logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Kenneth van de Wiel stopt bij Best Vooruit

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

FC Eindhoven/AV moet titel nog een weekje uitstellen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Appie Azmani (FC Eindhoven/av)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

6 maart 2016 | - Wedstrijd van de week 

EFC in topper tegen RPC de verdiende winnaar


Deel dit bericht:


EFC-trainer Ronald Tielemans was na afloop van de topper tegen RPC een tevreden man. De Eerselnaren wonnen met 3-0.

'Een verdiende overwinning op een sterke ploeg. En omdat Marvilde en Rood Wit V. hebben verloren, zijn we de nieuwe koploper. Een uitstekend weekend dus.' Even verderop sprak zijn collega Bertran Kreekels van RPC over een goede wedstrijd van zijn ploeg, maar ook een terechte nederlaag.

Het was op sportpark De Dieprijt in Eersel een aantrekkelijk duel. Twee ploegen die wilden voetballen en ook veel strijd aan de dag legden. Het werd echter nooit onsportief, in weerwil tot de vele gele kaarten én één rode kaart die scheidsrechter Van Geet trok. Tielemans: 'Hij floot zeker niet slecht, maar iets minder kaarten had wel gemogen. Het slechte veld was ook van invloed, want soms zag het er allemaal wat onbeholpen uit en was er volgens mij geen kwade opzet in het spel. Uiteindelijk heeft het de wedstrijd niet beslist, maar het is wel jammer.'Daarmee had de oefenmeester van EFC helemaal gelijk, want op het moment dan Van Geet RPC-aanvaller Kirubel Solomon Gebre Dingil met twee gele kaarten van het veld stuurde, was het al 3-0. Invaller Jimmy Beks kopte de bal goed door op Rob Verstappen, die met een slim passje Max van Limp aan het werk zette. Deze speelde zich vrij en maakte alleen voor doelman Tom Verhoeven geen fout. Het was het tweede doelpunt voor de middenvelder van EFC, die een prima wedstrijd speelde en samen met Rob Verstappen, Tim van Elkert en Mike Thijssen de RPC-defensie constant bezig hield.Richting
Vanaf de eerste minuten trok EFC ten aanval en hadden de Eindhovense verdedigers hun handen vol aan de snelle voorwaartsen van de thuisclub. In de 11de minuut was er de eerste grote kans. Vrij voor de doelman schoot Verstappen de bal echter ruim naast. Zo'n tien minuten later kreeg RPC een behoorlijke mogelijkheid via Solomon Gebre Dingil, maar hij kon de bal niet de juiste richting meegeven, waardoor zijn volley naast het doel verdween. In de 27ste minuut kwam EFC goed weg. Abel van Aller knalde van een meter of twintig de bal op de paal. Doelman Koen Wouters kon slechts opgelucht adem halen.Het duel was volkomen in evenwicht en met een 0-0 stand leek de rust te worden bereikt. Totdat in de 36ste minuut Thijssen in balbezit kwam, na slordig verdedigen van RPC. Hij gaf een leep steekpassje op Tim van Ekert, die de bal knap langs doelman Verhoeven krulde: 1-0. Na rust schakelde RPC een tandje bij en werd het allemaal wat onvriendelijker. In nauwelijks tien minuten hadden de bezoekers drie gele kaarten ontvangen. Meteen hierna werd het ook 2-0. Een schot van Van Ekert kon nog door Verhoeven worden gekeerd, maar in de rebound rondde Van Limpt beheerst af.Vuisten
RPC reageerde met nog twee wissels, maar echt in gevaar kwam EFC niet meer. Emiel van der Steen knalde de bal nog op de vuisten van Wouters en Solomon Gebre Dingil probeerde het een paar keer met individuele rushes. Hij werd echter uitstekend afgestopt door routinier John Verwimp en aanvoerder Jan van Heukelom. Het geloof verdween daardoor langzaam bij de ploeg van Kreekels en werd helemaal teniet gedaan, toen Van Limpt in de 85ste minuut voor 3-0 zorgde. In blessuretijd had Verwimp de 4-0 op zijn schoen, maar de rechtsback faalde in de rebound, nadat een schot van Jesse van Gerwen op de paal belandde. 'Dat gaat ie nog lang aanhoren!', grinnikte Tielemans na afloop.

Opstellingen:

EFC: 1. Koen Wouters, 2. John Verwimp, 3. Teun van Borrenbergen, 4. Jan Heukelom, 5. Thijs Theuws, 6. Mike Thijssen, 7. Ruud Vercammen (12. Jimmy Beks), 8. Jesse van Gerwen, 9. Tim van Ekert, 10. Max van Limpt, 11. Rob Verstappen (14. Joost de Haas).

RPC: 1. Tom Verhoeven, 3. Mike van Dijk, 4. Joris van der Steen (6. Bas Vringer), 5. Sean Gilbert (14. Finn van Eck), 8. Emiel van der Steen, 11. Kirubel Solomon Gebre Dingil, 15. Philip van de Brekel (7. Michel van Dinther), 16. Noud Ackermans, 19. Alex van Hout, 20. Ruud Wijnands, 24. Abel van Aller.

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

06 maart 2016 om 21:35

Vz. rpc zegt:

Een terechte overwinning voor efc. Een zeer sportieve wedstrijd. Succes verder.


Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

EFC in topper tegen RPC de verdiende winnaar
(Door Willem-Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png