logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Jordi Verhoeven (RKVVO)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Buitenspel/Topper van toen: Hans Waterschoot

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht trainerscarrousel status trainers/clubs.

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Openstaande inhaalwedstrijden 2019 (Nieuwe Update)

LEES MEER

Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
VDL
sanidump
Lamers Van de Wijdeven
Brabant Sports
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

23 februari 2016 | - Voorzitter aan het woord 

Voorzitters a/h woord: Eric Segers en Hans van der Linden.


Deel dit bericht:


Hieronder een interview met de voorzitters Eric Segers van vv DEES en Hans van der Linden van vv Vessem. Beide clubs zijn verkozen tot club van de maand.

DEES en Vessem zijn gezamelijk verkozen tot club van de maand februari bij Amateurvoetbaleindhoven in samenspraak met FC Eindhoven. Naast de uitnodiging van FC Eindhoven voor het bezoeken van de wedstrijd op vrijdag 26 februari tegen Telstar komen ook de voorzitters Eric Segers (vv DEES) en Hans van der Linden (vv Vessem)aan het woord. We stellen de voorzitters een aantal vragen over de gang van zaken binnen de club.

Hoe is het om voorzitter te zijn en vertel je verhaal over de gang van zaken binnen de club als voorzitter:
Eric (DEES)Het is op de eerste plaats hartstikke leuk om op wat voor manier dan ook een bijdrage te mogen leveren aan een vereniging als DEES. In wat voor functie dan ook. DEES staat niet voor niets voor 'Door-Eendracht-En-Samenspel'. Ik denk dat we met zijn allen trots kunnen zijn op onze accommodatie 'Sportpark De Meren' en de activiteiten zoals we die met elkaar organiseren.

Hans (Vessem) Het is voor mij een eer om voorzitter te mogen zijn van één van de mooiste verenigingen van de Kempen en omstreken. Bij vv Vessem hebben we veel schakels die de vereniging maken en ik ben dan ook blij dat ik als voorzitter een onderdeel ben van deze vereniging.

Waarom en hoe bent u voorzitter geworden van deze club:

Eric: Toen ik zo'n 10 jaar geleden in Wintelre kwam wonen en onze 3 kinderen lid werden van de club, werd ik als ouder uitgenodigd op de jaarlijkse ledenvergadering van de club. En zo is het balletje gaan rollen. . . . Natuurlijk ging ik naar de ledenvergadering, waarna ze me kort daarna hebben weten te strikken. Los van het feit dat ik van mening ben dat wat het wat mij betreft vrij normaal is om je in te zetten voor de vereniging waar ook je kinderen wekelijks plezier aan beleven, heb ik er nooit een dag spijt van gehad.

Hans: Ik ben in 2009 voorzitter geworden van vv. Vessem. ik ben in de plaats gekomen van mijn voorganger Jan van Reijen die helaas veel te vroeg is overleden


Wat zijn in uw ogen de belangrijkste taken van een voorzitter:

Eric: Een voorzitter is niet meer of minder belangrijk dan iedere andere vrijwilliger bij de vereniging. Het is allemaal even belangrijk om een club draaiende te houden. Zonder vrijwillige inzet heeft namelijk geen enkele club bestaansrecht. Als voorzitter ben je een schakel in het geheel.

Hans: Men zegt wel eens dat een voorzitter het uithangbord van de vereniging moet zijn. Ik ben van mening dat het beleid wat we met ons voltallige bestuur maken het uithangbord moet zijn. Verder moet een voorzitter naar mijn mening goed kunnen klankborden, delegeren, bewaken van gemaakte afspraken en de club vertegenwoordigen zowel intern als extern. Nogmaals de voorzitter is een schakel, maar de club maken we met zijn allen.

Hoe lang bent u al voorzitter en wat zijn de hoogte- en dieptepunten tot nu toe:
Eric: De tijd vliegt . . . . ik ben ondertussen alweer 9 jaar voorzitter. Ik heb al veel mooie momenten meegemaakt. De volledige renovatie van onze kleedaccommodatie en ons 'DEES-eigen-Jeugdhome, is denk ik wel een mooie mijlpaal geweest. Maar ook de verschillende kampioensfeesten voor jong en oud of de huldigingen van leden die onze vereniging al jaren lang een warm hard toe dragen. Natuurlijk zijn er ook momenten van verlies en rouw door de jaren heen. Ook dat hoort erbij, maar om dan op die momenten te merken waar de letters DEES voor staan, is hartverwarmend.

