logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Kenneth van de Wiel stopt bij Best Vooruit

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

FC Eindhoven/AV moet titel nog een weekje uitstellen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Appie Azmani (FC Eindhoven/av)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

20 juni 2016 | - Trainer in het nieuws 

Tien vragen aan: Wiljan van Vijfeijken


Deel dit bericht:


Wiljan van Vijfeijken gaat komend seizoen aan de slag als assistent trainer bij Sterksel. De meeste trainers zijn al eens de revue gepasseerd op Amateurvoetbaleindhoven met interviews die voetbal gerelateerd zijn.......

Middels rubriek 'tien vragen aan' willen we bij regelmaat de voetbaltrainer uit de regio nader aan u voorstellen. Deze keer is het de beurt aan Wiljan van Vijfeijken die na jarenlang trouwe dienst bij RKSV Heeze de club gaat verlaten. Van Vijfeijken was een aantal jaren assistent-trainer onder Jeroen Mecking. Het duo promoveerde in 2014 naar de 2e klasse. Dit seizoen begon Van Vijfeijken als elftalleider bij het 1e elftal. Na de breuk tussen hoofdtrainer Mecking en de club werd assistent-trainer Marius Methorst hoofdtrainer en van Vijfeijken keerde terug als assistent-trainer.

1. Stel je even nader voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Ik ben 56 jaar getrouwd met Joy en vader van 2 dochters (12 en 14 jaar). Heb mijn sporen verdiend in het zaalvoetbal waarbij de zilveren medaille met de nationale ploeg op het WK 1989 het hoogtepunt was. In de zaal international geworden bij Bunga Melati waar ik lang gespeeld heb. Ben 12 jaar captain geweest van het nationaal militair zaalvoetbalteam. Andere zaalclubs waren; ZVV Martien Geeven, Comdes, Tonny Freriks, Yakumo computers en Isola Hoeselt in België. Op het veld heb ik 6 jaar bij RKSV Braakhuizen gespeeld en 12 jaar bij RKSV Heeze.

2. Wat doe je in het dagelijks leven:
Ik ben sportinstructeur bij de Koninklijke Landmacht. Over 1 jaar ga ik met FLO.

3. Hoe ben je in het trainersvak beland:
Ik heb in 1991 mijn TC3 behaald. Omdat ik 11 A-interlands in de zaal gespeeld had mocht ik in 1995 de verkorte versie van het hoogste zaalvoetbalcoachdiploma halen. Ik heb aantal zaalclubs getraind waaronder: Bunga Melati, Tonny Freriks, Sport Peti, KW Peter Langhout Reizen en Verest sport. Daardoor geen tijd om ook op veld actief te zijn.

Door contacten met jongens die mij als trainer hebben gehad in de zaal was de stap naar RKSV Heeze een logische. De club zat in zwaar weer en ik vond dat ik er in moest stappen.

4. De breuk tussen Jeroen Mecking en RKSV Heeze:
Dat is simpel. We hadden als groep te weinig punten en stonden op een degradatieplek rond de kerst. De technische commissie evalueerde dit met de staf. Er kwam een verbeterplan en dat was de uitdaging voor ons begin 2016. Toen we heel snel weer tegen een nederlaag aanliepen zegde de TC het vertrouwen in Jeroen op. Jeroen heeft dit heel sportief opgepakt en is in goed overleg opgestapt. Dat het niet alleen aan Jeroen lag wil ik ook nog wel even kwijt. Ik, Marius en de spelers waren ook mede schuldig aan de slechte resultaten. Maar als het slecht gaat is de hoofdtrainer altijd de klos. Gelukkig zijn we erin gebleven.

5. Heeft RKSV Heeze de juiste keuze gemaakt door Noud van Buul aan te stellen als hoofdtrainer:
Of het een juiste keuze is zal de tijd leren. De technische commissie heeft de staf samengesteld!! Ik ken Noud niet persoonlijk als trainer dus heb ik hier geen mening over. Wat ik wel weet is dat aantal spelers met Noud hebben samengewerkt als trainer in het verleden. Die waren unaniem lovend over hem. Hij heeft zijn sporen in het verleden wel verdient bij een aantal clubs. Met zijn fanatisme en gedrevenheid zal hij Heeze ongetwijfeld naar een hoger plan kunnen tillen. Ik wens Noud dan ook alle succes toe bij een mooie club als Heeze.

