logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht transfers. Nog enkele aanvullingen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Adverteerder uitgelicht: Sanidump zoekt ervaren verkoopadviseurs

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

13 november 2016 | - Wedstrijd van de week 

Wilhelmina Boys houdt Bergeijk (te) lang in leven


Deel dit bericht:


Wilhelmina Boys heeft zondag een 3-0 overwinning behaald op Bergeijk. Anders dan de uitslag doet vermoeden, had de thuisclub de nodige moeite met scoren. Kansen waren er legio.

'Zelfs de back van Bergeijk zei het', lacht Mark de Wit, zondag een van de uitblinkers bij Wilhelmina Boys. 'Jullie hebben ons heel lang in leven gehouden'. En daarin had hij helemaal gelijk. Vóór de rust moeten we misschien wel vijf keer scoren, maar hebben uiteindelijk mazzel dat Bergeijk niet de 1-1 maakt. En ook in de tweede helft zijn we nog goed weggekomen. Ongelooflijk eigenlijk, gezien het krachtsverschil.'
En daarin had De Wit een terecht punt. Vanaf de eerste minuten was duidelijk dat de bezoekers een hele moeilijke middag tegemoet gingen. Wilhelmina Boys, koploper in de derde klasse D, was duidelijk een maatje te groot. De ploeg van trainer Jurgen Elbers verzuimde echter het overwicht ook uit te drukken in meer dan één treffer. In de 3de minuut was het al raak. Ossy Azeunini kon op rechts vrij oprukken en bediende Mark de Wit op maat: 1-0.
Waar iedereen verwachtte dat Wilhelmina Boys het duel snel zou beslissen, deelde Bergeijk in de 8ste minuut de eerste waarschuwing uit. Gijs Jansen bracht Samim Yusifi in scoringspositie, maar de vaardige middenvelder van de blauwgelen was bij de eerste paal niet trefzeker. Vanaf dat moment regende het kansen voor Wilhelmina Boys. Ossy Azeuini, Ruben Rocha Rodrigues, Mark de Wit en Bart Meeske kwamen allemaal vrij voor doelman Mats Burgmans, maar allemaal schoten ze naast of vonden een goed reagerende keeper op hun weg.
In de 39ste minuut was er de grootste mogelijkheid voor de roodwitblauwen. Rodrigues (wat een heerlijke speler!) zette voor op De Wit, die van dichtbij er in slaagde de bal toch nog over het doel te krijgen. Hij baalde er zelf ook van. 'Die bal moet er gewoon in. Ruben speelde zich fantastisch vrij, maar ik vergat die actie doeltreffend af te ronden. Als we toen op 2-0 waren gekomen, was het de tweede helft een stuk gemakkelijker geweest'. Bergeijk was zes minuten later zelfs nog heel dicht bij de 1-1, toen Jansen een afgemeten voorzet van Yusofi niet tot doelpunt kon omzetten.
Wissels
Na rust waren bij Bergeijk Gijs Jansen en Ruud Hoeks uit het team verdwenen. In hun plaats speelden respectievelijk Driss Addichi en Nick Bronkhorst. Bij Wilhelmina Boys was Ossu Azeuini gewisseld voor Stefan van Dam. Of het aan deze wissels lag, werd niet geheel duidelijk, maar de bezoekers openden sterk. Addichi had de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij schatte een verre voorzet van Rik Kuijken niet op waarde. Er volgde kansen voor beide doelen en met name Boys kwam enkele malen goed weg. In de 73ste minuut werd de wedstrijd alsnog beslist. Achterin bij Bergeijk werd balverlies geleden en Rodrigues snoerde met een prachtige boogbal alle criticasters de mond: 2-0.
Niet veel later waren er zorgen om Addichi, die na een botsing met een speler van Wilhelmina Boys groggy van het veld moest. Hij verdween nog in de dug-out, maar ging vrij snel hierna met verzorger Ger Hageman naar de kleedkamer. Toen vervolgens ook een andere invaller, Nick Bronkhorst, geblesseerd van het veld ging, moest Bergeijk met tien man verder. Hiervan profiteerde Wilhelmina Boys nog één keer. Stef Vervloet haalde vanaf een meter of twintig hard uit. Doelman Burgmans was kansloos. Nauwelijks een minuut later maakte de uitstekende scheidsrechter Uitterhoeve een einde aan deze aantrekkelijke wedstrijd.
Opstellingen:

Wilhelmina Boys: 1. Tom Molenberg, 2. Mike Smit, 3. Jan van Gerwen, 4. John Termeer (16. Lars Kuys), 5. Kevin Gordon, 6. Bart Meeske, 7. Mohamed Oukadi (15. Michael Koning), 8. Stef Vervloet, 9. Ossy Azeuini (14. Stefan van Dam), 10. Mark de Wit, 11. Ruben Rocha Rodriques.

Bergeijk: 1. Mats Burgmans, 2. Rik Kuijken, 3. Ruud Hoeks (16. Nick Bronkhorst), 4. Ruud Willems, 5. Ward Cox, 6. Jop Lavrijssen, 7. Jari Kok, 8. Luuk Kuijken, 9. Samim Yusofi, 10. Colin Bergmans, 11. Gijs Jansen (12. Driss Addichi, 15. Koen van Workum).


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Wilhelmina Boys houdt Bergeijk (te) lang in leven
(Door Willem-Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png