Wedstrijdverslagen inhaal/beker

BEKER:

Marvilde - Best Vooruit: 2-1

Marvilde speelde vandaag tegen Best Vooruit de 4e ronde van de beker. Best Vooruit is net als Marvilde tweede klasser, dus de strijd zou gelijk op kunnen gaan. Zowel Marvilde als Best Vooruit zijn, in ieder geval de laatste wedstrijden, niet goed op dreef. Best Vooruit staat voorlaatste en Marvilde heeft na het verlies van de eerste periode nog maar vier punten gehaald in vier wedstrijden.

De eerste helft van deze wedstrijd was grotendeels voor Marvilde. Het veldspel was beter, maar grote kansen kwamen er nauwelijks. De enige grote kans van de eerste helft werd benut door Tayfun Yilmaz. In de 34e minuut gaf Michael Maessen de bal voor vanaf links. Op de rand van het strafschopgebied liet Erwin Isbouts de bal vallen voor Tayfun Yilmaz, waarna Tayfun de bal net binnen het strafschopgebied in de uiterste hoek schoot, 1-0. Na deze eerste helft ging Best Vooruit in de tweede helft meer mee voetballen. Eerst was er in de 50e minuut nog een mooie actie van Erwin Isbouts. Na een ingooi aan de rechterkant nam hij de bal prima aan op de borst en schoot hij de bal op een paar meter van de achterlijn ineens op het doel. Keeper Frank van den Boogaard bracht prima redding. Vier minuten later viel geheel tegen de veldverhoudingen in de gelijkmaker. Harm Oppers speelde aan de rechterkant de eerste verdediger door de benen en speelde de volgende ook uit. Zijn voorzet kon niet meer gemist worden door Jeroen Mattheeuwse en dat gebeurde op vijf meter van het doel dus ook niet, 1-1. Een kwartier voor het einde kreeg Marvilde (hands) op twintig meter van het doel een vrije trap. Erwin Isbouts plaatste de bal in de uiterste hoek, 2-1. Vijf minuten voor het einde mocht Ties Bazelmans alleen op het doel van Best Vooruit af gaan. Zijn inzet werd gekeerd door doelman Van den Boogaard. In de 89e minuut was er nog een schot vanaf 20 meter van Tim Fiolet dat tot corner verwerkt werd door Sten Otter, maar verder kwam Best Vooruit niet meer. Marvilde is 2015 prima geëindigd en kan nu twee weken Kerst en Oud op Nieuw vieren.

INHAAL:

2H. (13) Erp - EVVC: 2-2

Vandaag kon Erp zijn eerste inhaalwedstrijd spelen. Nadat de afgelopen weken de thuis wedstrijden geen doorgang konden vinden vanwege een onbespeelbaar veld In Erp. Natuurlijk was Erp erop gebrand om de drie punten in eigen huis te houden. Toch was het EVVC uit Vinkel dat zeker in het begin de bovenliggende partij was. Erp met in het doel Rens van de Akker die Kevin van de Laar verving had alle moeite om goed in hun vertrouwde spel te komen. Vinkel liet zich massaal terug zakken en bij bal verlies van Erp was Vinkel vaak gevaarlijk met hun snelle aanvallers.

Na een klein half uur kwam EVVC op een 1-0 voorsprong. De normaal zeer solide verdediging van Erp zag er nu even niet goed uit. De bal bleef hangen en EVVC profiteerde optimaal. Erp had een kleine 10 minuten nodig om deze klap te verwerken. Daarna kwamen er eindelijk een paar prima aanvallen van Erp. Teun de Vocht miste het doel op een haar na een prima aanval opgezet door Marcel Claassen. In de daarop volgende aanval had Erp meer succes. Justin Damen scoorde de gelijkmaker na een prima combinatie over 3 schijven.