Hans: Ik ben 7 jaar voorzitter en heb eigenlijk alleen maar hoogtepunten mee gemaakt. Allereerst het 75 jarig jubileum van onze vereniging, en niet te vergeten het 50 jarig bestaan van ons pinkstertoernooi dat we afgelopen jaar hebben gevierd. En natuurlijk de promotie naar de 4e klasse in 2015

Hoe staat de club er sportief en financieel voor:
Eric: We zijn een gezonde club! Financieel en sportief, waarbij we waarden en normen hoog in het vaandel hebben. Natuurlijk gaan we er vol voor om ons met het eerste elftal in de 4e klasse te handhaven, maar lukt dat op het laatste moment niet, dan niet getreurd. Gaan we komend seizoen weer gewoon voor het kampioenschap in de 5e klasse. We hebben de afgelopen jaren voldoende aangetoond dat we hier mooie successen in kunnen halen!

Hans: Wij zijn bijzonder trots op de prestaties van al onze teams natuurlijk. We zij vorig jaar gepromoveerd naar de 4e klasse met een jonge gedreven en talentvolle selectie. We hopen hiermee de komende jaren een stabiele 4e klasser te worden. Financieel zijn we ook gezond, dit is mede te danken aan de vele vrijwilligers die we hebben.

Sportief

Welke trainers zijn u het meest bijgebleven tot nu toe:
Eric: Een beetje een open deur natuurlijk, maar volgens mij hebben we met alle trainers over de afgelopen seizoenen heen een mooi tijd gehad op Sportpark De Meren in Wintelre.

Hans: Dat is de huidige trainer Kees Mollen. Kees is een clubman pur sang. Kees zet zich overal voor in, of nu de oudijzer ophalen is of fungeren als scheidrechter op het pinkstertoernooi. Ook heeft hij het voor elkaar gekregen dat bijna de voltallige selectie op donderdag komt trainen.

Voor beide staat er komend seizoen een nieuwe hoofdtrainer op het veld, was het moeilijk om een trainer te vinden die bij de club past.
Eric: We wisten als vereniging heel goed wat we wilden en denken nodig te hebben de komende jaren. Als sollicitatiecommissie kun je dan enkel nog maar hopen op een groot aantal sollicitanten, zodat je weloverwogen en in een voorspoedig tempo op zoek kunt gaan naar de juiste 'match'. De interesse in onze club was groot en uiteindelijk hebben we gekozen voor een oude bekende. Trevor Pattenden wordt met ingang van het seizoen 2016-2017 onze nieuwe hoofdtrainer.

Hans: De technische commissie had een profiel opgesteld waar de nieuwe trainer aan moest voldoen. Nadat bekent werd op AVE dat we een nieuwe trainer zochten, kregen we binnen twee weken 15 sollicitaties binnen. En we zijn blij dat we in Waldo van de Besselaar iemand gevonden hebben die aan het profiel voldoet.

Is er op sportief gebied een goede verstandhouding tussen beide verenigingen:
Eric: Ik zeg helemaal niets teveel wanneer ik beweer dat v.v.DEES en v.v.Vessem in alle opzichten een meer dan uitstekende verstandhouding hebben. Onze ontmoetingen tijdens het jaarlijkse Pinkstertoernooi in Vessem, het Hemelvaarttoernooi in Wintelre en onze 'derby's rond de Meren' zijn daarvan het bewijs.

Hans: Het is en blijft de derby waar we beide denk ik naar uitkijken, en dan mag er natuurlijk ook gevoetbald worden zoals een echte derby gevoetbald moet worden. Maar na de wedstrijd is het de gezelligste derde helft van het seizoen. Dus er is zeker een goede verstandhouding.

Toekomst

Hoe zien jullie de toekomst van de club en zijn er specifieke zaken waar u zich zorgen over maakt:
Eric: In Wintelre zijn we over het algemeen nogal opgewekt van aard, dus ook de toekomst zien we met vertrouwen tegemoet. Zorgen hebben we niet zo snel, maar natuurlijk wel onze uitdagingen. Er is jarenlang te weinig nieuwbouw van enige omvang geweest in ons dorp en daar ga je dan op enig moment de wrange vruchten van plukken als gemeenschap. We zijn geweldig blij met de uitbreidingen zoals deze in de afgelopen paar jaar zijn gerealiseerd en ook voor de komende paar jaar nog te verwachten zijn. Want het faciliteren van 'Sport-in-de-Kern' heeft een geweldige maatschappelijk waarde.

Hans: Voorlopig zie ik nog geen problemen. Maar Het zal voor een kleine vereniging zoals vv vessem in de toekomst misschien moeilijk worden om het leden aantal op peil te houden.


Hoe ziet u de toekomst binnen de club wat betreft de jeugdafdeling uit en hoe verloopt de integratie van de jeugd richting de selectie:

Eric: Als kleine vereniging is het belangrijk om samen te weten wat wenselijk en wat mogelijk is. Op dit moment hebben we nog altijd keurig al onze teams van mini's tot A voltallig bezet, maar zijn we onszelf er ook terdege van bewust dat we niet de 'luxe' hebben van het kunnen selecteren over 2 of meerdere elftallen per leeftijdscategorie heen. Schaarste maakt creatief!

