ZSC - Hoogeloon: 0-1 (I)

Hoogeloon bindt ZSC aan zegekar, 0-1 winst

Op papier een makkie voor Hoogeloon, in het veld lagen de zaken wat complexer. Ook nu weer bleek dat de tegenstander tegen de koploper niets te verliezen heeft. Misschien daarom ook dat ZSC in deze wedstrijd zwaar inzette op fysieke krachten (5 gele kaarten), waarbij met name de toch al niet fitte Sam de Laat het stevig moest ontgelden. Daarnaast viel de scheidsrechter deze donderdagavond in negatieve zin op. Hij kwam volkomen onbekwaam over zonder enig benul van de beleving van een voetbalwedstrijd. Uiteindelijk was Hoogeloon blij met de 0-1 winst.

Ook nu moest Hoogeloon aftrappen zonder Rik Peeters, zonder Hans van der Heijden en bleek ook Twan Peters niet voldoende fit. Desondanks trokken de blauw-witten vanaf de aftrap het initiatief naar zich toe. Met name was Rik Michielse met een kopbal al snel dicht bij een doelpunt. Na 25 minuten zette ook ZSC een wapenfeit weg. Vanaf links kwam een strakke bal gevaarlijk voor het doel door van Thijs Bakker en kwam de blauw-witte verdediging met de schrik vrij. Even later werd aan de andere kant een inzet van Niels Luyten door ZSC doelman Van den Boomen gekeerd en werd de rebound door Tom Michielse onbenut gelaten. Kort voor rust scheerde de bal nog het aluminium van het doel van Thijs Bakker, maar dat zou een onverdiende voorsprong voor ZSC hebben opgeleverd. Ruststand 0-0.

Direct na de rust kon Tom Michielse na een aanval over rechts naar later bleek de enige treffer van de wedstrijd binnenschuiven en kwam Hoogeloon verdiend op een 0-1 voorsprong. Dat was meteen ook het startsein voor het scheppen van een aantal 100% kansen voor een veel sterker Hoogeloon. Met name legde de voor Jorg Bolte ingevallen Niek van den Broek na  een mooie actie de bal panklaar voor Tom Michielse. Hij miste jammerlijk maar dat deed ook Sjoerd de Laat met een kopkans en een hard schot net langs het doel van de ZSC goalie. Ook Niels Luyten liet nog een uitgelezen mogelijkheid onbenut.

Ondertussen moesten de geel-zwarten alle zeilen bijzetten om van het eigen doel af te komen en speelde Koen Appels een sterke partij bij de schaarse uitvallen van ZSC. In de zeventigste minuut werd Koen (na een gele kaart) vervangen door Hans van der Heijden. Zijn vizier stond niet scherp bij een mooie schietkans en in minuut 83 werd een stevig schot van Yannick Sol knap gekeerd door doelman Jeroen van den Boomen, de beste man aan ZSC-zijde. Op de 0-1 eindstand was niets af te dingen.