Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
hypotheekvisieuitgelichtnieuw3.jpg
Image layer Slide thumbnail

Programma poulefase KNVB districtsbeker.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Speeldagenkalender 2018-2019 (Zuid I - II)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst (Update): Totaaloverzicht transfers

LEES MEER

Radio JND Oktoberbest
Sportspreekt
Sportretfoto
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
vdl.jpg
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

21 mei 2017 | Nieuws

Wedstrijdverslagen nacompetitie


Deel dit bericht:


Hieronder wedstrijdverslagen nacompetitie voor zondag 21 mei. 1e-2e klasse

Gelijkspel Beerse Boys bij Zeelandia biedt perspectief
Beerse Boys is de nacompetitie voor klassenbehoud gestart met een verdienstelijk gelijkspel in Middelburg tegen Zeelandia. Na weer een snelle achterstand – in de 5e minuut opende Niels Luteijn de score voor zijn ploeg – kwam Beerse Boys halverwege de eerste helft via Dennis Schapendonk langszij, maar amper een minuut later stonden de Zeeuwen weer op voorsprong. Nog net binnen het half uur zorgde Pim Vingerhoets met een vrije trap voor een gelijke ruststand. Aan het begin van de tweede helft scoorde Niels Luteijn zijn derde doelpunt voor Zeelandia, maar met het mooiste doelpunt van de middag bracht Pim Vingerhoets in de 83e minuut de eindstand van 3-3 op het scorebord. Het laatste halfuur moest Zeelandia het doen met 10 spelers vanwege direct rood voor Yannick van de Woestijne.


Net als in de laatste competitiewedstrijden kreeg Beerse Boys ook in deze eerste nacompetitiewedstrijd al snel een doelpunt om de oren. In de 5e minuut was Niels Luteijn voor het Beerse doel de enige die adequaat reageerde op een lage voorzet vanaf rechts: 1-0. Het Beerse spel was vanmiddag zeker niet slecht en met regelmaat werd er een goede aanval opgezet. In de 23e minuut leidde zo'n combinatie tot de gelijkmaker. Rob van Bijsterveldt speelde op links de geheel vrij staande Pim Vingerhoets op maat aan, diens voorzet werd bij de tweede paal voor doel gekopt door Pepijn van Spreuwel en Dennis Schapendonk rondde beheerst af: 1-1. Maar vanaf de aftrap kwam Zeelandia weer op voorsprong. Een bal vanaf de linker flank kwam even voorbij de tweede paal bij Niels Luteijn, die knap net onder de lat raak schoot: 2-1. De sterk spelende Pim Vingerhoets zorgde voor een snelle gelijkmaker door een vrije trap vanaf zo'n 20 meter in de verre linker hoek raak te schieten: 2-2 in de 28e minuut. Paniekerig uitverdedigen zorgde enkele keren voor gevaar voor het Beerse doel, maar de situatie kon uiteindelijk toch steeds geklaard worden. Een goede aanval van Beerse Boys in de 38e minuut werd door Pim Vingerhoets afgesloten met een geplaatst schot, maar de bal zeilde net over.

In de tweede helft moest Niels van Heerbeek al snel afhaken wegens een blessure; Dirk Vingerhoets verving hem heel verdienstelijk. Niels Luteijn profiteerde in de 54e minuut van gestuntel in de Beerse achterhoede en bracht de thuisploeg met zijn derde doelpunt weer op voorsprong: 3-2. Meteen hierna moest ook Ronnie Pijnenburg zich laten vervangen – door Joost Schapendonk – maar trok ook de Beerse ploeg het initiatief meer naar zich toe. Linksbuiten Pim Vingerhoets brak in de 63e minuut door de verdediging van Zeelandia, maar werd door Yannick van de Woestijne neergehaald. Scheidsrechter Senders trok rood en zo moest de thuisploeg met 10 man verder. De vrije trap leverde geen gevaar op. Uitvallen van Zeelandia waren niet ongevaarlijk en enkele keren moest de Beerse doelman Koen van Kollenburg handelend optreden om zijn ploeg voor een grotere achterstand te behoeden. In de 75e minuut leverde een nieuwe actie van Pim Vingerhoets een vrije schietkans op voor Pepijn van Spreuwel, maar diens schot ging over. Goede lage voorzetten van Dirk Vingerhoets leverden evenzovele doelrijpe kansen op, maar er stond steeds geen Beerse aanvaller op de juiste plaats. Twan van Korven, ingevallen voor Dennis Schapendonk, zette in de 83e minuut een aanval op waarbij de bal terecht kwam bij Pim Vingerhoets op links. Met een onhoudbare pegel schoot hij de verdiende 3-3 diagonaal achter doelman Robin Duim. In de slotfase kwam Beerse Boys nog een keer goed weg toen de bal tegen de lat van het Beerse doel belandde. Met het gelijke spel kon uiteindelijk iedereen leven.

