logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

26 november 2018 | - Column 

Wilskrachtig UNA laat zich er niet onder krijgen


Deel dit bericht:


HBS in ultieme slotfase geklopt (2-1)  


(Door Thieu Vlemmix) Het was me het weekje wel. Het woord schande loopt er als een rode draad doorheen. Een week waarin we het beleven dat Sinterklaas, het originele en mooiste feest dat we als kind vroeger hebben meegemaakt, de felste discussies oproept en wordt aangevochten door schandelijke anti Zwarte Piet activisten. Maar het is ook de week na de schande van het zevental prenten dat UNA 1 afgelopen zondag in Heemskerk van Sinterklaas de Cock cadeau kreeg. UNA nota bene, dat qua kaartenlast al jarenlang tot de aller-sportiefste teams in Tweede en Derde Divisie behoort.

Anti Zwarte Piet
De activisten vormen met hun belachelijke anti Zwarte Piet beschuldigingen een belediging voor onze ouders en voorouders. Waar komt dat stelletje raddraaiers toch vandaan?  Ik hoor Mark Rutten zopas ook nog eens letterlijk zeggen ‘het gaat goed, je ziet veranderingen, en de steun daarvoor neemt toe’. En juist dat laatste is mis-informatie, ofwel nepnieuws. Volgens een uitgebreid recentelijk (NOS!) onderzoek stagneert de steun juist voor die obstinate groep; voor het eerst sinds jaren. Ik zou zeggen: Rutten, als je dit soort van prachtige tradities niet (meer) van harte ondersteunt en er gewoon maar een stuk aan lult, dan is het tijd om te vertrekken. Immers, nog altijd zo’n 70 % is tegen het veranderen van Zwarte Piet.

Matthijs van Nieuwkerk kan het ook niet laten. Nadat iedereen dacht dat ‘snebbel’ Sylvana Simons definitief op de vluchtstrook was geparkeerd, kreeg ze in DWDD toch weer een podium. Nee, dan die jongens uit Eindhoven (een enkeling daargelaten). Komt er tenminste toch iemand duidelijk voor de ‘overgrote’ meerderheid op! Ik heb afgelopen week zowaar even overwogen om PSV supporter te worden.

En dan hebben we het nog niet gehad over die Marianne Thieme met haar dierenobsessie (hè André Coense, facebook). Dat wordt wat met de Kerstman en de rendieren….Ikzelf moet straks ook oppassen met mijn favoriete hertenbiefstuk.

Wonden gelikt, nieuw elan
De wonden zijn intussen wel zowat gelikt. Waarbij UNA pas na de wedstrijd zal  hebben beseft wat voor een kans het eigenlijk tegen dit niet imponerende ADO ’20 heeft laten liggen. Maar daarom niet getreurd, het leven gaat verder. HBS is te gast aan de Sportlaan.

Valse noot
Ook vandaag lijkt het de Zeelstenaren niet mee te zitten als doelman Yannick Derix zijn valse noot van vorige week herhaalt, door na 10 minuten de bal tegen Tidde Tromp aan te schieten; tergend langzaam rolt de bal over de doellijn: 0-1. Daarna is een vol op de aanval spelend UNA continu dicht bij de gelijkmaker. Maar vooral Brian Boogers en Jelle Schijvenaars slagen er niet in om de formidabele Nick Hasper in het Haagse doel te bedwingen. Als een twijfelachtige beslissing van arbiter Gansner rood oplevert voor Thomas van Waesbeghe van de bezoekers, en het qua poppetjes 11-10 staat, komt HBS bijna niet meer uit zijn schulp.  

Killer Sil van Herwijnen
Na een goed uur heeft HBS-doelman Nick Hasper al minstens zijn zesde heldendaad heeft verricht, en staat een toenemend woud van Haagse benen een lang en breed verdiend UNA doelpunt in de weg. Maar dan komt bij UNA Sil van Herwijnen in het veld. Evenals vorige week, bewijst de spits ook vandaag zijn onmiskenbare killersinstinct. Terwijl het alsmaar kouder wordt op sportpark Zeelst, verschaft hij zich in de 89e minuut in een overvol strafschopgebied genoeg ruimte voor een koelbloedige uithaal. De beweging is kort en strak en ziedaar de gelijkmaker is geboren: 1-1.

Dan ruikt UNA bloed, het wil meer, het wil winst. Brian Boogers ook. Na fraai voorbereidend werk van Teun Willems en Sil van Herwijnen (!), schiet hij via de paal de zwaarbevochten – maar ook zwaar verdiende – 2-1 binnen.Een dikverdiende zege op wilskracht na alle ellende van een waslijst aan blessures en schorsingen.

PS. Een compliment tenslotte voor UNA’s nieuwe omroepster: netjes en duidelijk, een fris geluid.                           


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png