logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Bladella schiet niks op met gelijkspel tegen RKVVO

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Bart Bonnema (SV Tivoli)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Update: Totaaloverzicht inhaalwedstrijden 2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
Accres uitzendbureau
W&E van Kasteren
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

20 november 2016 | - Wedstrijd van de week 

Braakhuizen mazzelt naar vierde ronde bekertoernooi


Deel dit bericht:


Braakhuizen verslaat Helvoirt met 3-2 en in de 4e ronde wacht Bladella dat Bergeijk met 5-1 terugwees.

Vooraf gaf aanvaller Anthony de Haan aan dat hij met Braakhuizen graag wilde stunten in het bekertoernooi. Tweedeklasser Helvoirt kwam namelijk op bezoek en deze ploeg doet het uitstekend in de competitie. Met het nodige fortuin slaagde Braakhuizen in haar opzet. De tegenstander werd met 3-2 verslagen en in de volgende ronde wacht Bladella, dat Bergeijk met 5-1 terugwees.
Routinier Myron Jourdain keek na afloop dan ook heel tevreden. 'Natuurlijk hebben we gemazzeld en kwamen we in de tweede helft nauwelijks nog aan voetballen toe. Maar ik denk dat Helvoirt het aan zichzelf heeft te wijten. Ze verdedigden vóór de rust zeer slordig. We konden toen optimaal profiteren van de geboden ruimte en scoorden bijna honderd procent. Bovendien stond Youri van Tilburg weer uitstekend te keepen. Ondanks zijn zeventien jaar is hij al heel belangrijk voor ons.'
Wind tegen of wind mee kan tot verrassende situaties leiden. Zo bleek zondag op het winderige sportpark in Geldrop. Helvoirt was in de 3de minuut dicht bij de openingstreffer. Tim Verhoeven wilde de bal richting de tweede paal trappen, maar zijn voorzet leek zomaar in de kruising te belanden. Doelman Van Tilburg toonde zijn klasse en bracht knap redding. En nauwelijks vijf minuten moest hij opnieuw aan de bak bij een schot van Luke van de Bruggen.Kwetsbaar

Waar Helvoirt goed combinatievoetbal liet zien en aanvallend sterk speelde, bleken de bezoekers verdedigend kwetsbaar. Met inschuivende mensen gaven zij ook de nodige ruimte weg. Hiervan profiteerde Anthony de Haan in de 15de minuut. Met een steekbal werd hij richting het doel van Helvoirt gestuurd, omspeelde doelman Remco Kivit en schoot beheerst in: 1-0 binnen. De gasten gingen naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar uit de vele doelpogingen, waaronder een bal op de lat en een aantal scrimmages voor het doel van Braakhuizen, wisten ze niet te scoren.
Daarentegen wist Braakhuizen wederom te profiteren van het de geboden ruimte achterin bij Helvoirt. Na een goede actie van De Haan op de achterlijn bracht hij Romano Terlinden in stelling die eenvoudig de 2-0 liet aantekenen. In de 28ste minuut wist Helvoirt dan toch te scoren. Na slecht uitverdedigen aan de zijde van Braakhuizen bracht Stijn van Gils de spanning terug. Waar iedereen verwachtte dat de gasten zouden terugkomen, was het in de 45ste minuut Mark Raijmakers die namens Braakhuizen de 3-1 maakte.
Kansloos
In de tweede helft opende Helvoirt fel. Binnen tien minuten lag dan ook de aansluitingstreffer achter Van Tilburg in het doel. In eerste instantie kon de jeugdige Braakhuizen-goalie Verhoeven nog van score afhouden, maar in de rebound was hij kansloos. De 3-2 was voor Helvoirt het sein om vol op de aanval te gaan spelen. Slechts met kunst- en vliegwerk bleef Braakhuizen op de been. En met dank aan doelman Van Tilburg, die vrijwel alle lichaamsdelen gebruikte om de tegenstander van scoren af te houden.
In de 63ste minuut was het bijna 4-2, toen Ralf van Beek met een zoevend schot de bal op de paal zag belanden. Het was een van de weinige wapenfeiten van Braakhuizen, dat zich vooral moest beperken tot verdedigen. En dit deed de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot met verve. Enkele malen konden de roodzwarten uitbreken, maar in de omschakeling waren ze niet nauwkeurig genoeg. Tot ongenoegen van De Haan. 'Met een beetje meer overleg, hadden we in de slotfase de wedstrijd kunnen beslissen. Nu bleef het tot het einde toe spannend. Hopelijk kunnen we deze lijn nu ook doorzetten in de competitie!'
Opstellingen:

Braakhuizen: 23. Youri van Tilburg, 2. Robin Sweegers, 4. Victor Akwunwa, 5. Romano ter Linden, 6. Teun de Wit, 7. Sjors Kandelaars, 8. Mark Raijmakers, 9. Ralf van Beek, 10. Myron Jourdain, 12. Kelsey Zainal (3. Isik Huseijn), 20. Anthony de Haan.

Helvoirt: 1. Remco Kivit, 3. Stijn van Gils, 4. Corné Scheffers, 5. Thijs van Hal, 6. Roel Pullens, 7. Nick Bruggen, 8. Luke van de Bruggen, 9. Collin van de Bergh (15. Rens van der Sande), 10. Menno van Hattum, 11. Rico de Laat, 14. Tim Verhoeven.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Braakhuizen mazzelt naar vierde ronde bekertoernooi
(Door Willem-Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png