logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Kenneth van de Wiel stopt bij Best Vooruit

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

FC Eindhoven/AV moet titel nog een weekje uitstellen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Appie Azmani (FC Eindhoven/av)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

21 april 2017 | - Profiel van de week 

Profiel van de week: Leon Langedijk (RKSV Mulo)


Deel dit bericht:


Leon: "Unitas'59 is een maatje te groot in onze klasse. We zijn een beetje bij kunnen blijven, maar uiteindelijk ook op een flinke achterstand gezet."


Deze week in profiel van de week Leon Langedijk van RKSV Mulo. Leon begon op 8-jarige leeftijd met voetballen bij de club naast het Helmond Sport stadion. Op 12-jarige leeftijd werd hij gescout door PSV waar hij 4 jaar in de jeugdopleiding heeft gezeten. Daarna vertrok Leon naar Helmond Sport waarin hij uitkwam in de A1 en het tweede elftal. Na Helmond Sport pikte RKC Waalwijk hem op waar Leon een tweejarig contract tekende. Bij RKC Waalwijk kwam Langedijk niet verder dan het spelen van wedstrijden in de beloftes en Leon besloot hierop een stap terug te doen naar de amateurs van DBS. Daar heeft Leon vervolgens enkele seizoenen gespeeld. Via DBS ging Leon naar OJC Rosmalen en daarna kwam hij bij NWC Asten terecht, waar hij in totaal 6 jaar voor heeft gespeeld. In 2013 keerde Langedijk terug bij de club waar het allemaal begon RKSV Mulo.

De teugkeer van Langedijk verliep in de eerste twee seizoenen dramatisch, want Mulo degradeerde van de 3e naar de 5e klasse. Maar met een overtuigend kampioenschap in het afgelopen seizoen keerde Mulo snel terug in de 4e klasse. Ook dit seizoen kent Mulo een uitstekend seizoen. Het bleef lang in de race voor het de titel, maar moet deze na een aantal nederlagen op rij overlaten aan Unitas'59.
Mulo kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie waarin het de schade van twee degradaties op rij weer kan herstellen. Wat kunnen we nog verwachten van Mulo in deze nacompetitie en is de telerstelling groot na het mislopen van de titel. We vragen het aan de 35-jarige centrale verdediger.
Profiel van de week wordt mede mogelijk gemaakt door:

