ZVV Eindhoven en FC Eindhoven delen de punten

FC Eindhoven doet zichzelf te kort tijdens Stadsderby

FC Eindhoven heeft zich na een verhit duel in Sporthal Genderbeemd tekort gedaan tegen ZVV Eindhoven. De uitslag bleef na het eindsignaal tussen de stadsgenoten in balans: 3-3. Trainer Jan Vogels: "Uiteindelijk moeten we nog blij zijn met een punt."

Hoog tempo

De wedstrijd begon in een hoog tempo. FC Eindhoven mocht al snel meerdere kansen voor zich noteren. Toch was het ZVV Eindhoven dat op voorsprong kwam. In de negende minuut maakte de thuisploeg na een vlugge counter en goed samenspel de 1-0. Lang konden ze niet genieten, want nog geen minuut later scoorde ook FC Eindhoven. Abdelhak el Ghaadaoui maakte een actie langs de lijn, gaf voor en Lahcen Bouyouzan kon binnentikken. Vijf minuten later kreeg Iliass Achenteh een directe rode kaart, wegens een overtreding op een doorgebroken speler. FC Eindhoven profiteerde van de man-meer-situatie en na een hoop overgetik kon Mohamed el Fahsi de 1-2 scoren. Een minuut voor tijd krijgt ZVV Eindhoven een 10-meter trap. Kamal el Hassani benutte deze, waardoor de ruststand 2-2 werd.

Spanning
De tweede helft ging iets rustiger van start dan de eerste. Het tempo lag ietwat lager, maar FC Eindhoven hield dikwijls veldoverwicht. Tegen de verhoudingen in kwam ZVV Eindhoven in de 25e minuut weer op voorsprong. Een ingestudeerde vrije trap was de basis van de 3-2. FC Eindhoven kon daarna in de achtervolging. De ploeg kreeg tal van kansen. Meermaals werd de lat of de paal geraakt, maar de bal wilde er niet in. El Ghaadaoui kreeg nog een tweede gele kaart en ging daarmee het veld af. FC Eindhoven overleefde de periode met een man minder zonder tegengoals. Drie minuten voor tijd gingen de Blauw-Witten met vijf veldspelers spelen om een goal proberen te forceren. In de laatste minuut van de wedstrijd lukte dit: Mo Allouch kwam vrij voor de goal en tikte binnen. Ondanks nog enkele kansen in de laatste dertig seconden bleef het bij 3-3.

"Slimmer worden"
Vogels bekeek de wedstrijd met gemengde gevoelens. "Als er naar het aantal kansen voor ons en voor ZVV Eindhoven gekeken wordt dan hadden we inderdaad moeten winnen. We hadden eerder moeten scoren uit bepaalde situaties, we hadden een hoop open kansen." Vogels zegt dat zijn team op een bepaald punt nog sterker moet worden. Vogels: "We hebben weer twee goals uit standaardsituaties tegen gekregen. Dat gebeurt te vaak en daar moeten we slimmer in worden."