Amateurvoetbal Eindhoven
logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Z-O Brabant Kerst zaalvoetbaltoernooi 2018

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Voetbalcongres 2019 met Gertjan Verbeek en Paul van der Zwaan

LEES MEER

Hypotheekvisie
Blatter Legal
MCB Direct
sanidump
Ad Borrenbergs
VDL
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

7 juni 2015 | Nieuws

Braakhuizen promoveert naar 2e klasse


Braakhuizen promoveert naar 2e klasse

Deel dit bericht:


Braakhuizen is na de 4-1 thuisoverwinning op Emplina gepromoveerd naar de 2e klasse. De ploeg van Jeroen van der Schoot was in de uitwedstrijd al de sterkste en moest vandaag deze overwinning verdedigen. Wat uiteindelijk ook lukte. Braakhuizen won ook het tweede duel, (-)

Jeroen van der Schoot: Trainer Jeroen van der Schoot flikt het weer. In de competitie ging niet altijd naar wens volgens de trainer maar in de nacompetitie wist hij zijn ploeg op scherp te zetten. Van der Schoot kan weer een promotie met een club op zijn CV zetten. Braakhuizen schrijft hiermee geschiedenis. Nog nooit kwam Braakhuizen uit op tweede klassen niveau.

Wedstrijdverslag:

BRAAKHUIZEN SCHRIJFT GESCHIEDENIS

Na de uitoverwinning van Braakhuizen vorige week bij Emplina stond vandaag de thuiswedstrijd op het programma, welke de beslissing moest brengen. Inzet promotie naar de 2e klasse, de vooruitzichten voor Braakhuizen waren prima, veel toeschouwers, goed weer en het initiatief zou bij Emplina moeten liggen. Immers moest Emplina winnen en had Braakhuizen voldoende aan een gelijkspel. 

De wedstrijd begon wat afwachtend en beide ploegen waren toch wat nerveus met als gevolg weinig kansen voor beide doelen en behoorlijk wat slordig balverlies. In de 12e minuut moest Braakhuizen spits Niels v Gemert noodgedwongen met een blessure vervangen worden, zijn plaats werd ingenomen door Eric Joosten. In de 16e minuut was er de eerste speldenprik van Emplina, toen Braakhuizen na een scrimmage voor doelman Hicham Hilali de bal maar ternauwernood kon wegwerken. In de 17e minuut zag aanvoerder de Boer geel na een forse overtreding op Nick Kuylaars, een gele kaart met gevolgen zo zou later blijken. De wedstrijd kabbelde voort en leefde in de 38e minuut even op toen van Meurs een gele kaart kreeg na opnieuw een overtreding op Nick Kuylaars. In de 43e minuut konden de Braakhuizen supporters eindelijk juichen, na een prima combinatie tussen Tim vd Akker en Nick Kuylaars rondde laatstgenoemde beheerst af en zette Braakhuizen op een bevrijdende 1-0 voorsprong, ruststand derhalve 1-0

Kort na rust was Emplina aanvoerder de Boer veel te laat met zijn tackle op Tim vd Akker en kon hij na zijn 2e gele kaart inrukken en moest Emplina met 10 man verder. In eerste instantie leek Braakhuizen even niet te weten hoe hier mee om te gaan en moest zelfs in de 57e minuut een grote kans voor Emplina toestaan, echter als zo vaak dit seizoen is good old Hicham Hilali in zo’n situatie moeilijk te kloppen zo ook deze keer en bleef de voorsprong voor Braakhuizen gehandhaafd. In de 58e minuut brak Nick Kuylaars, zoals wel vaker dit seizoen de ban, hij zette enigszins gelukkig na opnieuw een assist van Tim vd Akker zijn ploeg op 2-0 en was er geen vuiltje meer aan de lucht voor Braakhuizen.
Het mooiste doelpunt van de middag kwam wederom op naam van Nick Kuylaars opnieuw op aangeven van Tim vd Akker lobte hij de bal op werkelijk fenomenale wijze over de verbouwereerde doelman Salm van Emplina. Toch kwam Emplina in de 69e minuut door Buijs op 3-1 door onoplettendheid in de Braakhuizen defensie. Verder lieten de roodzwarten het niet komen en in de 87e minuut legde opnieuw Nick Kuylaars de eindstand vast met zijn en Braakhuizen’s 4e doelpunt, deze keer na een prima pass van Engin Ozer. In de slotfase werden Tim vd Akker en Tom Brouwers vervangen door Sammy Dirkx en routinier Randy Jagroep.

Na het eindsignaal van de overigens sterk sluitende scheidsrechter Horst barstte het feestgedruis los bij Braakhuizen, dat door dit resultaat voor het eerst in de clubgeschiedenis promoveert naar de 2e klasse KNVB, een prima resultaat voor trainer Jeroen vd Schoot, die overigens ook het 2e elftal van Braakhuizen al eerder zag promoveren.


©2018 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige NieuwsitemsNieuwsarchief Nieuws


Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
Sportspreekt
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png