Open vragen
Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Leon Langedijk, 35 jaar, geboren en getogen in Helmond, gelukkig getrouwd met Christel en samen 2 mooie kinderen (Inna & Vick). En onze hond Luca mag natuurlijk niet worden vergeten! 
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Sinds 2008 ben ik ondernemer en heb ik samen met mijn ‘partner in crime’ Bob een bedrijf in promotieartikelen / promotiemateriaal : PR Products Promotiemateriaal – www.promotiemateriaal.nl 
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Buiten het voetbal vermaak ik me graag met mijn kids en ga ik graag lekker uiteten met m’n vrouw. Daarnaast meestal een paar keer per jaar op vakantie met z’n 4en. Los van m’n gezin ga ik graag met vrienden een bierke drinken, darten, bowlen oid. Na trainingen en wedstrijden kun je me meestal ook wel in de kantine vinden.  
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Altijd positief, vrolijk, hou van een dolletje, een biertje, gezelligheid…  
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Ik denk de laatste jaren vooral als ‘ervaren speler’ met een behoorlijk spelinzicht, voetballend vermogen en een aardige pass. Daarnaast ben ik wel een winnaar, ik wil alles winnen, ook een positiespel op de training. Verdedigend moet ik me voortaan regelmatig op de been houden door een ‘professionele overtreding’ of het uitdelen van een tikje. De echte beweeglijkheid en snelheid is wel een beetje weg.  
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: Toen ik terug kwam bij de club na ongeveer 18 jaar waren er nog steeds heel veel mensen die al bij MULO zaten toen ik er weg ging. Zowel qua spelers als in de organisatie. MULO is een stabiele club met goede mensen. Het was echt een gevoel van thuiskomen, dat zie je niet meer bij veel clubs heb ik het idee. Daarnaast draagt MULO maatschappelijk haar steentje bij met verschillende initiatieven. De samenwerking met KIKA is daarvan het meest recente voorbeeld.
Niet:De af en toe koude douches na de training… 
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Martin Jol en Willy van der Kuylen, die konden je echt even apart nemen en met een paar zinnen veel meer waardevolle dingen aanhalen die je bij andere trainers in 2 seizoenen nog niet hoorde. 
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
Ralf is een enthousiaste jonge trainer die het team graag wil laten voetballen en de spelers en groep altijd positief benaderd. De trainingen zijn van een goed niveau en er zit altijd wel een gedachte achter (wedstrijdgericht óf soms specifieke accenten). Daarnaast staat hij ook open voor feedback of input van spelers. Deze feedback zal ik hem hier vooralsnog besparen ;-)
Zijn minpunt is dat hij vaak op tijd weg is uit de kantine aangezien hij nog naar Deurne moet, terwijl Rik van Veghel aan het begin van het seizoen thuis een stretcher voor hem heeft neergezet.  
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Ik denk dat ik dan toch wel Roy van der Putten moet noemen... Waar moet ik beginnen...?
Na elke stapavond is hij wel iets kwijt (sleutels, telefoon, portemonnee) of MIJN jas. Op zijn vakantie vorig jaar liet hij zich opnaaien door 2 meiskes om een tatoeage van hun voorletters in een hartje op zijn bil te laten zetten. Zijn imitatie van Macklemore... Zijn uitstapje 'geslaagde' naar AJAX met enkele MULO prominenten... Voor de wedstrijd bij Pusphaira schiet hij een bal vanaf 2 meter bij hun terreinknecht 'in the nuts'.... Al met al een kleurrijk persoon in onze selectie!  
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
Vrijwilligers in het algemeen. 
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
Ronald Joosten (met z'n dobbelstenen altijd op zak om te mexxen), Erwin Thijs en een mooi groepje (oud-) selectie spelers van NWC waarmee we momenteel nog een aparte app hebben en 1x per jaar proberen een keer te gaan stappen. Goed moment om weer een datum in te plannen overigens, ik maak bij deze Abdou Bazi verantwoordelijk hiervoor.
Heb 6 jaar lang een top tijd gehad bij NWC en vele mooie mensen leren kennen die altijd voor me klaarstonden.  