Hans: Wij kunnen de jeugdteams de komende jaren nog bezetten, en hiermee is ook de doorstroom naar de selectie gewaarborgd. Maar mocht er in de toekomst bij Vessem of Dees een tekort komen aan jeugdspelers, dan hebben Vessem en Dees al naar elkaar uitgesproken om te kijken hoe we dit samen kunnen oplossen.

Hemelsbreed liggen de sportvelden ongeveer 2, 5 km uit elkaar en op de zelfde weg. Geeft dit geen problemen met aanwas van leden:
Eric: Wintelre = Wintelre. Vessem = Vessum. Op gezette tijden gedurende het jaar steken we om beurten de sloot over en dit blijkt nog altijd een gouden formule te zijn!

Hans: Nee, helemaal niet. Spelers uit Wintelre voetballen bij Dees en spelers uit Vessem voetballen bij vv.Vessem


Persoonlijk

Er zijn mensen die achter en voor de schermen veel betekenen voor de club, welke personen zou u hierin graag willen benoemen en waarom:
Eric: Door-Eendracht-En-Samenspel is ons motto en onze kracht. Daarmee is de een niet minder of meer belangrijker dan de ander. Sommigen doen dat graag als trainer of als leider 'voor de schermen', terwijl anderen dit weer liever in het magazijn of doordeweeks overdag 'achter de schermen' doen. Belangrijkste is dat het aan het einde van de week 'gewoon' weer alles is gebeurd. Prachtig toch!

Hans: Iedereen binnen de club is belangrijk. Ik groei altijd als bezoekende verenigingen mij een complimenten geven dat alles zo netjes en schoon is. Ik bedoel maar. Nogmaals een compliment aan alle vrijwilligers in welke rol dan ook. We hebben elkaar keihard nodig.

U staat als voorzitter bekend om:
Eric: Tja, dat is niet 1-2-3 eenvoudig om te beantwoorden. Volgens mij ben ik voor de vereniging redelijk goed in staat om het overzicht te houden en op de juiste momenten ergens aan een touwtje te trekken of een duwtje te geven.

Hans: Dat moet je niet aan mij maar aan de leden vragen, maar ik probeer het voor zoveel mogelijk mensen goed te doen door vooral goed te luisteren naar de leden en vrijwilligers.


Hoe is de samenwerking met de gemeente gelet op de situatie dat er steeds meer bezuinigd gaat worden waardoor clubs financieel in problemen kunnen komen:

Eric: Als vereniging hebben we een uitstekende relatie met de gemeente Eersel. We begrijpen van elkaar heel goed wat enerzijds wenselijk en anderzijds mogelijk is. Over en weer geldt dat de deur altijd en voor alle mogelijke onderwerpen open staat, dus drinken we met regelmaat ons kopje koffie met elkaar.

Hans: Prima, het zal voor de gemeentes natuurlijk ook niet meevallen om het sporten in het algemeen mogelijk te maken. Over het algemeen komen er steeds minder leden bij verenigingen terecht waardoor de kosten voor een vereniging natuurlijk hoger worden. Toch vind ik dat we als vereniging zolang mogelijk zelfstandig moeten blijven. Een vereniging heeft in een dorp een groot sociaal karakter wat we niet moeten onderschatten.

Wat is het beleid van de club in geval van excessen naar de scheidsrechters door spelers, trainers, grensrechters en zelfs ouders.
Eric: Daar kan ik heel kort over zijn: Zero-Tollerance! Als vereniging hebben we normen en waarden heel hoog in het vaandel staan. Er staat nooit een Europees Kampioenschap op het spel en iedereen doet het in zijn of haar vrijwillige overtuiging. Dat moet je alleen maar respecteren.

Hans: Deze zijn ontoelaatbaar en moeten worden bestraft. Bij de jeugdteams spreken wij spelers en ouders hierop aan. Als er een jeugdscheidsrechter een wedstrijd fluit is er altijd een begeleider aanwezig die kan optreden naar de ouders toe. Ook coacht, hij de scheidsrechter hoe om te gaan met dit soort situaties. Van de senioren zou je mogen verwachten dat ze zelf de discipline hebben om hier mee om te gaan, ook al valt dit soms niet mee.

Wat vind u van het initiatief dat uw club is gekozen tot club van de maand februari bij Amateurvoetbaleindhoven:
Eric: Grote klasse! We gaan er bij FC-Eindhoven / Telstart met een paar honderd leden een mooi feestje van maken.

Hans: Een leuk initiatief, je komt zo toch meer te weten over een vereniging.

Promo

Hoe zou jullie Dees en Vessem in het kort kunnen omschrijven:
Eric: Allebei verenigingen waar sport en gezelligheid in optima forma hand in hand gaan.


Hans: Gezellige kempische verenigingen waar het leuk voetballen is voor jong en oud

 

 

 

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Voorzitters aan het woord

Nieuwsarchief Voorzitter aan het woord 


Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png