logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Enosh Paramalingam en Nathan Smith naar Wilhelmina Boys

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Benn Soetens (RKVVO)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluitavond AVE: gezellig en weer het dak eraf.

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

25 juli 2016 | - Trainer in het nieuws 

Tien vragen aan: Tom Vroomen (Geldrop)


Deel dit bericht:


De meeste trainers zijn al eens de revue gepasseerd op Amateurvoetbaleindhoven met interviews die voetbal gerelateerd zijn.......


Middels rubriek 'tien vragen aan' willen we bij regelmaat de voetbaltrainer uit de regio nader aan u voorstellen. Deze keer is het de beurt aan Tom Vroomen van vv Geldrop. Tom heeft een aantal clubs onder zijn hoede gehad als hoofdtrainer en is momenteel trainer van het 2e elftal van vv Geldrop.

1. Stel je even nader voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Hoi ik ben Tom Vroomen, ik ben 50 lentes jong en woonachtig in Veldhoven. Leef samen met mijn partner Sigrid Bosma en mijn 2 zonen Bjorn(19) en Jorg(16). In mijn gehele jeugd heb ik gespeeld bij WVVZ (is na een fusie samen met ESV het huidige WODAN geworden). Bij de senioren heb ik 2 jaar bij WVVZ gespeeld en ben toen naar Marvilde gegaan en heb daar 2 jaar gespeeld de overige jaren bij UNA.

2. Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijkse leven ben ik ruim 24 jaar werkzaam bij Philips Medical Systems in Best. Sinds de laatste 9 jaar als warehouse manager van Philips Healthcare Refurbished Systems als warehouse manager.

3. Hoe ben je in het trainersvak beland?
Ik heb als student het CIOS gevolgd en daar ook mijn trainersdiploma's gehaald. Mijn laatste schooljaar volgde ik mijn voetbalopleiding in Zeist. Voor UEFA A moest toen stage lopen bij een hoofdklasser of een hoger niveau, hierdoor kwam ik bij Geldrop terecht. Het jaar na mijn opleiding heb ik samen met John Heijster een jaar de landelijke hoofdklasse A van Geldrop getraind(was toen nog een uitzondering om landelijk te spelen). Na dat jaar ben ik bij UNA beland als jeugdcoordinator en heb dat 10 jaar gedaan. Na die 10 jaar kwamen de seniorenteams in beeld. Ik heb UNA 2, RKGSV, Budel, DBS, Mulo, Terlo onder mijn hoede gehad en ga het komend seizoen mijn tweede jaar in als trainer van Geldrop 2.

4. Hoe werk je als trainer?
Als trainer van een 2e elftal weet je dat je afhankelijk bent van het 1e elftal. Ik heb daar verder geen moeite mee en pas me daar op aan, toch denken Pierre en John altijd mee om met beide teams goed voor de dag te komen. We trainen ook gedeeltelijk samen en dat is zeer goed voor de sfeer binnen de selectie. Natuurlijk heb ik te maken met teleurgestelde spelers die bij het 1e (tijdelijk) zijn afgevallen, een van mijn taken is dan ook om deze spelers hun plezier terug te laten krijgen in het spelletje. Het is belangrijk dat je eerlijk en duidelijk bent t.o.v. alle spelers. Daarnaast is het belangrijk dat je samen een goede begeleiding hebt langs de lijn. (Ruud de Boer vult deze functie als leider/grensrechter voortreffelijk in en voor de lichamelijke verzorging kunnen we altijd terecht bij Joyce en Gert Jan ).

5. Hoe bevalt het bij vv Geldrop als trainer van het 2e elftal?
Zoals al gezegd ben ik hier begonnen bij de A hoofdklasse eind jaren 80. In juni 2015 belde John Heijster me op of ik interesse had om Geldrop 2 te gaan trainen.(Eigelijk had ik een jaar niks in de planning i.v.m. mijn hoge bloeddruk, die gelukkig weer onder controle is). Na een goed gesprek met de technische commisie van Geldrop waren we er uiteindelijk snel uit).
Geldrop is een vereniging die weer "opnieuw" aan de weg wil timmeren. Zowel bij de jeugd als bij de senioren zie je dat ze weer stappen aan het maken zijn. Ik verwacht dan ook -als die trend zich door gaat zetten- dat de komende jaren de jeugdteams en seniorenteams weer naar hogere klasses gaan promoveren. Als dat gebeurd, komen er van zelf meer mensen naar het sportpark en niet onbelangrijk voor een vereniging, ook naar de kantine.

6. De Jeugd heeft de toekomst ?
De jeugd is zich goed aan het ontwikkelen binnen Geldrop. Op de selectieteams staan gediplomeerde trainers waarvan de jonge spelers erg veel leren. Afgelopen seizoen heeft het grootste deel van de A1 al hun debut gemaakt in Geldrop 2 of zelfs in het 1e elftal. Er komen 5 jeugd talenten over naar de selectie. Daarachter zit een talentvolle groep B-spelers die helaas de laatste beslissingswedstrijd voor promotie nipt verloren. Ook de C1 is het afgelopen seizoen bovenin geëindigd in hun klasse en was het spannend tot de laatste speeldag.Tot slot lopen er in de D en E jeugd leuke talenten rond die zich sterk aan het ontwikkelen zijn. Als Geldrop op deze manier doorgaat komt het allemaal goed.

7. v.v. Geldrop past bij mij omdat ?
Geldrop is een nette vereniging die normen en waarde hoog in het vaandel heeft staan. Dat past wel bij mij. Daarnaast hebben ze duidelijk een doel voor ogen om met de huidige selectieteams op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Daar wil ik graag deel van uitmaken. Het is ook erg gezellig in de kantine als het 2e en het 1e elftal beide thuis spelen en dat is ook niet onbelangrijk.

8. Wat is je doelstelling voor het komend seizoen?
Het verder ontwikkelen van de spelers uit het 2e elftal, zodat ze de stap naar het eerste kunnen maken. Sportief gezien willen we dit jaar met het 2e bij de bovenste vier eindigen en de beker verdedigen die we dit jaar gewonnen hebben. Het 1e moet om de hoofdprijs gaan spelen.

9. Wat vind je van Amateurvoetbaleindhoven ?
Ik vind de site van amateurvoetbaleindhoven een duidelijke en overzichtelijke site die ik zeker een paar keer per week bekijk of er nieuwtjes zijn en lees meerdere wedstrijdverslagen van de diverse verenigingen.

10. Bewondering voor?
Voor allen vrijwillers bij iedere vereniging de club draaiende houden. Daarnaast ook de scheidsrechters en grensrechters die ieder weekend fluiten en vlaggen.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Trainers in het nieuws

Nieuwsarchief Trainer in het nieuws


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png