De tweede helft was amper begonnen en Erp had al weer op achterstand kunnen komen. Gelukkig voor Erp belande de kopbal op de paal. Vanaf dat moment werd Erp de betere partij. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen enkele kansen. Na een uur spelen werd Toon Barten vervangen door Dieuwe van der Heijden. Erp was dicht bij de voorsprong maar Olger Smits miste net dat beetje geluk met zijn kopbal uit een corner. Ook Teun kreeg nog een prima kans op de 2-1. In de 70ste minuut was het dan eindelijk raak. Dieuwe schoot de bal uit een vrije trap via de binnenkant van de paal in het doel van Vinkel. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen kansen. Helaas voor Erp sloeg het noodlot toe in de 83ste minuut. Na een snelle uitval kopte de spits van EVVC de bal achter de kansloze Rens van de Akker. Erp kreeg nog een open kans na een prachtige aanval. Helaas schoot Roel Schouten de bal naast in een kansrijke positie.

Een paar minuten voor tijd werden Justin Damen en Roel Schouten nog vervangen door Max de Jong en Willem de Dekker. Echter dit veranderde niets meer aan de eindstand waarmee beide ploegen vrede mee konden hebben. Erp heeft met één wedstrijd minder gespeeld drie punten achterstand op de koploper Helvoirt.

3D. (11) Bladella - EMK: 1-0

In een leuke en spannende wedstrijd behaalde Bladella een zwaar bevochten overwinning op EMK. Rob van den Boom scoorde in de 65e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

Na 1 minuut stilte ter nagedachtenis van de zaterdag overleden oud Bladella doelman en -hoofdtrainer JAN MOORMAN zocht Bladella, met Thijs Hendriks als mascotte op de bank, de aanval. Na een tiental minuten meldde zich ook EMK gevaarlijk voor het Bladella doel, maar meer dan een corner zat er niet in. In de 12e minuut kreeg Cas Vosters een goede kans na voorbereidend werk van Ibou Bot, maar de EMK doelman kon redding brengen. In de 19e minuut liet doelman Edwin Cuppen de bal los na een corner van Anel Selimovic, maar de bal werd op de doellijn gekeerd door een EMK speler. Hierna golfde het spel op en neer en moest doelman Ruud van Stokkom enkele malen handelend optreden, wat hem deze middag uitstekend afging. In de 25e minuut schoot Anel Selimovic een vrije trap op de lat. Even later kroop Bladella door het oog van de naald toen een doorgebroken speler de bal tegen de binnenkant van de paal schoot. Hoewel beide partijen in de resterende tijd nog kansjes kregen werd er niet gescoord.

Ook in de tweede helft begon Bladella aanvallend en in de 52e minuut kwam Anel Selimovic na een prima aanval alleen voor de doelman. Zijn schuiver gaat echter rakelings langs de paal. Bladella werd nu zo veel sterker dat een doelpunt in de lucht hing. In de 59e minuut kon een kopbal van Tom Maas door een EMK verdediger nog uit het doel worden gewerkt maar in de 65e minuut was het wel raak. Na een uitstekende voorzet van de zeer actieve Anel Selimovic kopte Rob van den Boom de bal in het doel. 1 – 0.

Hierna zocht EMK de aanval en uit een vrije trap belandde de bal 2x tegen de lat. EMK kreeg nog kansen en kansjes, maar steeds vond het doelman Ruud van Stokkom op hun pad. Rob Wouters kwam Bart de Jong vervangen en even later Niels Krekels voor de moegestreden Ibou Bot. De beste kans kreeg de lange Giel van Korven, maar voor een vrij doel schoot hij over. In blessuretijd werd Ruud Leermakers nog vervangen door Mark Hendriks. De overwinning kwam voor de hard werkende Tipmast Boys verder niet meer in gevaar.

