aan de buitenkant een serieus te nemen alternatief.

Met hun ongekende wedstrijdmentaliteit, geweldige actieradius, plus scorend vermogen, zijn Mart van de Gevel en Brian Boogers bij voorbaat de hoofdkandidaten in het aanvalscentrum (waar ze in de nieuwe strijdwijze meestal niet staan maar wel komen), waar onze nieuwe Amerikaan Idi Camara (afkomstig uit het American Soccer), met zijn 1 meter 93 een stuk luchtmacht toevoegt. Op de vleugels – zowel op links als op rechts – zijn er nog alternatieven. Multitalent Twan Demin heeft veelzijdigheid als een belangrijk wapen in huis. Om die reden kan 'de zoon van' op bijna alle plekken voorin uit de voeten. 't Is een middenvelder, zegt u? Kan ook, talent genoeg. Voor hem zou wel eens een grote toekomst weggelegd kunnen zijn. Eerst maar eens minuten maken. Lionel Nshole Makondi (22) is een vleugelspits met heel wat potentie. Mits helemaal fit en klaar voor het harde seizoensregime, dan is de vacante positie van Benjamin van Wanrooij een optie.

Talenten kloppen aan de deur
Kortom: deze groep heeft tal van mogelijkheden en herbergt veel talent. Het flinke aantal 19-, 20- en 21-jarigen zit er zeker niet voor de vorm of vulling bij, maar ze kloppen heel serieus aan de deur.
Zal deze groep echter kunnen (gaan) voldoen aan de hoge(re) eisen en blijft tegelijkertijd een sterk punt van de afgelopen jaren, namelijk de eenheid en teamgeest, intact? Er kunnen er elke keer maar elf starten, dus teleurstellingen zijn onvermijdelijk. Ik benijd Jeroen daarom niet, maar wens de gedreven coach wel alle succes toe met dit uitdagende proces, waarin hij gezien de oefenwedstrijden al heer ver is. Aanstaande woensdag de 23ste thuis om acht uur gaat het al om de knikkers, namelijk voor de beker tegen het sterk geachte Staphorst. En de zondag erop wacht het echte werk met als stevige competitiebrok OJC, in Rosmalen.
Wat zullen we samenvattend als verwachting uitspreken? Een stevige plek in het linker rijtje van de Derde Divisie en gaan voor een periodetitel? Dat lijkt me zeker geen onredelijke opdracht.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Nieuwsitems

Nieuwsarchief Nieuws


Lamers Van de Wijdeven
Sportspreekt
Voetbalprijzen.nl
Sportretfoto
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannervdl.jpg
bannerspitters.jpg
logoBeterBike-Logo.png1.png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannersanidump(home).png