De Valk met ruime 0-3 winst bij SHH op weg naar finaleronde van de nacompetitie
De Valk heeft in de heenwedstrijd in de dubbele ontmoeting met SHH zichzelf een goede uitgangspositie verworven door in Herten met 0-3 te winnen. In een wedstrijd waarin het niet allemaal even makkelijk ging, maar niet echt in de problemen kwam was het Steef Vosters die De Valk op het goede spoor bracht door voor de rust de openingstreffer te maken. Na de rust was het invaller Jorg van Galen die met twee treffers ervoor zorgde dat De Valk met een geruststellende voorsprong de tweede wedstrijd in kan gaan.

Beide ploegen moesten in de beginfase van de wedstrijd aftasten en kijken waar de mogelijkheden lagen. De eerste mogelijkheid was voor De Valk toen middenvelder Bas Crijnen op snelheid kon opstomen aan de linkerkant en de bal via Steef Vosters bij de vrijstaande Sherry Kindo Kamara kwam, het schot van de rechtervleugelaanvaller ging een meter voorlangs het doel. SHH probeerde met enkele lange voor gevaar te zorgen, maar de snelle achterhoede van De Valk kon dit eenvoudig afweren. In de twintigste minuut kwam De Valk op voorsprong toen uit een vrije trap van Luuk Broers de kopbal van Steef Vosters via de paal en doelman Ruud Schuman in het doel belandde 0-1. Vier minuten na de openingstreffer leek SHH aanvaller Enzo Dirksen de gelijkmaker te gaan maken, maar de lage inzet werd knap gepareerd door doelman Dennis Verhoeven. De rebound kon ondanks een overtreding op Pieter van Kemenade weggewerkt worden. Na opnieuw een mooie loopactie van Bas Crijnen kwam de middenvelder na een combinatie met Joris Hermans net een teenlengte tekort om het doel onder vuur te nemen. De Valk drukte door en na een uittrap van Dennis Verhoeven was het Steef Vosters die doorkopte en Joris Hermans het strafschopgebied in kon lopen en de bal gaf aan Wouter de Kramer. De technisch begaafde middenvelder zag zijn harde inzet gepakt worden door doelman Ruud Schuman. Een minuut later was het Joris Hermans die vlak voor het doel aangespeeld kon worden en knap wegdraaide van zijn directe tegenstander Istvan Munnix en via de doelman de paal raakte. Vlak voor het rustsignaal kreeg SHH een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en was aanvoerder Rik Reijners met een schot tegen de onderkant van de lat bijna trefzeker.


De Valk kwam sterk uit de kleedkamer en uit een hoekschop van Luuk Broers was het Wouter de Kramer die zich vrijspeelde en zijn schot via een been over het doel tot hoekschop zag worden gepromoveerd. Na bijna een uur spelen was het Wouter de Kramer die van eigen helft Sherry Kindo Kamara in stelling wist te brengen en vrij op het SHH doel af kon gaan, maar zijn lob verdween in de handen van doelman Ruud Schuman. SHH kwam in de tweede helft amper voor het doel van De Valk en leek het een kwestie van tijd dat de tweede treffer van De Valk zou gaan vallen. Zo kreeg Joris Hermans uit een voorzet van Sherry Kindo Kamara een goede mogelijkheid, maar zijn inzet werd gepareerd en werd tevens afgevlagd wegens buitenspel. Ook een schot van Steef Vosters dat gekraakt werd verdween over de achterlijn. En waar in vele gevallen het doelpunt valt aan de andere kant als je zelf de kansen niet maakt, werd dat het bijna ook deze middag bewaarheid toen Swen Domburg een bijna niet te missen kans kreeg. Maar in plaats van de bal te lobben over Dennis Verhoeven raakte de spits de bal totaal verkeerd en rolde de bal naast het doel. Tien minuten voor het einde was het invaller Jorg van Galen die wedstrijd in het voordeel van De Valk besliste. Luuk Broers stuurde Jorg van Galen weg en kon richting het vijandige doel afgaan en wist met een snoeiharde uithaal de bal in de verre hoek in de kruising te schieten achter de volstrekt kansloze doelman Ruud Schuman 0-2. Een minuut later kreeg SHH nog een goede kans toen Bas van Dael de bal hard voorlangs het doel schoot en Swen Domburg net niet bij de bal kon om de aansluitingstreffer binnen te glijden. De Valk was in de slotfase heer en meester en kreeg enkele enorme kansen om de voorsprong uit te bouwen. Zo stond Jorg van Galen vrij voor het SHH doel, maar zijn inzet ging rakelings voorlangs. Uiteindelijk was het vlak voor tijd de derde treffer voor De Valk toen Steef Vosters aan de rechterkant goed doorkwam en een perfecte voorzet gaf waar Jorg van Galen wel raad mee wist de eindstand bepaalde op 0-3.