(verslag EMK)Het was vandaag zaak voor EMK om weer eens punten te halen om niet in de onderste regionen van deze klasse te geraken. EMK ging goed van start en in de 10e minuut moest een Bladella verdediger op de doellijn redding brengen. Dit was waarschijnlijk het sein voor de tegenstander om een tandje bij te zetten. In de 12e minuut moest doelman Cuppen redding brengen na een inzet van de rechtsbuiten van Bladella. Enkele minuten later moest de bal van de EMK doellijn worden gehaald nadat dezelfde doelman de bal in tweede instantie losliet en een tegenstander uit kon halen. EMK kwam in de 25e minuut goed weg toen een vrije trap op de lat belandde. Direct daarna had Rick Slaats pech dat zijn schot slechts de paal trof. De grootste kans in deze wedstrijd kreeg een vrijstaande Bladella speler in de 52e minuut na slordige opbouw vanuit de EMK verdediging, maar zijn schot ging naast. In de 65e minuut kwam EMK toch op een 1-0 achterstand. Na een voorzet vanaf links kan de kleinste speler van Bladella de bal tussen verschillende EMK verdedigers binnen koppen. In de 68e minuut heeft EMK speler Kemperman pech dat zijn kopbal op de lat in 2e instantie van de doellijn werd gehaald. In de 74e minuut schiet EMK speler Hein van den Bosch een voorzet van Rick Slaats tegen de paal. Dezelfde Slaats krijgt in de 84e minuut nog de kans op de gelijkmaker als hij 1 op 1 de doelman op kan zoeken, maar de Bladella doelman was in deze situatie de winnaar. Een ongelukkig verlies in deze wedstrijd voor EMK, en gelukkig een rustperiode voor EMK. Mooie periode voor de trainer en de spelers om alle neuzen weer in de juiste richting te krijgen.

3D. (13) Oirschot-Vooruit - Dommelen: 1-1

Vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop. Een thuiswedstrijd tegen Dommelen. De wedstrijd begon tien minuten te laat omdat de aangewezen scheidsrechter had afgemeld en er geen nieuwe was aangewezen. Tegen twee uur werden diverse scheidsrechters gebeld en uiteindelijk bleek de in Oirschot woonachtige scheidsrechter Eijgelsheim de wedstrijd te willen leiden. Hij zou een prima wedstrijd fluiten. Oirschot Vooruit, dat speelde zonder de geblesseerden Fons Meeuwis en Jasper van Kollenburg, begon fanatiek aan de wedstrijd en nam meteen het initiatief. Al in de 1e minuut gaf Dorus van de Wal vanaf links een voorzet die door een speler van Dommelen werd binnengeschoten. De grensrechter van Dommelen gaf echter aan dat het buitenspel was.

Oirschot Vooruit bleef de bovenliggende partij. Teun Derks knalde keihard van afstand op goal. De keeper kon de bal niet onder controle krijgen maar de hakbal van Max van Kollenburg smoorde in de mêlee van spelers. In de 20e minuut kwam er een diepe bal op Teun Derks, die scherp voorgaf. De inlopende Dorus van de Wal nam de bal op zijn pantoffel . Het schot vloog buiten bereik van de keeper in de benedenhoek. Een prachtgoal en Oirschot Vooruit stond voor met 1-0. Vlak daarna werd trainer Eric van der Palen van Dommelen wegens commentaar op de leiding met rood achter de afrastering gestuurd. Oirschot Vooruit hield het initiatief maar verzuimde de 2-0 te maken. De ballen waren onnauwkeurig en er waren veel misverstanden. Dommelen bleef het proberen met diepe ballen, die echter steeds een makkelijk prooi waren voor de achterhoede of de keeper. Vlak voor rust was er wel een kans voor Dommelen. In eerste instantie werd de bal weggewerkt, maar de harde schuiver richting doel, werd door Menno Kuulkers knap gestopt. Rust 1-0.

Na de rust kwam er een ander Dommelen het veld op. Het ging fel uit de startblokken en probeerde het initiatief over te nemen, wat ook redelijk lukte. Hierdoor werd het een spannende strijd waarbij beide ploegen één of meerdere kansen kregen uit zowel vrije trappen als corners. Dommelen nam echter steeds meer het initiatief en werd steeds gevaarlijker. De gelijkmaker kon zo niet uitblijven en die kwam er dan ook. In de 60e minuut kwam Oirschot Vooruit nog goed weg maar de afgeslagen aanval werd opnieuw opgezet en nu was zowel doelman Menno Kuulkers als de achterhoede kansloos en scoorde Dommelen via Thomas Keeman de gelijkmaker, 1-1. Op dat moment verdiend. Dommelen rook haar kans en ging meteen vol in de aanval. Twee minuten later kwam er opnieuw een gevaarlijk situatie. Van grote afstand werd de bal snoeihard op doel geschoten. De bal kwam tegen de onderkant van de lat en stuitte voor de doellijn op de grond. Met moeite kon de achterhoede de bal wegwerken voordat een speler van Dommelen de bal kon binnentikken. Met wat minder geluk hadden de groenwitten met 1-2 achtergestaan. Trainer Piet Drijvers wisselde in de 63e minuut Dorus van de Wal voor A-junior Daan Hagemeier. De wedstrijd werd wat feller en scheidsrechter Eijgelsheim moest een paar keer handelend optreden. Beide ploegen gingen vol voor de winst en beide ploegen kregen kansen. De laatste twintig minuten nam Oirschot Vooruit het initiatief weer over en kreeg het nog kansjes uit diverse corners en vrije trappen. Maar ook Dommelen kwam met uitvallen regelmatig gevaarlijk voor het Oirschotse doel. De verdedigingen bleven echter de baas.

