logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Kenneth van de Wiel stopt bij Best Vooruit

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

FC Eindhoven/AV moet titel nog een weekje uitstellen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Appie Azmani (FC Eindhoven/av)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

27 juni 2016 | - Trainer in het nieuws 

Tien vragen aan: Jeroen Vermaas (RKGSV)


Deel dit bericht:


De meeste trainers zijn al eens de revue gepasseerd op Amateurvoetbaleindhoven met interviews die voetbal gerelateerd zijn.......

Middels rubriek 'tien vragen aan' willen we bij regelmaat de voetbaltrainer uit de regio nader aan u voorstellen. Deze keer is het de beurt aan Jeroen Vermaas, hoofdtrainer van RKGSV.

1. Wie is Jeroen Vermaas?
Jeroen Vermaas, 41 jaar en al vanaf mijn zesde bezig met voetbal. Getrouwd met Susanne, we hebben samen een zoon, genaamd Ralph. Bij ons gezin staat sport centraal, mijn zoon speelt bij Unitas'59 en waarbij ik tot dit seizoen actief ben geweest in het 4de team. Dit was bijna niet meer te combineren en mijn vrouw wilde me ook nog wel eens aan de ontbijttafel zien. Denk dat je me het beste kan omschrijven als gedreven persoon met een aardig karakter en iemand die graag klaar staat voor een ander.

2. Wat voor werk doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Supply Chain specialist bij Luminex BV in Den Bosch, ik werk bijna drie jaar bij dit mooie bedrijf.

3. Hoe ben je in het trainersvak beland?
Ik ben in het trainersvak gerold na mijn actieve carrière bij Unitas'59. Ik ben begonnen als assistent bij toenmalige hoofdtrainer Willie van der Heijden (die volgend jaar zelf assistent wordt van zijn zoon Koen). Na een jaar van aftasten ben ik mijn diploma gaan halen, omdat me het wereldje wel beviel. Vervolgens ben ik het naast het assistentschap bij Unitas'59 coach geworden van het opleidingsteam van Cibatax, tegenwoordig FC Eindhoven zaal. Dat bestond toen uit jonge jongens waarmee we binnen drie jaar van de 2de klasse naar de Hoofdklasse zijn gepromoveerd.

Na 4 jaar kwam er een einde aan de samenwerking met FC Eindhoven zaal en Unitas'59, doordat Wil Bogers (helaas te vroeg overleden) als bestuurslid van Eindhoven/av me vroeg om aan de slag te gaan als hoofdtrainer van Eindhoven/av. De club zat toen in zwaar weer, mede doordat bijna de complete selectie -op twee spelers na- wegging of stopte. Ik moest toen op zoek naar nieuwe spelers en samen met Nebosja Vuckovic (huidige trainer van dames proftak PSV) heb ik een mix van jonge jongens en enkele ervaren spelers gevonden om zo te proberen de club weer op de kaart te zetten. Heb van horen zeggen dat me dat aardig gelukt is, ik ben ook trots dat ik destijds jeugdspelers vervroegd naar de selectie heb overgeheveld, enkele zijn dit jaar met FC Eindhoven/av kampioen geworden in de vierde klasse.

4. Hoe werk jij als trainer?
Ik werk in twee periodeplanningen, voor en na de winterstop. Basis hierin is het ontwikkelen en continueren van de speelwijze van het team. Het periodiseringsmodel is absoluut niet heilig, maar wel de basis. Als ik constateer dat de groep behoefte heeft aan iets anders dan pas ik dat toe, maar wel met het doel om het aanvallende spel wat ik voor ogen heb te conitueren. Daarin zijn voor mij drie dingen belangrijk, plezier hebben in hetgeen wat ze doen en de gestelde taken uitvoeren. Verder ben ik voorstander van het groepsproces, niemand staat boven de groep, ze moeten gebruik maken van de kwaliteiten die in de groep aanwezig zijn. Spelers die belangrijk zijn moeten bediend worden, maar moeten zelf ook niet te beroerd zijn om de mouwen op te stropen.
In het algemeen is het herhalen, herhalen...... je moet het niet moeilijk maken voor je spelers en vooral niet denken dat je het voetbal hebt uitgevonden.

5. Sinds dit seizoen de trainer van RKGSV, hoe bevalt het ?
Het bevalt me heel goed, het gevoel was er al bij mijn eerste gesprek met Pim Kuyten, de voorzitter van de club. Hij nodigde me destijds uit voor een gesprek en we hebben vrijuit gepraat over het voetbal. We waren er snel uit.
Mijn eerste kennismaking met de spelersgroep voelde direct goed aan, vervolgens hebben we afspraken gemaakt en zijn we eind juli aan de voorbereiding begonnen. De begeleiding die we bij het eerste team hebben is heel close met de groep en werkt uitstekend samen met de technische staf.
De spelers moesten even wennen aan mijn werkwijze, maar ik denk dat ze inmiddels weten waar ik naar toe wil en dat voor mij de selectie één geheel is. Op de donderdagen hebben we voor het 2e elftal een trainer voor de groep staan. Dat is belangrijk, zodat we op donderdag apart kunnen trainen. Op dinsdag trainen we altijd gezamenlijk.