Brabantia klaar met nacompetitie
Na het 1-1 gelijke spel tegen AFC'34 kan Brabantia de volgende ronde niet meer bereiken. In de eerste poule wedstrijd ging Brabantia al onderuit bij Alcides met 0-3 en vandaag kwam Brabantia niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

In een matige wedstrijd was Brabantia wel de betere ploeg en kreeg het ook de beste kansen. Het was toch AFC'34 dat in de 65e minuut op voorsprong kwam na een fout van doelman Renders. Daarna gingen de strijpenaren op jacht naar de gelijkmaker maar deze viel pas in de slotfase uit een vrijetrap van Aerts.

Best Vooruit behaalt overwinning tegen SC Kruisland
Voor veel supporters was het lastig om het sportpark van SC Kruisland "t'Hoogje" in Kruisland te bereiken. Bij Tilburg was de weg vanwege werkzaamheden gedeeltelijk afgesloten. Geadviseerd werd via Den Bosch en Waalwijk te rijden.

SC Kruisland was zeker de eerste helft de ploeg, die het beste van het spel had. Met een aantal -bleek uit navraag- voetballers, die ook in de zaal goed uit de voeten kunnen, werd Best Vooruit onder druk gezet. Het was Denny Witjes, die Best Vooruit overeind hield. Helemaal het doel schoon houden lukte helaas niet. Na een prima redding kwam de bal in de 20ste min. voor de voeten van Giovanni Ada. Hij rondde bekwaam af in het dak van het doel en bracht de stand op 1-0. Ook Best Vooruit kreeg zijn kansen. Een teruggelegde bal werd door Tim Fiolet via keeper Marc van Merrienboer (SC Kruisland) tegen de kruising geschoten. Helaas kon ook de terugvallende bal niet over de doellijn worden geplaatst. Diezelfde Tim Fiolet wist op fraaie wijze de gelijkmaker te scoren. Na goed doorzetten na een diepe bal van Ronald de Koning wist hij de keeper te verschalken en werd de stand op 1-1 gebracht in de 39ste min.; een doelpunt dat uit de lucht kwam vallen. Best Vooruit wist zich steeds meer onder de druk van SC Kruisland uit te voetballen. Beide ploegen kregen voor de rust nog een goede kans, maar Achmed Didi (SC Kruisland) schoot hoog over. De kans voor Best Vooruit ontstond uit een vrije trap, Deze werd door Robin Buiks en Tom Kastelijn niet op waarde geschat en de bal verdween over de achterlijn. Na een opstootje voor de dugout kregen twee spelers de gele kaart; een van de gele kaarten was voor Twan Huyberts. Dit kost hem waarschijnlijk de thuiswedstrijd vanwege een schorsing. De rust werd bereikt met een 1-1 stand.