In blessuretijd kreeg Dennie Banda nog een prima kans. Uit een draai schoot hij knap op goal. De
keeper kon de bal niet onder controle krijgen maar kreeg hem net voor de lijn toch te pakken.
Zo eindigde deze wedstrijd in 1-1. Een stand waar beide ploegen tevreden mee zullen zijn.

3D. (13) Oisterwijk - Reusel Sport/Faes group: 1-4

De laatste wedstrijd voor de winterstop voor Reusel Sport/Faes Group was de uitwedstrijd tegen Oisterwijk. Oisterwijk heeft het dit jaar erg lastig en staat met twee punten uit twaalf wedstrijden stijf onderaan in de derde klasse. Op papier zou het een eenvoudige wedstrijd moeten worden.

Direct was duidelijk dat Reusel Sport het betere van het spel had en had ook een groot veldoverwicht. Het spel was wel erg onrustig, eenvoudige passes kwamen niet aan en ook de afronding voor het doel van Oisterwijk liet te wensen over. Mede door dit slordige spel duurde het tot de 18de minuut alvorens Tuur de Laat de ban brak. Een voorzet van Dave Hermans werd vakkundig tegen de touwen gewerkt. De verdiende 0-1 was een feit. De verwachting was dat de voorsprong rust in het spel van Reusel zou brengen, dit was echter niet het geval. Het spel bleef onrustig en gehaast. Wel was duidelijk dat Reusel Sport/Faes Group de bovenliggende partij was. In de 35ste minuut verdubbelde topscorer Tuur de Laat de voorsprong. Na het tweede doelpunt van De Laat vond Oisterwijk het wel welletjes en pleegde een aanslag op de enkel van De Laat. Brahim Hassounfi kwam voor de doelpuntenmaker in de ploeg. De ervaring was Hassounfi zorgde ervoor dat er meer lijn en meer rust in het spel van Reusel kwam. Vlak voor rust kreeg Ralf Lavrijsen de bal uit een afgeslagen aanval voor zijn voeten, hij twijfelde geen seconde en pegelde de bal van 20 meter achter de kansloze doelman van Oisterwijk. De rust werd bereikt met een verdiende 0-3 voorsprong, al had deze veel groter kunnen uitvallen.

Na rust kwam Jim Daniels in het veld voor de licht geblesserde Ralf Lavrijsen. Jim Daniels begon fel aan de wedstrijd en kreeg diverse mogelijkheden om te scoren. Voor het doel was hij helaas te onzuiver. Dave Hermans was wel trefzeker en scoorde in de 64ste minuut de 0-4. Na deze treffer voetbalde Reusel Sport/Faes Group de wedstrijd professioneel uit. Door een fout in de achterhoede kon Oisterwijk profiteren en de eindstand bepalen op 1-4.

Het niveauverschil was te groot om te spreken van een spannende wedstrijd. Oisterwijk zal alles op alles moeten zetten om niet te degraderen en Reusel Sport/Faes Group heeft de aansluiting met de middenmoot weer gevonden.

3D. (13) Hilvaria - SBC: 2-3

SBC wist in Hilvarenbeek een opgelopen 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 zege. De thuisclub had in de opening het initiatief en kwam na een kwartier op voorsprong. Een verdediger van SBC gleed uit en Hidde Vlasboom kon vrij doorgaan, 1-0. Na gelang de wedstrijd vorderde kreeg SBC de overhand, maar creëerde men amper kansen.

