Waalre - Woenselse Boys: 1-5 (I)

Waalre geen 2e periode kampioen door verlies tegen Woenselse Boys!

Waalre had zondag 28 APRIL één opdracht om het kampioenschap van de tweede periode binnen te halen: winnen in de thuiswedstrijd van Woenseselse Boys. Van te voren was bekend dat dit geen eenvoudige opgave zou zijn, Woenselse Boys stond slechts twee punten achter op de ranglijst en presteert de laatste tijd zeer goed.  Helaas was voor Waalre werd de vrees bewaarheid. Vanuit een goed georganiseerde organisatie counterde de Eindhovenaren op sportpark Hoeveland naar een verdiende 1-5 overwinning,

Al in de zesde minuut werd Waalre verrast door een snel genomen vrije trap vanuit het middenveld. Geert Vermeulen leek nog even tegen gehouden te worden door Wouter Bosman. De omschakeling van Waalre was te traag om Bosman te hulp te schieten. Vermeulen was vervolgens koelbloedig in de afronding.: 0-1. Waalre herpakte zich va deze tegenslag door een stevig overwicht te nemen. Dit overwicht resulteerde in de 29e minuut in de gelijkmaker na een doelworsteling waarbij Ivar Brans via Kees Uijthoven uiteindelijk raakschoot: 1-1.

Het was zuur voor Waalre dat deze hard bevochten gelijkmaker drie minuten later weer teniet werd gedaan. De buitenspelval functioneerde onvoldoende en de razendsnelle Jay  Jay Gramser profiteerde op een zeer effectieve wijze: 1-2. Waalre leek zich snel te herstellen. Ivar Brans werd in de 33e minuut onreglementair gestuit door een verdediger van Woenselse Boys binnen het strafschopgebied. Tommy Knigge schoot de toegekende strafschop echter naast de paal. Na deze teleurstelling voor Waalre gebeurde er weinig meer en werd de ruststand van 1-2 bereikt.

De Waalrese hoop op een goed resultaat werd al snek in de tweede helft door Jay Jay Gramser tenietgedaan. In de 47e minuut liet hij wederom de Waalre defensie zijn hielen zien met een voortreffelijke afronding als vervolg. Waalre probeerde de gehele tweede helft te komen tot een beter resultaat. Dit bracht Waalre  een groot overwicht maar Woenselse Boys ving den aanvallen van Waalre op een goed georganiseerde wijze op en bracht met haar counters Waalre vaak in de problemen. Deze tegenaanvallen resulteerde nog in doelpunten van Eray en Furkan met een 1-5 verdiende overwinning van Woenselse Boys als gevolg.

Waalre moet door deze nederlaag de tweede periode aan Vessem laten. Waalre is nog wel in de race voor de vierde plaats in de eindrangschikking van de competitie. Het is mogelijk dat de vierde plaats ook nog recht geeft op de nacompetitie. Hiervoor is aanstaande zondag 5 mei  thuis tegen HMVV een goed resultaat nodig!