logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht transfers. Nog enkele aanvullingen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Adverteerder uitgelicht: Sanidump zoekt ervaren verkoopadviseurs

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

6 januari 2016 | - Club van de maand 

vv Hoogeloon club van maand januari


Deel dit bericht:


Vv Hoogeloon is verkozen tot club van de maand januari bij Amateurvoetbaleindhoven en FC Eindhoven.

 

Bij deze uitverkiezing hoort een uitnodiging voor het bezoeken van een thuiswedstrijd van FC Eindhoven. Op 15 januari is Hoogeloon tijdens een thuisduel van FC Eindhoven tegen FC Dordrecht te gast in het Jan Louwers stadion. Alle leden van de 'Club van de Maand' kunnen gratis deze thuiswedstrijd van FC Eindhoven bezoeken. Tevens wordt het bestuur, het eerste elftal en de hoofdsponsor van deze vereniging ontvangen in de business club en spelershome van FC Eindhoven. Op de website van beide partijen wordt voor en na de wedstrijd volop aandacht besteed aan de ‘Club van de maand’. Daarnaast komt deze maand voorzitter Wim de Laat van Hoogeloon aan het woord op Amateurvoetbaleindhoven over de gang van zaken binnen de club.

Historie vv Hoogeloon

In de dertiger jaren werd onder de naam H.S.V. Hoogeloon (Hoogeloonse Sport Vereniging) op het huidige Valensplein een schuchtere poging ondernomen om de nobele voetbalsport onder de knie te krijgen. De toenmalige schoolmeester Sevens wist de 'Loonse' mensen warm te maken voor deze nieuwe manier van sport beoefenen en de officiële H.S.V. was een feit rond 1930. Diverse buitendorpse spelers waren toen al van de partij. En deze konden zodoende diverse vriendschappelijke partijtjes regelen.

Vanwege de verbetering van de accommodatie werd achtereenvolgens van het huidige Valensplein verhuisd naar het grondgebied tegenover het huidige café 'Den Bakker' en daarna naar de zandvlakte tegenover het Kapelleke. Het kleed- en/of clublokaal werd toen ondergebracht bij café 'de Smet', de huidige woning naast de inrit van Coppens Mengvoeders. Echter, in 1938 was de H.S.V. ter ziele gegaan aan het gebrek aan inzetbare krachten wegens het dreigende oorlogsgevaar.

Nadat in mei 1940 de slag om Nederland was verloren maar gelukkig bijna alle Hoogeloonse strijdkrachten op het oude honk waren teruggekeerd, wilde men in Hoogeloon het moraal weer wat opvijzelen. Op 15 augustus 1940 werd in een algemene ledenvergadering in het nieuwe clublokaal De Ster van de familie Roosen de nieuwe voetbalvereniging: Rooms Katholieke Voetbalvereniging Hoogeloon opgericht. Het voetbalveld kwam te liggen aan het Kapelleke, de shirts waren groen met zwarte kraag en zwarte manchetten. De doelnetten werden tweedehands overgenomen van P.S.V.. Het eerste kampioenschap dateert van het seizoen 1941-1942, toen na een overwinning op B.E.S. uit Borkel en Schaft de kampioensvlag kon worden gehesen en promotie naar de eerste klasse een feit was.

Dankzij de opbloei van de vereniging in de jaren 50 moest dringend worden uitgekeken naar een betere huisvesting. Men liet het oog vallen op een stuk onontgonnen land aan het Domineepad langs het stroompje 'de Roetweyer' zodat ook het sportpark die naam kreeg toegewezen. Deze locatie dient tot op heden nog steeds als voetbalveld voor de voetbalvereniging uit Hoogeloon. Deze locatie werd flink onderhanden genomen in de jaren 70. Na de officiële opening door burgemeester Wouters op 23 december 1979 kon de Hoogeloonse gebouwenaccommodatie met 5 kleedlokalen, kantine, keuken, bestuurskamer en materialenruimte als bij de tijd worden gekwalificeerd. In het seizoen 1984 - 1985 werd het 3e speelveld in gebruik genomen.

Met de ingebruikname van dit 3e speelveld deed zich de mogelijkheid voor om een uitbreiding van het trainingsveld te realiseren waarbij het de vereniging lukte om met steun van de plaatselijke Rabobank. Ten overstaan van notaris Hermans te Eersel vond op 25 februari 1981 een statutenwijziging plaats en verdween de R.K. uit de verenigingsnaam. Wat bleef was V.V. HOOGELOON.

Op 15 augustus 1990 was het 50 jaar geleden dat de Hoogeloonse voetbalclub werd opgericht. Uiteraard werd het bereiken van deze gouden mijlpaal op gepaste wijze gevierd. Enerzijds was er voor zowel junioren als senioren de gelegenheid om sportief bezig te zijn in de vorm van tienkamp en (jeugd)toernooi, anderzijds kwamen de leden vooral ook op het feestelijke vlak aan hun trekken. Met name zal in herinnering blijven het nachttoernooi van 18 en 19 augustus 1990. Met de voorwedstrijd Hoogeloon - Hapert (3 - 0) werd de aanzet gegeven voor een grandioos nachtelijk festijn waaraan buurtschappen en diverse andere Hoogeloonse verenigingen deelnamen, maar ook viel daarbij de deelname te noteren vanuit Duitsland: TUS Vossheide, een vereniging waarmede eind jaren zeventig enkele uitwisselingen werden georganiseerd. Ook zal zeker niet worden vergeten de feestelijke receptie van 25 augustus 1990 waarop een drietal bestuursleden (Piet Wouters, goud / Jos Beerens, zilver / Piet van Steensel, brons) een bondsspeld kreeg uitgereikt, waarna een grote voetbal-feestavond gestalte kreeg in de hallen van Wim Meulenbroeks. Ruim 450 leden en oud-leden zorgden samen voor een ware happening als afsluiting van 50 jaren V.V. Hoogeloon.

In het nieuwe millennium is voetbalvereniging Hoogeloon uitgegroeid tot een spraakmakende voetbalvereniging in Hoogeloon en omstreken. Zowel de jeugd als de seniorenafdeling zijn tot op heden uitstekend bezet en dankzij de hulp van de vele vrijwilligers vaart de plaatselijke voetbalvereniging bijzonder goed. Hieronder staat een overzicht van de hoofdtrainers en voorzitters die Hoogeloon tot op heden gekend heeft.

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Clubs van de maand

Nieuwsarchief van Club van de maand 

vv Hoogeloon club van maand januari
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png