Wilhelmina Boys houdt Bergeijk (te) lang in leven

'Zelfs de back van Bergeijk zei het', lacht Mark de Wit, zondag een van de uitblinkers bij Wilhelmina Boys. 'Jullie hebben ons heel lang in leven gehouden'. En daarin had hij helemaal gelijk. Vóór de rust moeten we misschien wel vijf keer scoren, maar hebben uiteindelijk mazzel dat Bergeijk niet de 1-1 maakt. En ook in de tweede helft zijn we nog goed weggekomen. Ongelooflijk eigenlijk, gezien het krachtsverschil.'
En daarin had De Wit een terecht punt. Vanaf de eerste minuten was duidelijk dat de bezoekers een hele moeilijke middag tegemoet gingen. Wilhelmina Boys, koploper in de derde klasse D, was duidelijk een maatje te groot. De ploeg van trainer Jurgen Elbers verzuimde echter het overwicht ook uit te drukken in meer dan één treffer. In de 3de minuut was het al raak. Ossy Azeunini kon op rechts vrij oprukken en bediende Mark de Wit op maat: 1-0.
Waar iedereen verwachtte dat Wilhelmina Boys het duel snel zou beslissen, deelde Bergeijk in de 8ste minuut de eerste waarschuwing uit. Gijs Jansen bracht Samim Yusifi in scoringspositie, maar de vaardige middenvelder van de blauwgelen was bij de eerste paal niet trefzeker. Vanaf dat moment regende het kansen voor Wilhelmina Boys. Ossy Azeuini, Ruben Rocha Rodrigues, Mark de Wit en Bart Meeske kwamen allemaal vrij voor doelman Mats Burgmans, maar allemaal schoten ze naast of vonden een goed reagerende keeper op hun weg.
In de 39ste minuut was er de grootste mogelijkheid voor de roodwitblauwen. Rodrigues (wat een heerlijke speler!) zette voor op De Wit, die van dichtbij er in slaagde de bal toch nog over het doel te krijgen. Hij baalde er zelf ook van. 'Die bal moet er gewoon in. Ruben speelde zich fantastisch vrij, maar ik vergat die actie doeltreffend af te ronden. Als we toen op 2-0 waren gekomen, was het de tweede helft een stuk gemakkelijker geweest'. Bergeijk was zes minuten later zelfs nog heel dicht bij de 1-1, toen Jansen een afgemeten voorzet van Yusofi niet tot doelpunt kon omzetten.
Wissels
Na rust waren bij Bergeijk Gijs Jansen en Ruud Hoeks uit het team verdwenen. In hun plaats speelden respectievelijk Driss Addichi en Nick Bronkhorst. Bij Wilhelmina Boys was Ossu Azeuini gewisseld voor Stefan van Dam. Of het aan deze wissels lag, werd niet geheel duidelijk, maar de bezoekers openden sterk. Addichi had de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij schatte een verre voorzet van Rik Kuijken niet op waarde. Er volgde kansen voor beide doelen en met name Boys kwam enkele malen goed weg. In de 73ste minuut werd de wedstrijd alsnog beslist. Achterin bij Bergeijk werd balverlies geleden en Rodrigues snoerde met een prachtige boogbal alle criticasters de mond: 2-0.
Niet veel later waren er zorgen om Addichi, die na een botsing met een speler van Wilhelmina Boys groggy van het veld moest. Hij verdween nog in de dug-out, maar ging vrij snel hierna met verzorger Ger Hageman naar de kleedkamer. Toen vervolgens ook een andere invaller, Nick Bronkhorst, geblesseerd van het veld ging, moest Bergeijk met tien man verder. Hiervan profiteerde Wilhelmina Boys nog één keer. Stef Vervloet haalde vanaf een meter of twintig hard uit. Doelman Burgmans was kansloos. Nauwelijks een minuut later maakte de uitstekende scheidsrechter Uitterhoeve een einde aan deze aantrekkelijke wedstrijd.

Wilhelmina Boys: 1. Tom Molenberg, 2. Mike Smit, 3. Jan van Gerwen, 4. John Termeer (16. Lars Kuys), 5. Kevin Gordon, 6. Bart Meeske, 7. Mohamed Oukadi (15. Michael Koning), 8. Stef Vervloet, 9. Ossy Azeuini (14. Stefan van Dam), 10. Mark de Wit, 11. Ruben Rocha Rodriques.

Bergeijk: 1. Mats Burgmans, 2. Rik Kuijken, 3. Ruud Hoeks (16. Nick Bronkhorst), 4. Ruud Willems, 5. Ward Cox, 6. Jop Lavrijssen, 7. Jari Kok, 8. Luuk Kuijken, 9. Samim Yusofi, 10. Colin Bergmans, 11. Gijs Jansen (12. Driss Addichi, 15. Koen van Workum).