Zonder wijzigingen aan de kant van Best Vooruit werd aan de tweede helft begonnen. De rollen waren in deze tweede helft omgedraaid. Best Vooruit was duidelijk de bovenliggende partij. Gevaarlijk werd SC Kruisland alleen uit hoekschoppen, maar echte kansen kreeg SC Kruisland niet. In de 57ste min. mocht Tim Fiolet een hoekschop nemen. De bal werd door Ronald de Koning, die trouwens op deze dag jarig was, tegen de paal gekopt. Jammer, want wat zou een doelpunt een mooi verjaardags-cadeau zijn geweest. In de 67ste min. had Best Vooruit op voorsprong moeten komen. Drie doelpogingen op 'n rij leverden geen doelpunt op. Een schot van Robin Buiks werd door de keeper over de lat getild; vervolgens werd de bal uit de daaropvolgende hoekschop ingekopt en weer was het de keeper, die de bal over de lat tilde. Weer een hoekschop en uit deze hoekschop teisterde Robin Buiks de onderkant van de lat. Kort daarna was het weer Robin Buiks, die na een prima aanval over veel schijven, het doel niet wist te vinden. SC Kruisland kon daar niet al te veel tegenover zetten. Uit een hoekschop kopte Guidon Kithorn over en naast het doel van Best Vooruit. Best Vooruit daarentegen kreeg kansen te over. Tim Fiolet schoot de bal te gehaast naast het doel. De aanval hieraan voorafgaand was er een uit het boekje via Thomas van Heukelom en Tom Kastelijn. Toch werd het 1-2 door een eigen goal van Issam Dahmani. Na een prima redding van de keeper van SC Kruisland op een schot van Robin Buiks werd de bal weer in het spel gebracht. De daaropvolgende terugspeelbal werd met het hoofd verlengd en verdween in de 80ste min. in het doel. Best Vooruit ging op jacht naar de 1-3, maar slaagde daar ondanks diverse kansen niet in. SC Kruisland probeerde het tij te keren, maar het ontbrak aan scherpte.

Nacompetitiewedstrijd EFC - Someren eindigt onbeslist
EFC heeft in de 1e wedstrijd van de nacompetitie thuis tegen Someren gelijk gespeeld: 0-0. Aanstaande zondag volgt de uitwedstrijd tegen Someren en de winnaar over deze twee wedstrijden gaat vervolgens nog op 3 en 5 juni een vervolg spelen. EFC gaat dan voor promotie naar de 1e klasse en Someren voor behoud in de 1e klasse.

EFC begon goed aan de wedstrijd en was in de eerste 20 minuten ook wat beter. Someren kwam vervolgens duidelijk terug en kreeg na een half uur ook de betere kansen. Freek van Bussel van Someren trof met een strak laag schot de paal en enkele minuten later kopte Niels Schweren net over de lat. Tien minuten voor rust was EFC dicht bij een doelpunt. Ruan Tiryaki schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied tegen de kruising.

Na de rust had EFC ook weer 20 minuten het betere spel. De beste kans was er echter in die fase voor Someren. Een kopbal van dichtbij door Freek van Bussel werd door EFC-doelman Koen Wouters uitstekend gepareerd. Vervolgens kreeg EFC mogelijkheden. Een goede aanval werd door Dennis van Sambeeck afgesloten met een schot wat via de vingertoppen van de Someren-doelman over de lat werd getikt. Kort hierna schoot Max van Limpt, half vallend, net langs de rechterpaal. Vlak voor tijd redde Koen Wouters weer bekwaam na een schot van Koen de Louw van Someren.
De eerste wedstrijd tussen EFC en Someren was een open wedstrijd met voor beide teams de nodige kansen. Zondag in de uitwedstrijd tegen Someren zijn er voor EFC nog zeker mogelijkheden om de nacompetitie nog een vervolg te geven.

(verslag Someren) Eersel – Vorig seizoen stonden beide teams al tegenover elkaar in de finale van de nacompetitie en toen promoveerde Someren na strafschoppen. De beslissende wedstrijd op neutraal terrein eindigde destijds in 1-1. Ook deze keer, nu in de halve finale, eindigde de wedstrijd in een gelijkspel (0-0).

Someren zal het karwei volgende week op sportpark 'de Potacker' af moeten maken, want de equipe van Jurgen de Haan verzuimde in Eersel om enkele uitstekende kansen te verzilveren. Met name voor rust hadden de bezoekers de beste mogelijkheden. Freek van Bussel trof vanuit een moeilijke hoek de paal en na een hoekschop van Thijs Cortenbach teisterde Niels Schweren de lat. Op slag van rust kopte Cortenbach in kansrijke positie over het EFC-doel. De thuisclub stelde er een goed schot van Ruan Tiryaki tegenover. Van ca. 20 meter afstand trof ook hij de lat.