Kort na de pauze kwam de thuisclub op 2-0 door toedoen van de topscoorder van Hilvaria, Joerie van Rijswijk. SBC ging hierna steeds sterker spelen en kwam er meer gevaar van SBC. In de 62e minuut kwam de aansluitingstreffer. Uit een hoekschop van Reda Lechheb kopte Marijn Koëter snoeihard binnen, 2-1. Tien minuten later viel de gelijkmaker. Rob Kapteijns scoorde in de lange hoek via binnenkant paal, 2-2. SBC bleef vol op de aanval spelen en vijf minuten voor tijd was het Cas Kuipers (A-speler) die uit een scrimmage de winnende treffer binnen schoot, 2-3 eindstand.

4G. (11) DEES - DBS: 0-3

Na een gelijkwaardige opening kreeg DEES van minuut 20 tot 25 drie doelpunten tegen. Een fraaie aanval over rechts werd door DEES verdediger Rob Stroosma in het doel gewerkt, Rob Verhaegh verzilverde een strafschop en Bart Agten schoot van afstand de 0-3 binnen.

Een grote uitslag leek daarna voor de hand te liggen, maar DEES herpakte zich en creëerde voldoende mogelijkheden om te scoren. De kansen werden echter niet verzilverd waardoor er aan de stand niets meer veranderde.

(verslag DBS) Ook voor DBS tellen de punten zwaar vóór de winterstop. Het belang van de komende wedstrijd was extra groot volgens Marco van den Braken in de voorbeschouwing op deze wedstrijd. Zeker na het verlies afgelopen zondag tegen SCI/Flynth. Het moest een wedstrijd worden waarbij elke speler een maximale inzet leverde. En dat zou op het moeilijk bespeelbare veld van DEES geen gemakkelijke opgave te zijn.

Het 1e kwartier van de wedstrijd gebeurt er weinig aan beide kanten. In de 18e minuut gaat René de Vries van DBS na een schitterende lange pass van Wesley de Turck door over rechts. René gaat de 16 binnen en bij het voorgeven wordt de bal door Sander van Ham van Dees in eigen doel getikt, 0-1. In de 21e minuut na een actie over rechts van René de Vries wordt hij in het strafschopgebied gevloerd. Aanvoerder Rob Verhaegh schiet ook deze penalty weer onberispelijk in. En DBS komt op een verdiende 0-2 voorsprong. In de 25e minuut maakt Bart Agten zijn debuutgoal voor DBS 1 met een prachtig afstandsschot vanaf 25 meter. De bal springt onhoudbaar op voor keeper Wout van Loon van DEES. Net voor rust krijgt de thuisploeg nog een doelkans. Een goed schot op goal van Ruud Moeskops wordt door Tim ter Haar knap gered. DBS gaat met 0-3 naar de kleedkamers voor de thee.

De 2e helft beginnen beide ploegen fel en heeft DEES slechts kort het iets betere spel. Maar DBS krijgt de kansen. Drie kansen op een rij. De 1e kans krijgt René de Vries, daarna Rob Verhaegh. En de laatste grote kans krijgt Lotfi Oumoulid op aangeven van de goed spelende Andoni Riestra. In de 65e minuut doet DEES wat terug door een kopkans van Ruud Moeskops. Het spel blijft op en neer gaan, waarbij beide ploegen hun kansen krijgen. De grootste kansen krijgt echter DBS. Adebo Kemiki krijgt in de 82e minuut op aangeven van Mike Spruyt kans om te scoren. Ver in blessuretijd wordt een hard schot van Toon Sweegers knap uit het doel gehouden door de keeper van DEES.

DBS neemt terecht de 3 punten mee naar Sportpark Meerhoven. DEES speelde te zwak en wist haar kansen niet te verzilveren. DBS vergeet echter op tijd de wedstrijd in het slot te gooien. Door deze winst sluit DBS de 1e competitiehelft goed af. Maar de ploeg kan niet tevreden terugkijken op de 1e seizoenshelft.

4H (13) Hoogeloon - SDO'39: 2-1

Vanaf de eerste minuut speelde beide ploegen om te winnen, en dit op het scherpst van de snede. Halverwege de eerste helft kwam de thuisclub op voorsprong. Uit een strafschop werd het nog voor rust gelijk, maar SDO raakte twee spelers kwijt en Hoogeloon eindigde met 10 man. Natuurlijk speelde beide ploegen om te winnen, en het was een harde wedstrijd, maar scheidsrechter Wagemans verziekte de wedstrijd met 2 rode en 6 gele kaarten, en was daarmee toch wel heel matig.

