Wilhelmina Boys pakt verdiende zege bij Rood Wit V.

Voorafgaand aan de wedstrijd zullen niet veel mensen Wilhelmina Boys een grote kans op een overwinning hebben toegedicht op bezoek bij Rood-Wit Veldhoven. De thuisspelende ploeg stond, voordat het duel nog moest beginnen, op een zesde plaats in de tweede klasse F. De bezoekers moesten het doen met een dertiende plaats op de ranglijst. Maar zoals zo vaak is niets wat het lijkt in het voetbal. Rood-Wit Veldhoven zat geen moment in de wedstrijd en werd voor een groot gedeelte van de partij afgetroefd door een sterk spelend Wilhelmina Boys.
Kansenregen
Rood-Wit Veldhoven mocht zich in de eerste helft gelukkig prijzen dat het niet met een grote achterstand aan de rust mocht beginnen. Wilhelmina Boys een flink aantal kansen. Zo waren onder meer Mark de Wit, Michael Koning en Maron Heersmink verschillende keren dichtbij een doelpunt. Maar regelmatig kon Rood-Wit Veldhoven vertrouwen op de kwaliteiten van doelman Mark Smulders. De thuisploeg kwam een enkele keer ook gevaarlijk voor het Bestse doel. De grootste kans was voor Jan van Hout die keeper Tom Molenberg op zijn pad aantrof.Het grootste probleem voor de thuisploeg was dat het geen moment de bal in de ploeg kon houden. Het leed slordig balverlies en het was dus wachten totdat Wilhelmina Boys het slechte spel zou afstraffen.

In de 38ste minuut namen de bezoekers de leiding op Sportpark De Korze. Yoran Bouwmans zette met het hoofd de gasten op voorsprong. Diezelfde Bouwmans was in de tweede helft verantwoordelijk voor de 0-2, toen hij met een ferme knal de bal via de onderkant van de lat in het doel zag ploffen. Rood-Wit Veldhoven probeerde de aansluiting nog te vinden. Die kwam er in de 78ste minuut toen Van Hout de 1-2 binnen schoot. Wilhelmina Boys kwam onder druk te staan en moest de laatste minuten ook nog met tien man verder. De ingevallen Bas van der Heijden werd zwaar bestraft met een rode kaart na doorlopen op Rood-Wit Veldhoven-doelman Smulders. Echter bleek het te laat te zijn om de wedstrijd nog in Veldhovens voordeel te kantelen.
Trotse Everaerts
Ronny Everaerts, trainer van Wilhelmina Boys, was na afloop erg tevreden over zijn ploeg. "Het is dik en dik verdiend deze overwinning. We hebben vandaag echt geweldig gespeeld. Ik ben echt trots op de ploeg." De coach zag ook dat zijn ploeg niet veel te duchten had van de thuisploeg vandaag. "We hebben vandaag op de juiste momenten toegeslagen. Daarna wisten we dat Rood-Wit Veldhoven moest komen en dat er voor ons nog ruimte zou ontstaan voor een tegenstoot."

De laatste tijd kreeg de ploeg van Everaerts al veel complimenten voor het vertoonde spel, maar de resultaten bleven uit. "We hebben al vaker te horen gekregen dat we goed speelden. Maar in de voorgaande wedstrijden viel het dan telkens de verkeerde kant op. We gaan nu proberen deze lijn door te trekken en ook de komende wedstrijden in ons voordeel te beslechten."
Opstellingen
Rood-Wit Veldhoven: 1. Mark Smulders, 3. Jim van Beek, 4. Yannick Zondag (11. Remco van Etten), 5. Michael Damman, 6. Batuhan Gunuc (2. Robert Bettgens), 8. Mark van Doorn, 9. Jan van Hout, 10. Gideon Pieschel, 14. Stef Fasen, 15. Douwe Veenstra (13. Stef Schellekens), 16. Davy Brugman

Wilhelmina Boys: 1. Tom Molenberg, 2. Mike Smit, 3. Max Lodewijks, 4. Lars Kuys, 5. Bart Meeske, 6. John Termeer, 7. Michael Koning, 8. Stef Vervloet, 9. Maron Heersmink, 10. Mark de Wit (16. Bas ban der Heijden), 11. Yoran Bouwmans