In de tweede helft waren de blauwwitten na ruim een uur spelen dichtbij een treffer. Freek van Bussel leek op aangeven van Salim Zeroual van dichtbij te scoren met het hoofd, maar doelman Koen Wouters pareerde de bal uitstekend. In de rebound werd de terugspringende bal over het doel geschoten door invaller Koen de Louw. EFC kreeg ook kansen, maar het schot van Dennis van Sambeeck scheerde via de vingertoppen van doelman Maarten Werts over de lat en Dennis van Limpt schoot vallend naast. Koen de Louw, die verrassend op de bank moest beginnen, had in blessuretijd de winnende treffer op zijn schoen na een goede individuele actie. EFC-goalie Wouters stond echter op de goede plek en keerde het schot. 

2e-3e klasse

Bladella knokt zich moeizaam naar 1 – 1 gelijkspel
Het zal toch niet zo zijn het Bladella-icoon op deze manier zijn laatste wedstrijd voor Bladella heeft gespeeld. Technisch gezien had de scheidsrechter gelijk, door een rode kaart te trekken; hij had natuurlijk niet in de gaten dat hij met Ruud Leermakers te doen had. Tja een doorgebroken speler neerhalen leidt helaas tot de zwaarste straf. Sorry Ruud.


De wedstrijd was nog geen minuut oud, toen Rob v.d. Boom een voorzet gaf die door iedereen werd gemist en ook uit de scrimmage die daarna ontstond, wist niemand de bal in het net te krijgen. Geen nood, want weer een minuut later, werd de bal uit een voorzet van Bart de Jong feilloos door Ruud Leermakers ingekopt. 1 – 0. Amper tijd om adem te halen, want na een voorzet van Geert v. Overbeek, verzuimde Bart de Jong de 2 – 0 aan te tekenen. Dit waren tevens de beste momenten van Bladella, want Erp leek van de eerste schrik bekomen en na de zenuwachtige start, begon het allengs beter te acteren. Zo schoten Luuk Barten en Max de Jong net naast. Bladella mocht de goden danken dat een keihard schot van Erp de deklat ranselde. De twee lange spitsen waren, zeker bij corners, aardig gevaarlijk, maar het meeste gevaar kwam toch van de snelle vleugelspitsen. De thuisclub had geen grip meer op het middenveld, misschien dankzij het gemis van Anel Selimovic. Met snelle uitvallen probeerde men het wel, maar die sorteerden weinig effect.

Direct na de thee zagen maar weinig toeschouwers( nog in de kantine ), hoe Rob v.d. Boom vergat om een opgelegde kans te verzilveren. Het begin van de tweede helft was wederom voor de Schippersmannen, maar helaas duurde dit overwicht maar erg kort. Het werd nog erger toen in de 65ste minuut na een uitstekende steekpass, Ruud Leermakers zich genoodzaakt voelde om een doorgebroken speler het scoren te beletten, met als gevolg een rode kaart. Een schlemielig einde voor Ruud. Onder leiding van de pas 18-jarige uitblinker Willem den Dekker, die driftig met uitstekende passes strooide, nam Erp het initiatief volledig in handen en kon Bladella zich enkel maar beperken tot verdedigen. Beide clubs wisselden nog volop, maar succes leverde dit niet op,...tot in blessuretijd de voor Erp bevrijdende gelijkmaker toch nog op het scorebord verscheen. Geheel terecht en gelukkig voor Willem den Dekker, die zijn lage schuiver in de uiterste lange hoek achter de overigens weer uitstekend keepende Nick Vermeiren, zag verdwijnen. Op deze manier en zonder de aanvoerder zal het volgende week in Erp een hele opgave zijn om de promotiewedstrijden een succesvol vervolg te geven, maar ja je weet nooit hoe en koe een haas vangt.

Dommelen overklast door Longa
In de eerste wedstrijd van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse is Dommelen van een koude kermis thuisgekomen. De blauw - witten uit Dommelen kwamen er de gehele wedstrijd niet aan de pas tegen Longa. Na een 3-0 ruststand werd Dommelen afgedroogd met een 5-0 nederlaag.