Beide ploegen gingen fel van start, en al in de tweede minuut leek het verdacht veel op een strafschop bij een overtreding op Barry Graat, maar de scheidsrechter zag het anders. Voor SDO kopte Frans Berger maar net over. Nog geen minuut later werd Tom de Laat op links prima weggestuurd, maar werd door Paridaans grof onderuit gehaald, die daarvoor geel kreeg, waarmee hij heel goed weg kwam. Op een kopbal van Berger moest doelman Conjaerts zijn kunnen tonen. Halverwege de eerste helft kwam Hoogeloon op voorsprong. Uit een hoekschop van Hans v/d Heijden kopte Frank Louwers, "die weer eens liet zien hoeveel waarde hij nog voor het team kan zijn", bij de eerste paal raak. Vijf minuten later kon na een snelle aanval Niels Luyten alleen op het doel af, maar zijn schot belandde op de doelman. In de 32ste minuut werd een schot door doelman Conjaerts goed gekeerd, en in de rebound gingen Bob de Jong en Martijn Hellegers samen voor de bal. Niets aan de hand zou men zeggen, maar tot ieders verbazing ging de bal op de stip, en moest Bob de Jong met rood vertrekken. De strafschop werd door Hellegers bekwaam raak geschoten. Meteen hierop kreeg Paridaans zijn tweede gele kaart en kon ook vertrekken. Ook Frank Swanen kon nog voor rust gaan douchen na een fikse overtreding op Jordy Bruininx.

Al na een paar minuten in de tweede helft kon Niels Luyten ver opstomen, maar zijn voorzet ging via een verdediger net over het doel. Jesper Bolte was in de 58ste minuut dicht bij een doelpunt, doch zijn inzet werd door een verdediger naast de paal gewerkt. Een goed schot van Hans v/d Heijden werd door doelman Van Gompel goed gepakt. Met een prima actie ontdeed Jesper Bolte zich van de tegenstander, maar schoot vervolgens naast. Even daarna nam ook Niek v/d Broek goed aan om vervolgens eveneens naast te schieten. In de 85ste minuut werd het dan toch 2-1. Een goed genomen vrije trap van Niels Luyten werd door Barry Graat binnen gekopt. Met een diepe bal van Job v/d Heijden werd tot slot Barry Graat weg gestuurd, maar zijn schot strandde op de doelman. Hoogeloon speelde een prima wedstrijd met veel inzet en gezien de kansen was dit ook een verdiende overwinning.

5D. (11) WSJ - De Bocht'80: 3-2

In een van twee kanten slechte wedstrijd was WSJ de gelukkigste na 95 minuten. De ruststand was 1-0 door een doelpunt uit een vrije trap. Tien minuten na rust stond het 2-0. De Bocht '80 kwam langszij door treffers van Murat Ozcan in de 56ste minuut en Glodie Luzolo in de 85ste minuut. In blessuretijd kreeg de Bocht '80 de deksel op de neus. Eindstand 3-2 in het voordeel van WSJ.

De eerste helft was van een zeer laag niveau. Pas in de 22ste minuut gebeurde er iets voor het doel van WSJ. Thijs van Dongen schoot naast uit een voorzet van Murat Ozcan. In de 32ste minuut gaf de scheidrechter makkelijk een vrije trap weg die prima werd benut door WSJ; 1-0. Pas in de 45ste minuut was er weer een kans. Maarten Verheijden kopte namens de Bocht '80 op de lat.

Na rust stond de verdediging van De bocht '80 niet op te letten en maakte WSJ er 2-0 van in de 55ste minuut. Een minuut later werd het 2-1. Murat Ozcan zag dat de keeper van WSJ niet goed stond opgesteld en schoot de vrije trap makkelijk binnen. Tien minuten voor tijd hield keeper Ricardo Verheijden de Bocht nog in de race in een 1op1 situatie. In de 85ste minuut kwam de verdiende gelijkmaker voor De Bocht. Na goed voorbereidend werk van Lars Fonken prikte Glodie Luzolo de bal in het net; 2-2. De Bocht '80 wilde meer waardoor het in diep blessuretijd de deksel op de neus kreeg na slecht verdedigend werk. Eindstand 3-2. Tijd voor de winterstop!

