logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht transfers. Nog enkele aanvullingen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Adverteerder uitgelicht: Sanidump zoekt ervaren verkoopadviseurs

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

8 december 2015 | - Zaalvoetbal 

Yoshua St. Juste in Oranje: "We maken zeker kans"


Deel dit bericht:


Het Nederlands futsalteam speelt op 10, 11 en 13 december de kwalificatiewedstrijden voor het FIFA Futsal World Cup Colombia 2016 in het Indoor Sportcentrum van Eindhoven


Yoshua St. Juste is de enige FC Eindhoven-speler die opgenomen is in de selectie van bondscoach Marcel Loosveld. St. Juste: "Ik ben er trots op om ons land mee te mogen vertegenwoordigen."

Kansen
Respectievelijk Bosnië & Herzegovina, Letland en Spanje zijn de tegenstanders van Oranje tijdens de kwalificatie. St. Juste: "De eerste twee wedstrijden zijn het belangrijkst. Tegen die twee landen maak je het meeste kans om te winnen. Spanje is van een andere klasse, daar krijg je het gewoon lastig tegen." Om door te gaan naar de volgende kwalificatieronde voor het WK moet het Nederlands team minstens tweede worden in de poule. "Dat is te doen in deze poule. Als we de eerste wedstrijd tegen Bosnië winnen dan hebben we goede papieren voor de tweede plaats", zegt St. Juste.

Sfeer in het team én in de zaal
Aan de sfeer in het team zal het niet liggen volgens de 24-jarige allrounder: "De sfeer is goed. We hebben recentelijk een oefenwedstrijd gewonnen tegen Portugal, een grootmacht in Europa. Dat komt het vertrouwen ten goede. We geloven allemaal in de volgende ronde." Maar niet alleen de sfeer onderling is belangrijk, zegt St. Juste. Volgens hem is ook de ambiance in de zaal belangrijk. St. Juste: "We hopen dat de zaal propvol zit. Als zoveel mensen hun steun betuigen voor het team geeft dat echt een flinke boost. Dat kan zomaar eens het winnende doelpunt opleveren."

Programma
Nederland opent het toernooi in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven op donderdag 10 december tegen Bosnië en Herzegovina (20.00 uur). Een dag later - vrijdag 11 december - speelt de ploeg van Loosveld tegen Letland (20.00 uur). Zondag 13 december is zesvoudig Europees kampioen Spanje de tegenstander. Dit afsluitend groepsduel begint om 18.00 uur.

De zeven groepswinnaars en zeven runners-up plaatsen zich voor de WK-play-offs, die bestaan uit een uit- en thuiswedstrijd. Deze barragewedstrijden worden gespeeld op dinsdag 22 maart en dinsdag 12 april 2016. De zeven winnaars van deze duels plaatsen zich uiteindelijk voor het WK in Colombia (10 september – 2 oktober 2016).

Nederland was in 2000 voor het laatst aanwezig op een WK. In Guatemala bereikte Oranje toen de tweede ronde. De beste prestatie van het Nederlands zaalvoetbalteam dateert uit 1989. In eigen land verloor Oranje, met Marcel Loosveld in de gelederen, destijds in de finale van Brazilië (1-2).

Het speelschema in Eindhoven:

Donderdag 10 december
17.30 uur          Spanje – Letland
20.00 uur          Nederland – Bosnië en Herzegovina

Vrijdag 11 december
17.30 uur          Bosnië en Herzegovina – Spanje
20.00 uur          Nederland – Letland

Zondag 13 december
15.30 uur          Letland – Bosnië en Herzegovina
18.00 uur          Spanje – Nederland

Bondscoach Marcel Loosveld heeft de volgende spelers geselecteerd:

Tevfik Ceyar (zvv ’t Knooppunt), Mohamed Darri (zvv ’t Knooppunt), Jamal El Ghannouti (zvv ’t Knooppunt), Jeroen de Groot (zvv ’t Knooppunt), Manuel Kuyk (zvv ’t Knooppunt), Ennes van Maasbommel (zvv ’t Knooppunt), Amir Molkârâi (Hovocubo), Mats Velseboer (Hovocubo), Anes Bešlija (FS Gelko Hasselt - België), Yoshua St. Juste (FC Eindhoven), Zakaria Amrani (FC Marlene), Karim Mossaoui (TPP-Rotterdam), Mohamed Attaibi (SS Lazio Calcio A5 – Italië) en Zaid El Morabiti (ASV Lebo).

Marcel Loosveld: “Ik denk dat we kunnen spreken van een evenwichtige selectie. Deze spelersgroep heeft vorige maand in de ontmoetingen met Portugal laten zien dat het moeilijke wedstrijden aankan. Even afgezien van de uitslagen - Nederland verloor het eerste duel, maar wist een dag later van de nummer 4 van Europa te winnen - lieten wij in Rotterdam uitstekend voetbal zien. Dat moet iedere wedstrijd de norm zijn.” Mohamed Attaibi, die in september als full prof bij het Italiaanse Lazio aan de slag ging, maakte dit seizoen nog geen deel uit van de Oranjeselectie. “Mohamed was er tegen Portugal nog niet bij vanwege een blessure, maar sluit in de laatste fase bij de definitieve selectie aan. Ik heb hem aan het werk gezien in Italië, een van de sterkste competities in Europa. En daar doet hij het prima. Vanuit die optiek kan hij voor ons een belangrijke kracht zijn”, aldus de bondscoach.

Ambities
Loosveld is duidelijk over de ambities van de Oranjezaalvoetballers: “Primair doel is ons te plaatsen voor de play-offs. We hebben ons de afgelopen maanden intensief voorbereid. Voordat het toernooi begint hebben we nog vijf trainingen op het programma staan. In die sessies is het vizier gericht op onze eerste tegenstander, Bosnië en Herzegovina. Ik verwacht dat die ploeg onze belangrijkste concurrent is voor de play-offplek, waardoor dit duel bepalend kan zijn voor het verdere verloop van het toernooi. Ook tegen Letland, die we net als onze eerste tegenstander van de laatste EK-kwalificatiereeks kennen, gaan we voor de volle winst. Spanje tegen wie we onze afsluitende wedstrijd spelen, is natuurlijk buitencategorie. Hoe we dat duel benaderen hangt af van hoe we er op dat moment voorstaan. Maar onze doelstelling is een plaats in de play-offs.”

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overig Zaalvoetbal

Nieuwsarchief Zaalvoetbal

Yoshua St. Juste in Oranje: "We maken zeker kans"
Yoshua St. Juste
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png