logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht transfers. Nog enkele aanvullingen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Adverteerder uitgelicht: Sanidump zoekt ervaren verkoopadviseurs

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

23 januari 2017 | - Voorzitter aan het woord 

Voorzitter a-h woord Bart Verberne (DOSKO '32)


Deel dit bericht:


DOSKO'32 verkozen tot club van de maand januari 2017 bij Amateurvoetbaleindhoven in samenspraak met FC Eindhoven.


Naast een uitnodiging van FC Eindhoven voor het bezoeken van de wedstrijd op 27 januari 2017 tegen RKC Waalwijk komt ook voorzitter Bart Verberne van DOSKO'32 aan het woord. We stellen de voorzitter een aantal vragen over de gang van zaken binnen de club.

Bart, hoe is het om voorzitter van DOSKO'32 te zijn en vertel je verhaal over de gang van zaken binnen de club als voorzitter
Ik ben pas een krap halfjaar voorzitter van Dosko '32, sinds de ledenvergadering van 18 juli afgelopen jaar. Het bevalt me goed, alleen ik heb de impact en de drukte eerlijk gezegd wel enigszins onderschat, zeker in combinatie met een fulltime baan en twee jonge kids van 4 en 2. En eigenlijk kom ik met mijn pas 34 jaar natuurlijk pas net kijken.
Er komt veel op je af en het is een valkuil om te denken dat je direct met van alles tegelijk aan de slag kunt. Er zijn wat zaken die verbeterd kunnen en dus ook moeten worden; dit hebben we samen met de twee andere nieuwe en zittende bestuursleden ook aangepakt. Resultanten worden echter pas 'in de tijd' zichtbaar en elke kleine verandering kost tijd én roept soms weerstand op. Dat is niet erg, alles is op te lossen door de allerbelangrijkste competentie die je als bestuurder moet bezitten: goede communicatie.

Hoe lang bent je al voorzitter en wat zijn de hoogte en dieptepunten die je als voorzitter -tot nu toe- hebt meegemaakt
Hoewel is dus pas een paar maanden voorzitter ben, was het wel een intensieve tijd. Van échte hoogte- en dieptepunten kan ik nog niet spreken, maar de avond waarop Johan Rijkers per direct stopte als hoofdtrainer en de voornemens van enkele Eerselse politieke partijen rondom het toekomstige accommodatiebeleid maken je geen vrolijk man. De in oktober nieuw lanceerde website met nu al erg veel views én uiteraard het mogen huldigen van Stan Klomp als erevoorzitter van Dosko '32 waren mooie ontwikkelingen.

Hoe staat de club er in het algemeen voor
We staan er goed voor. De club is gezond, heeft een stijgend ledenaantal en met een nieuwe Duizelse wijk in aanbouw verwacht ik dat de komende jaren dit aantal zelfs verder zal stijgen. We hebben inmiddels weer een damesteam en wellicht ook een vijfde elftal in aantocht; de jeugd doet het goed, alle leeftijdscategorieën zijn vertegenwoordigd en natuurlijk wil ik ons G-team niet vergeten. De prestaties van de elftallen zijn redelijk tot goed en het allerbelangrijkste loopt prima: sfeer op De Meer. Onze vaste materiaal- en kledingman zorgt samen met onze kantinebeheerder dat de dagelijkse gang van zaken op het sportpark erg goed is. Dit merk je in zowel faciliteiten, waarvoor veel waardering voor onze harde kern vrijwilligers daarin, alsook in de sfeer én drukte in onze kantine.

Sportief

Welke trainers zijn je het meest bijgebleven
Hoewel ik dus pas kort voorzitter ben, loop ik al wel ruim 27 jaar rond op De Meer en ben ik altijd aanwezig geweest bij wedstrijden van het eerste en heb dus veel trainers voorbij zien komen. Jos Beerens, nu werkzaam bij Steensel, is een man waar ik heel veel sympathie voor heb.

Waar moet een hoofdtrainer binnen DOSKO'32 aan voldoen
Een gedisciplineerde en prettige omgang met jeugdige spelers en vooral goede communicatieve competenties zijn essentieel.

