logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Mark de Wit, John Termeer en Mike Smit naar De Bocht’80

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Joey van Otten (Riethoven)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

19 oktober 2016 | Nieuws

Voetbalfeest in Geldrop. 2e ronde KNVB Beker.


Deel dit bericht:


Op zaterdag 22 oktober 2016 vindt er een waar voetbalfeest plaats in Geldrop. Dan staat Braakhuizen - Geldrop op het programma in de 2e ronde KNVB beker.

De KNVB-loting voor de bekercompetitie heeft namelijk opgeleverd dat beide Geldropse vereniging elkaar sportief gaan ontmoeten op de 22e; aanvang 18:30 uur bij s.v. Braakhuizen aan de Winde 1b. Omdat v.v. Geldrop in de 1e klasse uitkomt en s.v. Braakhuizen in de 3e klasse moesten beide verenigingen eerder, in voorronden, verenigingen van gelijkwaardige sterkte, uitkomend in respectievelijk 1e en 2e (v.v. Geldrop) en 3e en 4e klasse (s.v. Braakhuizen) zien uit te schakelen. Beiden verenigingen lukte dat uitstekend zodat het lot ze nu aan elkaar verbond om te bepalen wie er een ronde verder komt voor "de beker".

Sowieso is een dergelijke derby al reden voor een feestje maar er zijn méér redenen. Daarover later meer. Zowel in de selectie van v.v. Geldrop als bij s.v. Braakhuizen zijn de afgelopen zomerstop behoorlijk wat mutaties geweest. Diverse nieuwe spelers vonden hun weg naar sportpark De Kievit. De verwachtingen voor de competitie waren bij beide verenigingen hooggespannen doch tot op dit moment lijkt het er op dat het vooral wennen is aan de nieuwe teamsamenstellingen. Daarom biedt deze bekerwedstrijd voor beide teams weer een mogelijkheid "hun draai" beter te gaan vinden. Beide besturen zijn ervan overtuigd dat "hun team" zéker in de competitie nog leuke prestaties gaat neerzetten.

Maar eerst de Geldropse derby dus..... Sowieso een spektakel gezien het te verwachten publiek. De entree is gratis en bij een laatste editie (waarbij s.v. Braakhuizen aan het langste eind trok) was het ongemeen spannend en waren er bovendien ruim 1.000 bezoekers getuige van een prachtige doch ook sportieve wedstrijd.
Tijdens bovenbedoelde wedstrijd hebben zéker enkele spelers van s.v. Braakhuizen zich toentertijd in de kijker gespeeld en zijn vervolgens door v.v. Geldrop ingelijfd. Voor betrokken spelers een fikse uitdaging om het een trapje hoger te proberen en tot nu toe lukt ze dat vrij aardig. Helaas is één van hen (Tom Brouwers) momenteel geblesseerd en hopen we allemaal dat hij spoedig hersteld.

Feestje
We vertelden al dat sowieso de wedstrijd een (voetbal)feest wordt; maar er is méér. S.V. Braakhuizen heeft de laatste tijd (in samenwerking met de gemeente Geldrop-Mierlo) flink aan de weg getimmerd om aanpassingen te verrichten aan hun accommodatie. Zo beschikt s.v. Braakhuizen over een vernieuwd (kunstgras) hoofdveld, is er een nieuwe lichtinstallatie, een nieuwe omroepinstallatie, een kleine tribune (in wording) en is het een "groene" vereniging geworden omdat ruim 500 zonnepanelen zorgen voor genoeg energie om zelf voldoende elektriciteit op te wekken. Reden dus om de verantwoordelijk wethouder van de gemeente (Miranda Verdouw) uit te nodigen om de nieuwe accommodatie te openen. Na een kort openingswoordje zal zij de aftrap verrichten hetgeen haar goed af moet gaan omdat ze in het grijze verleden ooit deel uit maakte van het succesvolle damesteam van s.v. Braakhuizen.
Miranda zal (in de "line up") vergezeld worden van een groot aantal mini's; spelertjes van onder de 7 jaar. S.V. Braakhuizen kent een fikse groei en heeft een record uit de clubhistorie te pakken (bijna 800 leden); een groot deel ervan zijn "mini's en die spelen demonstratiewedstrijden vóór de derby.

Na de wedstrijd zal er, ongeacht de uitslag, het glas geheven worden op de nieuwe accommodatie. Daarvoor is de worldfamous DJ "De Kin" ingehuurd hetgeen een garantie is voor een gezellige avond. Het bestuur van s.v. Braakhuizen probeert ook nog "live entertainment" rond deze wedstrijd te organiseren doch weet pas vlak voor de derby of dat gaat lukken. Sowieso hebben ze bij s.v. Braakhuizen 3 veteranenteams die dan bezig zijn aan hun "3e helft". Doorgaans leeft dat alleen al genoeg "live entertainment" op.... Overigens heeft een bekende functionaris van v.v. Geldrop (PD) de spelers van s.v. Braakhuizen een vat bier in het vooruitzicht gesteld mochten zij v.v. Geldrop uitschakelen.... Vermoedelijk worden er rond deze wedstrijd nog wel meer weddenschappen gesloten; hoe dan ook, beide besturen hopen op een leuke en vriendschappelijke pot!

Programma

17:45 uur verzamelen mini-spelers; demonstratiewedstrijden vanaf 18:00 uur (tijdens de warming up van de selectiespelers);
18:00 uur muzikale omlijsting warming up en demonstratiewedstrijden;
18:25 uur opening vernieuwde accommodatie, line up en aftrap wethouder Verdouw;
19:45 – 20:00 uur muzikale omlijsting tijdens de rust;
20:45 uur (of na eventuele verlenging/penalty's 21:20 uur), DJ De Kin, feest voor iedereen; wat de uitslag ook wordt!!


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

19 oktober 2016 om 14:44

Insider zegt:

Ik geef Braakhuizen een goede kans om door te gaan, blijkbaar gaat Geldrop met zn wissels komen.


Overige Nieuwsitems



Nieuwsarchief Nieuws


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png