Voor de wedstrijden op zondag bij het 2e elftal hebben we twee goede leiders staan, zodat het tweede altijd voorzien is van een goede begeleiding. Daarom ben ik ook trots dat we met zo'n 35 man, met een weekendje richting Antwerpen, het seizoen goed hebben weten af te sluiten.

6. De Jeugd heeft de toekomst ?
Zonder jeugd geen toekomst! Het is goed dat er talenten doorstromen, echter is dat bij RKGSV een stuk moeilijker, vandaar dat ze ook samenwerken met Nederwetten. Toch is het mooi dat er volgend seizoen 3 jongens bij de selectie komen, waarvan ik denk dat er eentje bij zit die de stap kan maken om in de toekomst voor het 1e elftal uit te kunnen komen. We hebben op dit moment een ideale mix met ervaring en jeugdige spelers waardoor er goede balans is. De jeugdopleiding is de basis voor iedere vereniging, mijn indruk bij RKGSV is dat men -samen met Nederwetten- er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen, echter heeft dit tijd nodig, we hebben het wel over twee kleine dorpen.

7. Wat zijn je mooiste herinneringen als trainer?
Een van de mooiste herinneringen is samen met Willie van der Heijden bij Unitas'59, na promotie naar de 2de klasse een periodetitel pakken, om vervolgens voor promotie na de 1ste klasse te mogen spelen.
Ook de promotie met FC Eindhoven/av was een hoogtepunt. Via de nacompetitie wisten we in de finale De Raven te verslaan waardoor we jaren van 'net niet' eindelijk naar de 4e klasse promoveerde.
Daarnaast de periode in de zaal als trainer in samenwerking met mijn stiefvader. Een leuke tijd met een stel jonge spelers waarin we promoveerde van de 2e klasse naar de hoofdklasse.

8. RKGSV past bij mij als trainer omdat?
Ik hier de vrijheid krijg om mijn doel te realiseren om als speler en trainer te promoveren, zonder dat de club daar druk op legt. Baal ontzettend dat het me dit jaar niet is gelukt, want dat verdiende deze spelersgroep wel. Helaas kwamen we 6 doelpunten te kort, nu is het aan mij om dit samen met de begeleiding en spelersgroep volgend seizoen wel te realiseren. RKGSV is ook een gezellige club die doormiddel van themafeesten, (elke team moet er eentje organiseren per jaar) de vereniging wat dichter bij elkaar weet te brengen. Moet zeggen dat dat dit seizoen goed gelukt is. Ik vind dat een trainer zijn gezicht ook moet laten zien in de kantine en ook eens bij de dames of lager team aanwezig moet zijn. Ook vind ik het belangrijk dat het publiek de weg na het sportpark heeft gevonden, je wil hen graag vermaken en ik hou ervan om met hen -onder een genot van een biertje- te discussiëren en hun reactie te peilen.

9. Wat vind je van Amateurvoetbaleindhoven?
Vind het een geweldige site, die het heel goed voor heeft met het amateurvoetbal. Uitslagen staan er heel snel op en ze komen vaak als eerste met het laatste nieuws wat er in de regio afspeelt. Ook de interviews, wedstrijd van de week met foto's en nog vele andere dingen worden proffesioneel verwerkt. De jaarlijkse wedstrijd met de trainers en het aansluitende programma in het Fc Eindhoven stadion is een mooi gebeuren, neem mijn petje af voor diegene die dit allemaal mogelijk maken. Er zit ontzettend veel tijd in en daarvoor moet je wel liefhebber zijn van het amatervoetbal.

10. Bewondering voor?
Mijn vrouw en kind die mij steunen in de keuzes die ik maak en mij het gevoel geven dat ik voor 100% mijn grootste passie 'voetbal en trainerschap' mag uitoefenen. Verder mijn familie en schoonfamilie, die altijd voor ons klaar staan, we zien elkaar door de dagelijkse bezigheiden niet elke week, maar we weten precies wat we aan elkaar hebben. Zowel in goede als in slechte tijden. Mijn bewondering gaat natuurlijk ook uit naar de mensen van RKGSV, die op één of andere manier betrokken zijn bij de club.

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

29 juni 2016 om 21:16

Rainer van bergen zegt:

Mooi stukje maat, dit jaar gaat het gebeuren. Mooi trainerke, goede vriend!


Overige Trainers in het nieuws

Nieuwsarchief Trainer in het nieuws

Tien vragen aan: Jeroen Vermaas (RKGSV)
Jeroen Vermaas
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png