In de eerste twintig minuten werd Dommelen kompleet overlopen door een fel spelend Longa. De toekomstige fusieclub uit Tilburg ( met RKTVV en NOAD ) zette flink druk op de Dommelse achterhoede en kwam regelmatig met vijf mensen rond het zestien metergebied van Dommelen opdraven. Dommelen had de grootste moeite om het gevaar te keren. Bovendien waren alle afvallende ballen voor de Tilburgers en het wachten was op het eerste doelpunt voor de zwart witte formatie. Na een goed kwartier was het zover, na slecht uitverdedigen van Dommelen kwam de bal in de voeten van Said Markrani die beheerst binnenschoot, 1-0. Amper van de schrik bekomen lag twee minuten later nummer twee in het net na een goed opgezette aanval was het Otis Lalihatu die de trekker overhaalde, 2-0. Wat Dommelen ook probeerde, men kwam niet onder de druk vandaan en zodoende bleef Longa steeds gevaarlijk opduiken voor het doel van Dennis Soeteman. Tien minuten voor de rust liet Dommelen weer teveel ruimte en na een schot op de paal, kwam de bal in de voeten van Mustapha Houba die Soeteman voor de derde keer wist te verschalken, 3-0. Dit was ook tevens de ruststand.

In de tweede helft was het spel van Dommelen al niet veel beter. Men kon de bal niet in de ploeg houden en de passes waren erg slordig wat de mannen van Eric van der Palen ook probeerden. Het was deze middag een complete offday voor Dommelen en het tij kon niet gekeerd worden ook niet na een paar wissels. Het zat er vandaag absoluut niet in. Na zestig minuten spelen ontving op links de geheel vrijstaande Mustapha Houba de bal, die vervolgens met een steenhard schot Dennis Soeteman kansloos liet, 4-0. De koek was echter nog niet op, want pal voor tijd bepaalde Piet Adams de eindstand namens Longa, 5-0. Een trieste wedstrijd voor de vele Dommelse supporters. Op Hemelvaartsdag zal Dommelen een Barcelona-act moeten uithalen om de volgende ronde te halen.

FC Eindhoven/av wint eerste duel met 3-1 van ODC
FC Eindhoven begon matig aan de wedstrijd en kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Daarna was ODC dichtbij een tweede treffer maar verzuimde in de afwerking. FC Eindhoven/av kwam langzaam beter in de wedstrijd en Adil Zouthane maakte de gelijkmaker. Dit tevens de ruststand.

Na rust was FC Eindhoven/av duidelijk de betere ploeg en Zouthane scoorde uit een strafschop de 2-1. Even later maakte Gino de Wijs op aangeven van uitblinker Zouthane de 3-1. FC Eindhoven/av had de score nog verder kunnen opschroeven maar verzuimde in de afwerking.

EMK eenvoudig langs De Raven
In de strijd om klasse behoud trof EMK een periodekampioen uit de 4e klasse: de Raven uit Luyksgestel. In de eerste helft waren er kleine kansjes aan beide zijden. Giel van Korven zag in de 4e minuut zijn schot over het doel gaan. In de 28e minuut kreeg Geert-Jan Kemperman een kans, maar zijn schot werd door een verdediger geblokt. In de 39e minuut ging een kopbal over EMK doelman Cuppen net via de paal naast.

Direct na rust kreeg EMK twee kopkansen, maar deze leverden niets op. In de 53e minuut kreeg EMK een vrije trap te nemen. Ronnie Jansen schoot deze ouderwets in de linker bovenhoek van het De Raven doel, 0-1. Giel van Korven kon kort hierna EMK op een 0-2 voorsprong brengen maar zijn kopbal ging net over het doel. In de 70e minuut was het Geert-Jan Kemperman die EMK op een 2-0 voorsprong schoot. Na goed storen van Sjef Sanders in de 77e minuut kreeg Robbie van de Ven de kans om de score verder uit te breiden, maar hij had geen geluk in de afwerking. Na goed voorbereidend werk van Dennis Degens in de 82e minuut was het Giel van Korven die de 0-3 voor EMK binnenschoot.

3e-4e Klasse

Hapert doet zich tekort tegen Viola
Minimaal twee, maar misschien wel vier wedstrijden. Dat is wat Hapert, na het bereiken van de nacompetitie, nog voor de boeg heeft dit seizoen. Het begint met een tweeluik tegen Viola uit Alphen. Deze zondag de uitwedstrijd en volgende week ontvangt het Viola op de Lemelvelden. Als Hapert Viola over twee wedstrijden de baas is, dan mag het gaan strijden voor promotie tegen of EMK uit Nuenen of De Raven uit Luijksgestel. Deze laatste twee wedstrijden zullen dan op de zaterdag voor Pinksteren en op tweede Pinksterdag gespeeld worden. Maar zoals gezegd; daarvoor moest Hapert eerst afrekenen met Viola.

