logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Rick vd Linden (Maarheeze)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst: Steven Baggermans (EMK) naar Brabantia

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

13 september 2016 | - Zaalvoetbal 

Eredivisie zaalvoetbal van start.


Deel dit bericht:


Aankomend weekend start de competitie Eredivisie zaalvoetbal. Hieronder een interview met Jan Vogels, trainer/coach van FC Eindhoven over de verwachtingen voor dit seizoen.

"Keihard werken, winnen en het 'wij-gevoel' terugbrengen"

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur. Aankomende vrijdag is de aftrap van het seizoen 2016/2017 en staat de eerste competitie- en thuiswedstrijd tegen WSV/Shoepimp op het programma voor Fc Eindhoven. Een uitstekend moment om met trainer Jan Vogels terug te kijken op de voorbereiding en vooruit te blikken op het komende seizoen.

Voorbereiding
De voorbereiding is inmiddels aan een einde gekomen. De Blauw-Witten kijken terug op een prima periode. In het kader van de KNVB beker werd afgelopen vrijdag Amicitia/BertZeegers met 0-1 verslagen. Voor de deze bekerwedstrijd werden er in totaal vier oefenwedstrijden gespeeld. Respectievelijk werden Gelko Hasselt (4-3) en ZVK Eijsden (9-2) verslagen, werden er punten gemorst tegen Real Noorderwijk (2-4) en werd als afsluiter ook ZVK Meeuwen verslagen (9-5). Volgens Vogels mooie zijn het mooie resultaten, maar gaat het in de voorbereiding vooral om ontwikkeling. 

Vogels: "Je moet altijd spelen om te winnen, ook bij oefenwedstrijden. In de voorbereiding kijken we echter niet alleen naar het resultaat. Het gaat meer om de spelopvatting van het team en het ontwikkelen van teamfuncties. De periode is ideaal om het team fit te krijgen en bepaalde tactieken te testen voor de competitie."

Werk
Voor FC Eindhoven was het een zomer vol grote veranderingen. Met een aantal vertrekkers en nieuwkomers, waaronder een andere trainer, heeft het team een nieuw gezicht gekregen. "We beseffen dat we elkaar hard nodig hebben om een sterke eenheid te vormen", zegt oefenmeester Vogels. Hij vervolgt: "Daar probeer ik als trainer wel de nadruk op te leggen. Dat gevoel moet ook groeien. Zowel binnen als buiten de lijnen moet iedereen aan de nieuwe groep wennen en dat gaat natuurlijk het beste wanneer de sfeer goed is."

Volgens de trainer is zijn groep niet alleen technisch begaafd, maar zijn ze ook nog eens zeer gemotiveerd om de top te bereiken. Vogels: "We hebben een ploeg met topspelers. We zullen als groep nog hard moeten werken om alles op één lijn te krijgen, maar daar twijfel ik niet aan. Het sterkste punt van de groep is dat ze daar keihard aan werken, ze zijn leergierig en gretig. Ik moet ze eerder afremmen dan aansporen."

Verandering
Nieuwe spelers, nieuwe trainer. Betekent dit ook een nieuwe visie en nieuwe speelstijl? "Ik vind dat ik als trainer mijn visie en eigen beoogde aanpak moet volgen. Het spel blijft offensief en aantrekkelijk. Ik doe dit overigens niet alleen. De hele technische staf staat hierachter. Net als de spelers vormen wij ook een team", vertelt Vogels. "De communicatie is heel open en transparant. De trainingen in de afgelopen weken zijn samen goed voorbereid op technisch en tactisch gebied."

Vogels besluit: "Uiteindelijk wil ik het 'wij-gevoel' weer terugbrengen bij FC Eindhoven. Dat begint bij de selectie, maar uiteindelijk willen we er samen weer voor zorgen dat dit ook weer overslaat op de supporters, sponsoren en alle andere betrokkenen." 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overig Zaalvoetbal

Nieuwsarchief Zaalvoetbal

Eredivisie zaalvoetbal van start.
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png