Wat verwacht je als voorzitter van het eerste elftal dit seizoen
Tivoli steekt met kop en schouders boven de rest uit en word kampioen. Daarachter heb je met Riethoven, DOSL, Waalre, Sterksel en Dosko '32 clubs die weinig voor elkaar onder doen. Zij zullen vechten om de tweede periode en de periode die dan overkomt van Tivoli. Hopelijk zitten we erbij.

Toekomst

Hoe zie je de toekomst binnen de club en zijn er specifieke zaken waar je zorgen over maakt
Een gezonde financiële basis én stijgend ledenaantal zorgen dus voor een goede basis. Echter, in het nieuwe toekomstige accommodatiebeleid van de Gemeente Eersel zal zeer waarschijnlijk aangestuurd gaan worden op inkrimping van sportparken in de gemeente Eersel. Wij zijn één van de huidige zes. EFC zal als veruit grootse vereniging zeker overeind blijven, maar net als ons zullen DEES, Vessem, Steensel en Knegselse Boys moeten vechten om hun kwalitatieve sportpark te behouden en te onderhouden. Hoewel ik zeker vertrouwen heb in de toekomst, zijn dit zaken waar je als vereniging geen volledige invloed op hebt.
Daarnaast maak ik me soms zorgen over de rol van vrijwilligers binnen DOSKO '32. De huidige club vrijwilligers is echt top en zij houden samen de vereniging overeind. We zien hier echter wel een 'vergrijzing' ontstaan, dus ook de jongere leden zullen de komende jaren hun sociale verantwoording moeten pakken. Hier werken we aan, maar we hebben iedereen nodig.

Hoe ziet de toekomst binnen de club er uit wat betreft de jeugdopleiding
Positief. We hebben alle teams in de jeugd bezet en sommige zelfs dubbel. We hebben fanatieke en passievolle jeugdleiders en –trainers en samen met onze Jeugdcommissie werken we aan het beleid voor de komende jaren. Ook hebben met onze nieuwe hoofdtrainer Frank de Haan, die dit momenteel nog combineert met zijn rol als Hoofd Jeugdopleidingen bij Best Vooruit, een man binnen gehaald waaraan we nog veel gaan hebben. Naast Franks rol ligt er hopelijk een mooie rol voor onze huidige trainer van JO-19, die al jaren met dit talentvolle team traint. Hier gaan we de komende tijd over in gesprek.

Persoonlijk

Hoe zou je de club DOSKO'32 in het kort kunnen omschrijven:
Een mooie, warme en bovenal gezellige dorpsclub waar vele leden, supporters en andere Duizelnaren dagelijks veel plezier aan beleven.

Welke vereniging geeft volgens jou het beste voorbeeld w.b.t. sportief beleid en welke vereniging juist niet
Zelf speel ik nog in een lager elftal en we spelen bijna jaarlijks tegen Terlo. De sfeer die daar hangt, wat zij met vrijwilligers aan kleedlokalen en kantine hebben neergezet en hoe zij afgelopen jaar hun jubileumfeest organiseerden: petje af. Toen we er afgelopen najaar speelden, verbaasde me -de recent en ook weer door vrijwilligers aangelegde sprinklerinstallatie- eigenlijk niet eens meer. Ik denk dat zij, net als DOSKO '32, het eerste elftal belangrijk vinden maar het veel meer doen voor alle leden en ook de minder prestatieve kanten van een vereniging.

Kort

Amateurvoetbaleindhoven
Goed initiatief waar dagelijks veel amateurvoetballiefhebbers uit onze omgeving nieuws kunnen halen wat er vroeger niet of te summier was.

Club van de maand
Mooi dat wij deze ronde aan de beurt mogen zijn! En natuurlijk erg leuk dat we onze leden een mooi uitje kunnen bieden met toegang tot de wedstrijd FC Eindhoven – RKC Waalwijk.

5e klasse E
Voor ons even wennen om in de vijfde klasse te 'moeten' acteren, maar wel terecht omdat de vierde gewoon te hoog bleek. Fijn dat er, in tegenstellig tot vorig seizoen, wel wat meer clubs uit regio de Kempen in zitten. Al met al gewoon een mooie klasse met bovenal prettige tegenstanders, maar laten we zeggen voor nog maximaal 1,5 jaar!

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Voorzitters aan het woord

Nieuwsarchief Voorzitter aan het woord 


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png