Woenselse Boys - ACHT: 3-1 (I)

Er waren maar weinig mensen die het na afloop van de wedstrijd tussen Woenselse Boys en VV Acht niet over Nigel van Schijndel hadden. De voetballer van Acht kwam in de eerste helft ongelukkig in aanraking met een speler van Woenselse Boys. Beide spelers gingen enigszins onbesuisd het duel met elkaar aan. Echter kwam Van Schijndel niet ongeschonden uit de strijd. Na enkele minuten werd al duidelijk dat hij niet verder kon in de wedstrijd en dat ook een ambulance ter plaatse moest komen voor verdere verzorging van Van Schijndel. De speler werd afgevoerd naar het ziekenhuis met een forse beenbreuk.
Matige eerste helft
Voor het ongelukkige moment van Van Schijndel kwamen beide ploegen niet goed voor de dag op sportpark De Hondsheuvels. De bal werd door beide teams snel naar voren getrapt waarbij deze vaak net zo snel weer op eigen helft terugkwam. Peter Geurts, trainer van Woenselse Boys, moest na afloop ook erkennen dat het niet best was in de eerste helft. “We wilden vroeg druk zetten op de defensie van Acht en de boel dichtbij elkaar houden. Maar daarbij waren we wel heel slordig in balbezit. Dat ging in de tweede helft wel beter.”
Ondanks het povere spel wisten beide ploegen wel te scoren in de eerste helft. Jay Jay Gramser schoot Woenselse Boys na een kwartier spelen op voorsprong. Met een kiezelhard schot had Acht-doelman Mark van der Heijden niet veel in te brengen op Gramsers inzet. Lang kon Woenselse Boys niet genieten van de voorsprong. Uit een van de zeldzame speldenprikken in de eerste helft kwam Acht via een kopbal van Roy Roestenburg langszij.
Woenselse Boys pakt door
Na een korte rustpauze, beide ploegen waren door het oponthoud rondom Van Schijndel al langere tijd in de kleedkamers geweest, leken beide ploegen op dezelfde voet door te gaan als in de eerste helft. Maar toch kwam Woenselse Boys wederom op voorsprong op eigen terrein. Maurice van Loenen wist zijn voet tegen de bal te krijgen waarop Van der Heijden geen antwoord had. Even later werd Gramser neergelegd door de defensie van Acht in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van Pelt wees resoluut naar de stip vanwaar Brian Mandigers de 3-1 liet noteren.
Woenselse Boys kwam in het vervolg niet echt meer onder grote druk te staan van Acht ondanks dat het de wedstrijd met een man minder moest beëindigen.  Onur Atakan stond koud in het veld en werd door arbiter Van Pelt met een directe rode kaart van het veld gestuurd. “Van wat ik begreep is dat hij eerst en elleboog kreeg en daarop reageerde door te slaan. Maar ik heb het ook niet helemaal goed kunnen zien. Het is wel stom dat hij dit doet. Het is niet nodig en zo maken wij het onszelf onnodig moeilijk”, geeft Geurts aan.
De coach zag zijn ploeg niet meer in gevaar komen en neemt met deze overwinning afstand van de onderste regionen. “Ik durf nu niet te zeggen dat we niet meer naar beneden moeten kijken. Ik wil gewoon dat gewoon een paar goede wedstrijden neer gaan zetten vanaf nu en hoop dat we ons snel veilig spelen.”

Opstellingen

Woenselse Boys: 3. Denny de Roo, 4. Eray Toprak, 5. Maurice van Loenen, 9. Sidney Woensdregt (8. Luc Geurts), 10. Jay Jay Gramser , 11. Rob Verbeek (12. Jordi Jansen), 14. Brian Mandigers (6. Onur Atakan), 16. Geert Vermeulen, 20. Bram van de Donk, 21. Juri Koudijs, 22. Teun van de Moosdijk

Acht: 1. Mark van der Heijden, 2. Bart van de Hurk (16. Dirk van Rooij), 3. Paul Holthuizen, 4. Robin Bloks, 5. Rens Faes, 6. Melvin van de Groen, 7. Yannick Vunge, 8. Nick van den Nieuwenhof (14. Bas Bornebroek), 9. Roy Roestenburg, 10. Sander van den Heuvel, 11. Nigel van Schijndel (13. Niek Broeders)