Hapert begon wat onrustig aan de wedstrijd. Viola drukte de bezoekers aanvankelijk terug en het kreeg in de beginfase een paar halve kansen en mogelijkheden. Na een klein kwartier wedstrijd kreeg Hapert het betere van het spel. De onrust verdween en het vertrouwen groeide. Jordi Huijbregts kreeg na 20 minuten voetbal de kans om de score voor Hapert te openen, maar hij schoot de bal weliswaar over de uitlopende keeper, maar ook naast het doel. Een minuut later veroverde Jesse Geboers namens Hapert de bal op de helft van Viola en hij kreeg de kans om zelf af te ronden, maar koos ervoor om de bal breed te leggen op Dave Koolen. Het tikkie breed was echter te hard. Maar de toon was gezet en Hapert kwam kort daarna verdiend op voorsprong; Jesse Geboers stuurde Jordi Huijbregts op links weg en laatstgenoemde liet keeper Van Hees kansloos met zijn linker. Hapert was los en het reeg de ene kans aan de andere. Zowel Dave Koolen als Jordi Huijbregts kregen meerdere kansen, maar lieten deze onbenut. Viola kwam er voetballend voor de rust niet meer aan te pas. Het kreeg nog wel een kansje, maar het schot ging recht op keeper Storms, daar waar een bal breed wellicht een betere optie zou zijn geweest. Hapert zocht uiteindelijk met een dubbel gevoel de kleedkamer op; het grootste gedeelte van het eerste bedrijf was het bovenliggend, maar het had verzuimd om meer te scoren, waardoor Viola in leven bleef.

In de tweede helft aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. Hapert bleef echter slordig omgaan met de kansen die het kreeg. Jeroen van Heertum kopte na een uur spelen nog op de lat, maar ook dat telt niet. Viola kon niet echt een vuist maken, maar het bleef wel geloven. Dat geloof werd in de 70ste minuut beloond. Hapert schakelde onvoldoende om en Giel van Puijenbroek mocht uiteindelijk van dichtbij ongestoord de gelijkmaker laten aantekenen. Hapert was nog niet bekomen van de tegenslag of Viola maakte het nog erger. De net ingevallen Justin Meeuwsen kopte een verre ingooi door en zag dat de kopbal in een grote boog over doelman Storms in de verre hoek verdween. Dat de kopbal anders bedoeld was deed voor Viola niet ter zake. Hapert moest op zoek naa r de gelijkmaker en daardoor gaf het achterin meer ruimte weg. Viola kreeg daardoor in het laatste deel van de wedstrijd nog kansen om het leed voor Hapert nog erger te maken, maar dat lukte uiteindelijk niet. Het bleef bij een 2-1 overwinning voor de thuisploeg.

Een wedstrijd die voor Hapert een afspiegeling van het seizoen lijkt; een goede eerste helft, waarin het verzuimd om het verschil groter te maken en een iets mindere tweede, waarin het de deksel op de neus krijgt.
Voor het tweede bedrijf uit dit tweeluik moet het geloof halen uit het bij vlagen prima spel in de eerste helft.

Acht begint slecht aan nacompetitie
De eerste 20 minuten waren voor Acht. Were Di kwam tegen de verhouding op 0-1 via Thijs Schalken. Acht was aangeslagen en Boris Smits maakte vlak voor rust 0-2. Direct na rust kwam Acht terug via een doelpunt van Melvin van der Groen. Joost Vermeer schoot Were Di naar een 1-3 voorsprong. Roy Roestenburg van Acht bepaalde de eindstand op 2-3. Volgende week wordt de wedstrijd in Tilburg beslist.

Goede start DBS
Vandaag speelt DBS op Sportpark Meerhoven de 1e wedstrijd in de nacompetitie tegen RKSV Festilent uit Zeeland (Nbr). It giet oan De legendarische woorden it giet oan in 1997 kwamen uit de mond van voormalig voorzitter van de Friesche Elf Steden Henk Kroes, waarmee hij het doorgaan van de 15e Elfstedentocht aankondigde. Afgelopen zondag werden die legendarische woorden aangehaald door Richard Antonis. Maar het uitspreken van die zin door hem geeft wel aan dat DBS enorm veel zin heeft in die nacompetitie. Er is tenslotte het hele seizoen 2016/2017 voor gewerkt.