5D. (11) DOSL - SC Olympus: 1-5

DOSL moest aantreden tegen de nummer drie van de ranglijst Olympus uit Tilburg. Een wedstrijd van aanhaken met de subtop of afzakken naar de middenmoot voor DOSL.

Na dat Olympus had afgetrapt lag de bal al na 11 seconden in het net, toen Michaël Smulders zijn man uitkapte en in de lange hoek binnen schoot 0-1. DOSL schoot wakker en na 9 minuten hadden ze de stand alweer recht getrokken. Het was Frank Bax die Tim Fraser wegstuurde en deze schoot koeltjes de gelijkmaker binnen 1-1. Olympus kwam in de dertiende minuut alweer op voorsprong toen Sanders Staps die zijn afstandsschot precies in het hoekje liet vallen, 1-2. Na een kwartier stond het al 1-3 door Corne Akkermans (39) die na balverlies van DOSL razendsnel in de omschakeling beheerst binnenschoot. Nog voor de rust werd de wedstrijd beslist. Wederom was het Corne Akkermans die vanaf de flank naar binnen kwam en de bal over de keeper heen lobde, 1-4.

Na rust scoorde Kenny Staps namens Olympus nog eenmaal. DOSL stelde daar in de tweede helft niets tegenover. Eindstand 1-5

5D. (13) Tivoli - Waalre: 0-2

Wil Waalre mee gaan doen in de strijd om de tweede periodetitel was een overwinning tegen laagvlieger Tivoli nodig op zondag20 december. Waalre ging sterk van start maar vergat de vele kansen om te zetten in doelpunten. Tivoli kon zich hierdoor in de wedstrijd knokken en maakte het Waalre in de tweede helft zeer lastig. Uiteindelijk trok de jonge ploeg van Marc van Kemenade een 0-2 overwinning over de streep.

Krappe voorsprong

Waalre begon sterk aan de wedstrijd. De bal ging goed rond met goede aanvallen tot gevolg. Binnen een kwartier hadden de Waalrenaren al vier grote kansen. Een gebrek aan scherpte voor het doel en een uitstekende Tivoli keeper Axel Walravens stonden een vroege voorsprong in de weg. In de 16e minuut nam Waalre toch de verdiende voorsprong. Rogier Schellens boogde de bal op een fraaie wijze over de iets voor de lijn staande Tivoli keeper. Deze boogbal kwam via de lat terug in het veld waarna Maarten Nuwenhoud attent reageerde: 0-1. Waalre bleef na deze voorsprong de aanval zoeken. Via goede uitgespeelde aanvallen kreeg Rogier Schellens twee goede kansen maar beide keren stond keeper Walravens in de weg. Dezelfde Walravens maakte op knappe wijze ook een fraaie lob van Ivar Brans onschadelijk. Waalre ging daardoor met een krappe voorsprong de rust in.

Nerveus

De magere voorsprong maakte Waalre inde tweede helft nerveus. De spelers vonden elkaar minder makkelijk. De ploeg kon niet meer het niveau van de eerste helft vinden waardoor Tivoli ging geloven in haar kansen. De Eindhovenaren konden nu zelf ook de aanval zoeken en stelde Waalre keeper Christian Fehlhaber twee keer op proef. De keeper van Waalre redde bekwaam op deze inzetten maar het zelfvertrouwen van Waalre was aangetast. Waalre kreeg genoeg mogelijkheden om aanvallen goed uit te spelen maar door onnauwkeurigheid en verkeerde keuze lukte dit niet. Twee minuten voor tijd behield routinier Twan vd Looij wel het overzicht waardoor Luuk Ooms de bevrijdende 0-2 kon inschieten.

Een onnodig moeilijke overwinning voor Waalre. De overwinning werd nu echter wel over de streep getrokken wat eerder in deze competitie niet gebeurde. Waalre doet daardoor nog mee in de strijd om de tweede periodetitel en gaat met een goed gevoel de wintsrstop in naa een reeks van drie overwinningen.