Wat maakt je vereniging zo speciaal voor jou:
Het is de club waar ik ooit begonnen ben, en ik sluit daar ook weer af met gasten waarmee ik ooit begonnen ben.
Twee degradaties op rij in 2014 en 2015, wat ging er mis:
Het seizoen in de 3e klasse speelden we erg veel gelijk. Dat brak ons uiteindelijk op. We konden geen wedstrijden over de streep trekken. Dat ging aan het vertrouwen knagen en dat werkte het seizoen erna door in de 4e klasse. We gingen naar mijn mening uiteindelijk teveel mee in het fysieke voetbal wat ons niet ligt. Het seizoen in de 5e klasse gaf ons de mogelijkheid om het vertrouwen terug te krijgen en een basis te leggen voor een meer voetballende speelstijl. 
Is de teleurstelling groot binnen de club na het mislopen van de titel: 
Aan de ene kant wel. Je blijft zolang goed in het spoor van Unitas en leeft toe naar de wedstrijd tegen hun. Dan geef je het de 2 wedstrijden hiervoor weg... Dat haalde ook een groot gedeelte van de charme van die wedstrijd af.
Aan de andere kant hadden we daarvoor een serie van 15 overwinningen op rij neergezet. Dat is natuurlijk een hele aardige prestatie. Dat gevoel moeten we zien terug te pakken.
De focus gaat nu op de nacompetitie waarin we promotie naar de 3e klasse gaan veiligstellen. 
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Een beetje ravotten met de kids. 
Waar zie je jezelf over 5 jaar:
Niet heel veel anders dan momenteel, alleen in een lager elftal bij MULO... Zakelijk en financieel weer wat stappen gemaakt. Ik zal in plaats van trainen waarschijnlijk wat gaan fitnessen om een beetje op gewicht te blijven. Verder gewoon leuke dingen blijven doen met vrienden en met het gezin. 
Wat zou je nooit meer overdoen:
Bij een bedrijf blijven werken terwijl je het niet naar je zin hebt. 
Wat zijn je slechte eigenschappen
Ik heb met sommige dingen weinig geduld, en ben af en toe wat snel opgefokt (zeggen ze). 
Wat zijn je goede eigenschappen:
Positief, sociaal, betrokken.  
De grootste ergernissen in amateurvoetbal:
Slechte (kunstgras-) velden. 
Hoogtepunt als speler:
Met Jong RKC voor de competitie met 2-1 winnen van een gruwelijk team van Jong Feyenoord door 2 goals van mij. 
Dieptepunt als speler:
Voorste kruisbanden van beide knieën afgescheurd, daardoor 2 seizoenen niet kunnen voetballen. 
Lastige tegenstander:
Dit seizoen helaas Unitas... 
Meest overschatte voetballer:
Balotelli 
Meest onderschatte voetballer:
(Binnen Nederland) Clarence Seedorf 
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
Helaas alle ellende overal in de wereld, ik probeer er zo min mogelijk van mee te krijgen. 
Overige:
Hoeveel tijd besteed je aan Social Media en van welk Social Media maak jij voornamelijk gebruik:
Alleen Facebook... De laatste tijd wat minder als voorheen. Het ligt er ook een beetje aan hoeveel ik getagd wordt in allerlei onzin berichten en of het wel of niet druk is op mijn werk. 
Wie was je idool toen je een puber was:
Romario 
Wat is je gekste gewoonte:
Op het werk dagelijks naar de 'classics' van Ben & Ruurd luisteren. 
Meest markante figuur langs de lijn:
Die knakker die altijd bij Rhode achter de goal staat / stond 
Leukste persoon die je dit jaar hebt leren kennen:
Dit jaar zou ik het zo niet weten... 
Met wie van je team ga je ook buiten het voetbal om: 
Als er ergens wat te beleven is dan zoeken de gasten van de selectie (1+2) en sommigen van de A-1 elkaar altijd wel een beetje op. Hier is ook een aparte app-groep voor. 
Kort:
Internet: KPN geloof ik (ons vrouw regelt da allemaal)
Mobieltje: Samsung
Duurste aankoop: Huis
Vrienden: Belangrijk om er een paar hele goede te hebben. 
Merk voetbalschoenen: Nike Tiempo
Muziek: vanallesennogwat
Grootste flater:  Afgelopen januari mijn eigen goal in de wedstrijd op trainingskamp in Marokko... Die was wel echt lelijk...
Voetbalhumor: Verhaal van voor mijn tijd bij NWC, maar ik ben het nooit meer vergeten: Michiel van Pelt (oud selectie-speler NWC 1) had zich destijds zonder reden afgemeld voor een training bij hoofdtrainer Marco vd Braken... Die belde hem vervolgens pislink op dat ie moest komen trainen... Michiel bleef ijzig koel en legde vd Braken vervolgens een raadsel voor... "Als jij mij kan vertellen wat de grootste zoetwatervis is dan kom ik trainen, en anders niet...."