Festilent kijkt de kat uit de boom in het begin van de 1e helft en laat DBS komen, die daardoor veel balbezit heeft. Na 15 minuten zoekt ook Festilent regelmatig de aanval. In de 25e minuut gaat Mike Spruyt van DBS alleen door op rechts en zoekt de cirkel van de 16 op en schiet met links op doel. Keeper Thieu Dekkers kan makkelijk redden. In de 28e minuut krijgt DBS de 2e goede mogelijkheid als Ivan Paredes Montes net naast schiet. Festilent krijgt in de 30e minuut haar 1e kans als Yassir Ahkim ook net naast schiet. DBS komt in de 34eminuut op voorsprong als Ruud van Breemen de bal vanaf de achterlijn mooi bij zich houdt en breed kan leggen op Wesley de Turck. Hij hoeft alleen nog zijn voet tegen de bal te zetten, 1-0. De 2e kans voor de bezoekers komt in de 38e minuut middels een schot van Chiel van Hout. Keeper Tim ter Haar van DBS kan makkelijk redden. Festilent komt in 39e minuut op gelijke hoogte als Jelle van den Heuvel de bal vanaf de rand van de 16 via een kaats in het DBS doel krijgt, 1-1. Op slag van rust krijgt Festilent nog een kans via Jochem Fleuren. Dit verandert niets meer aan de ruststand.

DBS gaat als beste ploeg naar de thee, maar weet dat niet uit te drukken in doelpunten. DBS komt goed uit de rust en krijgt in de 48e minuut een goede kans als Ruud van Breemen op links door gaat en op doel schiet. Een vrij trap in de 52e minuut van Yurjen de Jongh van DBS wordt gepakt door keeper Thieu Dekkers. DBS komt in 67e minuut op 2-1 als Stijn van den Berk na een mooi steekballetje van Yurjen de Jongh de bal kan binnen tikken. De bezoekers krijgen ook kansen als Koen van Bakel de bal op de kruising kopt. In de 76e minuut krijgt Mike Spruyt van DBS een goede kans vanaf rechts, echter hij verzuimt om de bal breed te leggen. De bal gaat er dan ook niet in. Mike Box van DBS neemt in de 82e minuut een vrije trap, die door de keeper uit het doel wordt getikt. Devin Tholel van DBS krijgt een kans in de 86e minuut, maar hij vindt de keeper op zijn weg. Het wordt 3-1 door Wesley de Turck die vrij voor het doel de bal goed afmaakt. In de 5 minuten blessuretijd krijgt DBS nog 2 kansen via Mike Box en Wesley de Turck. Dit verandert niets meer aan de eindstand, 3-1.DBS heeft zich herpakt in de 2e helft en heeft gedaan wat het in de 1e helft verzuimde. Namelijk doelpunten maken. Het was de betere ploeg vandaag en mag zich de terechte winnaar noemen. Nu op naar de return volgende week in Zeeland. 

4e-5e klasse

Riethoven en DVS delen de punten
Riethoven heeft vandaag verzuimd om zich een goede uitgangspositie te verschaffen voor de volgende uitwedstrijd in Aalst. Al in de eerste minuut kwam Coen van Bree net een teentje tekort om Riethoven op voorsprong te zetten. Na een foutje in de verdediging van Riethoven was het DVS aanvaller Nassim Markgraaf die beheerst de 0 -1 binnen schoot. Riethoven draaide de schroeven aan maar was niet in staat om in de eerste helft de gelijkmaker binnen te schieten. In de tweede helft was Riethoven conditioneel beter als DVS en er voltrok een ware stormloop op het doel van DVS. Vier keer de lat en DVS doelman Job Linsen stonden de gelijkmaker in de weg, Een kwartier voor tijd was na een scrimmage voor het doel Harm Theuws die het laatste beslissende zetje gaf met de gelijkmaker als gevolg. ook in het laatste kwartier was het Riethoven dat domineerde en DVS die tegen hield. Het was Riethoven echter niet gegeven om de winnende te maken.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef een reactie 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Nieuwsitems