5H (11) Irene - RKGSV: 0-4

(verslag Irene) Tegen het nog ongeslagen RKGSV kon v.v. Irene geen vuist maken. Ondanks de wil om de goede lijn van de laatste weken door te trekken was de ploeg uit Gerwen een maatje te groot.

In het begin van de wedstrijd ging het nog gelijk op met over en weer goede kansen. Na een kwartier waren het echter de bezoekers die met een harde kopbal van Joey van den Berk de voorsprong namen. Daarna had Irene de betere kansen maar Robert van der Heijden en Nick Vliegenthart schoten net naast. Toen vlak voor tijd Irene een corner kreeg te nemen hing er een doelpunt in de lucht, maar het was RKGSV dat uit de counter via Mike van den Berkde ruststand op 0-2 bracht.

In de theepauze gooide Alex Raaijmakers zijn ploeg om en wisselde laatste man Max van Kaathoven voor routinier Pascal van den Brand die als hangende spits ging fungeren. Het 1 op 1 spel achterin was risicovol maar leek zich uit te betalen want Irene kreeg kansen. Toch was het weer RKGSV dat wel het doel vond en dat zelfs tweemaal, wederom Joey van den Berk en Tim van Berlo waren verantwoordelijk voor de 0-3 en 0-4. De A-junioren Job Thoelen en Arjan Elissen vielen nog verdienstelijk in maar konden de wedstrijd ook niet doen kantelen.

(Verslag RKGSV) Vandaag stond voor de groen witten formatie de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Deze wedstrijd mochten we spelen bij Irene uit Gemonde.

RKGSV probeerde op een zeer slecht veld toch te voetballen ipv met lange ballen te spelen. Dit was op het begin van de wedstrijd even zoeken maar de druk werd wel meteen gelegd op de verdediging van Irene. Irene kwam er niet aan te pas en de eerste kans was dan ook voor RKGSV. Helaas waren we iets te wild waardoor deze over ging. In de 12de minuut viel het eerste doelpunt, na een mooie pass van Joey vd Berk op zijn broer Mike kopte hij de bal tussen de palen. De keeper stond erbij en keek ernaar. 0-1. Na de goal werd het spel van RKGSV onrustiger waardoor we niet meteen door konden drukken. Het onrustige spel zorgde geen enkele keer voor gevaar van Irene. Het duurde tot de 40 ste minuut voordat de groen witten de score verdubbelde. Na een corner van Irene kwam RKGSV er razendsnel uit. Nu was het aanvalspatroon net andersom, Mike ging snel naar voren en Joey liep mee. Mike gaf de bal op maat en Joey kon de 0 – 2 op het scorebord zetten. In de rust werd er gewaarschuwd voor het feit dat we de tegenstander niet meer in de wedstrijd moesten laten komen, dit is in de eerste seizoenshelft namelijk aantal keer gebeurd.

De tweede helft was het RKGSV wat misschien wel zijn beste helft voetbalde van dit seizoen. Met veel loopacties en positie wisselingen zorgde ze ervoor dat Irene het niet meer wist. De 0 – 3 was bijna een feit, Klaas schoot de bal tegen de touwen maar de grensrechter had als enige gezien dat het buitenspel was. Tot opluchting van Bram Daams die bij een goal van Klaas zijn weddenschap had verloren. Op de 0-3 moest RKGSV niet heel lang wachten. Na een corner kon Joey zijn 2de van de dag maken en de wedstrijd was hierdoor wel gespeeld. Irene geloofde er eigenlijk al heel de wedstrijd niet in maar nu wisten ze ook dat het over en uit was. 5 minuten later kwam Mark Janssen op de rechter kant goed door en kreeg alle ruimte om een fijne pass te geven. Deze voorzet belandde op het hoofd van Tim v Berlo die de bal netjes over de keeper heen kopte. Hierna kreeg Gerwen nog een aantal goede mogelijkheden maar helaas ging de bal er niet meer in. Rainer v Bergen was misschien nog wel het dichtst bij een goal maar zijn kopbal werd op de lijn weg gewerkt.

Al met al mag RKGSV tevreden de winterstop in gaan, met 4 verliespunten meer als de koploper maar zonder een nederlaag. Ook de tegendoelpunten zijn er maar 10 in 11 wedstrijden.