logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht transfers. Nog enkele aanvullingen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Adverteerder uitgelicht: Sanidump zoekt ervaren verkoopadviseurs

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

11 oktober 2016 | - Club van de maand 

RKSV Mierlo Hout club van de maand oktober


Deel dit bericht:


RKSV Mierlo Hout is verkozen tot club van de maand oktober bij Amateurvoetbaleindhoven en FC Eindhoven.


Bij deze uitverkiezing hoort een uitnodiging voor het bezoeken van een thuiswedstrijd van FC Eindhoven. Op 4 november is RKSV Mierlo Hout tijdens een thuisduel van FC Eindhoven tegen Jong FC Utrecht te gast in het Jan Louwers stadion. Alle leden van de 'Club van de Maand' kunnen gratis deze thuiswedstrijd van FC Eindhoven bezoeken. Tevens wordt het bestuur, het eerste elftal en de hoofdsponsor van deze vereniging ontvangen in de business club en suppotershome van FC Eindhoven. Op de website van beide partijen wordt voor en na de wedstrijd volop aandacht besteed aan de 'Club van de maand'. Daarnaast komt deze maand voorzitter Paul Lambrechts van RKSV Mierlo aan het woord op Amateurvoetbaleindhoven over de gang van zaken binnen de club.

Historie RKSV Mierlo Hout
Het huidige RKSV Mierlo-Hout is op 20 januari 1919 ontstaan uit een initiatief van enkele jongens, die pas de lagere school hadden verlaten. Deze jonge mannen waren (onder andere) M.Ketelaars, Th.v.d.Burgt, J.Leijten, W.v.d.Heuvel en F.Ketelaars. De naam van onze vereniging was destijds "Concordia".

De beginperiode van de vereniging is heel eenvoudig en deed haar naam "Eendracht" eer aan.De eerste 15-tal leden waren jongens niet ouder dan 15 jaar. Ouderen werden geweerd.Geen clubhuis, geen veld, zelfs geen leren bal. Met een gevulde gummibal en een leeg bouwterrein is er een begin gemaakt. W. v.d. Heuvel was de eerste penningmeester die de niet rijkelijk gevulde kas naar behoren beheerde. Geld was er niet in overvloed, de contributie was 2 cent per week. Het "grote geld" kwam dan ook van collecten en giften.In de loop van de tijd werden ook "de grotere jongens" aangenomen. Nu ging het met reuze schrede vooruit.

In april 1919 speelden wij met twee elftallen vriendschappelijke wedstrijden tegen Vios 1 en "de dappere jeugd" uit Helmond. De wedstrijden toonden aan dat er wel iets in onze jongens zat. In mei 1919 huurden wij ons eerste terrein van de woningbouwvereniging Mierlo-Hout, voor de tijd van een paar maanden.Van enige jonge boompjes werden goalpalen gemaakt, ook de eerste leren bal werd gekocht en weldra konden wij onze eerste thuiswedstrijden spelen.Vol trots denken onze leden van toen nog terug aan de wedstrijden tegen "Napoleon" uit Helmond en tegen de plaatselijke vereniging "de Ruijter", waarin onze jongens van toen aantoonden dat er met die Houtse lui niet te spotten viel.

Als aangename herinnering ligt bij onze leden van destijd nog in hett geheugen de twee wedstrijden tegen t patronaat van Heeze, waarbij de spelers onder tromgeroffel naar hett terrein en terug werden gebracht en getrakteerd werden op "n dikke sigaar". In augustus 1919 moesten de vereniging het terrein al afstaan en verhuizen naar de Barrier. Het eerste werk was tientallen boomstronken uit de grond halen en greppels en sloten dempen. Echter, toen alles nagenoeg klaar was, moest er wederom worden verhuisd.

Tot oktober 1919 verhuisde de vereniging naar de hei van den heer J.Klomp. Op de hei begon hett bloeitijdperk. Er werden jerseys aangeschaft in de kleur blauw en zwart.

In september 1920 speelde "Concordia" voor het eerst in de competitie en wel in klasse B van de afdeling Helmond.
Het clubhuis werd gevestigd bij de weduwe v.d. Burgt. Concordia eindigde als nummer 4 van onderen op de ranglijst, wat voor het eerste jaar niet slecht te noemen was. Het tweede seizoen kwamen onze mannen van toen weer in dezelfde klasse uit.

Een groot verlies was destijds het overlijden van P.Lambregts. Vol deelneming is deze clubman begeleid naar zijn laatste rustplaats. Leden van "Mierlo-Hout" gedenkt Uw ouden makker nog dikwijls in Uwe gebeden.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Clubs van de maand

Nieuwsarchief van Club van de maand 


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png