6. Er wordt gezegd dat niet Jeroen Mecking maar Wiljan van Vijfeijken de eindverantwoordelijke was tijdens de samenwerking:
Ja, dat heb ik ook wel eens gehoord. Toen ik 3 jaar geleden benaderd werd om bij Heeze de kar te gaan trekken, dreigde het stuk te lopen op het niet hebben van de juiste papieren. Ik heb TC3 en TC2 was vereist. Jeroen is al ruim 30 jaar een vriend van mij en hij is in het bezit van TC2. Hij had geen club en we waren er toen snel uit samen. Ik heb een bepaald karakter en kijk op het spelletje maar dat geldt ook voor Jeroen. We verdeelden de taken. Jeroen werd eindverantwoordelijke en nam de beslissingen. Ik zorgde voor de rugdekking en vulde hem met raad en daad aan waar nodig. We hebben het samen gedaan.

7. Vanwaar de keuze om je club te verlaten voor RKSV Sterksel:
Het zijn 3 mooie maar ook intensieve jaren geweest. Ik heb e.e.a. met ziel en zaligheid gedaan. Dat begon bij de promotie naar de 2de klasse in 2014 waarbij er binnen de club wat hindernissen genomen moesten worden. Het ontslag van Jeroen heeft ook impact gehad op mezelf. Toen de club komend seizoen verder wilde gaan met de staf zoals die nu samengesteld is, wist ik dat ik er jaartje mee moest gaan stoppen. Met Noud en Marius is er routine genoeg voor de groep. Is puur gevoelsdingetje van mij. Toen Erik Schaeken hoorde dat ik wilde gaan stoppen, benaderde hij mij om hem te helpen bij Sterksel waar hij gaat starten als trainer. Ik met TC3 diploma als trainer/coach en Erik trainer/speler. Erik heeft mij als voetballer een dienst bewezen door voor Heeze te kiezen 2 jaar geleden. Nu bewijs ik hem een dienst terug.

8. Wat is de doelstelling voor komend seizoen bij RKSV Sterksel:

We hebben een goede groep staan komend seizoen gezien normen van de 5e klasse! Het doel is nacompetitie halen. Het is lang geleden dat spelers van Sterksel het gevoel hebben -zoals nu- dat er iets staat te gebeuren komend seizoen. Het is aan onze teaminstelling en de daarbij horende prestaties om te kijken hoe ver we gaan komen hierin. Mooie uitdaging voor iedereen die erbij betrokken is.

9. RKSV Sterksel past bij mij als trainer omdat:
Sterksel is kleine buurman van Heeze. De club heeft met het aanstellen van Erik Schaeken hun ambitie uitgesproken om er de komende tijd nog een keer vol voor te gaan. Ik denk dat ik met mijn ervaring en karakter hier een wezenlijke bijdrage aan kan leveren. Het gaat weer ergens om in Sterksel en daar heb ik goed gevoel bij. Het is een klein clubke waar ik met korte lijnen hoop het e.e.a. de goede kant op te krijgen.

10. Bewondering voor:

De spelersgroep van Heeze 1 en in het bijzonder Ad Snoeijen. Ze hebben mij en de staf 3 jaar lang door dik en dun gesteund. Bedankt mannen.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

24 januari 2017 om 8:25

Scukvpe zegt:

Such spear enhancement supplements can be purchased and second-hand without the need into a preparation, kamagra and man egregious purchaser testimonials depose to the claimed benefits of these herbal supplements. Of progress, http://kamagra100uk.com/#amateurvoetbaleindhoven.nl-kamagra-jelly kamagra as with all supplements, it is foremost to probing each upshot before making any purchases. To sign this treat easier, we’ve taken the chance to support focal bumf on what to foresee from man's enhancement supplements.


20 juni 2016 om 19:52

Ed Pielage zegt:

He maatje heel veel succes bij Sterksel, ik weet zeker dat jij een hele positieve invloed zult hebben op de gang van zaken daar waardoor Sterksel komend seizoen een stevig woordje gaat meespreken in de 5e klasse


20 juni 2016 om 10:39

Ger van Galen zegt:

Succes William.


Overige Trainers in het nieuws

Nieuwsarchief Trainer in het nieuws


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png