vd Braken werd daarop zo link dat Michiel zonder het goede antwoord toch maar is komen trainen.
Droomvrouw: Ons vrouw (YES punten gescoord!)
Eten: Carpaccio
Drankje: Pilske
Vakantieland: Vroeger Zuid-Frankrijk, nu met de kids vooralsnog lekker gewoon in Nederland. 
Auto / Fietsmerk: Ford Focus & Gazelle
Ja/Nee:
Kunstgras: NEE
Ik kan goed overweg met mijn trainer: JA
Ben je een facebook/twitter freak: NEE
Promotie met je club dit seizoen:  JA
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: NEE
Ik ga lekker stappen in het weekend: NEE
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: JA
Ik ben gespannen voor een wedstrijd: NEE
Ik leef voor mijn sport:NEE
Rook je: NEE
Doe alles voor een overwinning: JA
Trainer kan me op elke plaats binnen het veld opstellen: NEE
Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 50 jaar: NEE
Ik krijg een onkostenvergoeding bij deze club: NEE
Gekleurde voetbalschoenen: NEE
Wil je op deze Ja / Nee vragen nog iets nader toelichten: NEE
Open:
Het mooiste sportcomplex: OJC Rosmalen
Het lelijkste sportcomplex: Die zonder kantine, mocht die er al 1 zijn
Wat hoop je nooit meer mee te maken: Kruisband afscheuren
Wat staat er bovenaan je bucketlijst: WK Darta met vrienden. 
Voor welke club heb je de meeste sympathie: NWC, Brandevoort en DBS
Voor welke club zal je nooit gaan spelen: Een andere Helmondse club als MULO. 
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Dit seizoen Tom Hertogs. 
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Rick van Lieshout van Rood-Wit moet maar mooi weer terug naar MULO komen
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: Unitas'59 is dit seizoen een 'heel' maatje te groot in de 4e klasse G
Jij zegt: Ja zeker. Alleen 
Wij zeggen: Mulo is klaar voor de nacompetitie
Jij zegt: Ja, we hebben onze dip hopelijk gehad en weten nu wat er de rest van het seizoen gevraagd wordt. Nog 4 wedstrijden waarin we moeten opletten voor schorsingen en blessure, en daarna vol gas!
Wij zeggen: Met deze selectie kan Mulo zich staande houden in de 3e klasse
Jij zegt: Ja, voetballende ploegen liggen ons over het algemeen meer als het fysieke werkvoetbal. Al zijn we daar dit seizoen ook wel redelijk goed mee omgegaan. Er zal daarnaast ook een verjonging plaatsvinden binnen de hele selectie. Mentaal zal de groep wellicht wat meer worden getest dan de afgelopen 2 seizoenen waarin we nagenoeg alles wonnen. Het is afwachten hoe de groep met tegenslagen omgaat.
Wij zeggen: Leon Langedijk speelt ook komend seizoen bij Mulo
Jij zegt: Er staat geen 1e elftal achter MULO dus dan kan ik sowieso JA zeggen.
Wij zeggen: Rob Lansbergen
Jij zegt: Schitterende mens! Heb hem maar een korte periode meegemaakt bij MULO, helaas in een wat mindere periode qua prestaties. Hij heeft ook successen beleefd bij MULO en was zeer geliefd bij de club. De afgelopen seizoenen heeft hij nog af en toe een wedstrijdje van ons bezocht, dat vind ik wel top.
Wij zeggen: Angelo van de Heuvel
Jij zegt: Hij is erg belangrijk voor de club in brede zin! Doet achter de schermen veel werk waar stiekem veel uren in gaan zitten, naast zijn al drukke eigen zaak. Daarnaast ook iemand die van gezelligheid houdt en hiermee de club ook verbind zowel bij goede als slechte resultaten. Een afzakkertje bij "De Heuvels" is inmiddels een begrip bij MULO.
Tot slot:
Wat vind je van Amateurvoetbaleindhoven.nl:
Leuke site om op de hoogte te blijven van het amateurvoetbal uit de regio. Kijk er wel een paar keer in de week op. Volg jullie ook op Facebook. 
Mulo is een fantastische club omdat:
Het fijne club is met goeie mensen en gezelligheid! 
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel vd week':
Martijn Mulder - NWC 
Wil je nog iets toevoegen in het algemeen:
Goed bezig en suc6 de aankomende drukke weken met alle ontknopingen in de verschillende klasses! 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige proefielen

Nieuwsarchief Profiel van de week 


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png