Waalre - Steensel: 0-1

Terechte nederlaag van Waalre

Na elf wedstrijden zonder nederlaag is Waalre tegen een terechte nederlaag aangelopen. In een matige wedstrijd met weinig kansen hadden de gasten de beste en na een fout in de achterhoede benutte Marijn van de Ven één van die spaarzame kansen. Deze was goed voor de eerste thuisnederlaag van Waalre; 0-1.

Na een puntendeling vorige week troffen Waalre en Steensel nu in Waalre op elkaar. Ondanks een veel beter spel was het niveau niet of nauwelijks hoger. De wedstrijd ontwikkelde zich in een gezapig tempo met veel gebrei op het middenveld. De beste kans in de eerste helft was voor de gasten toen Marijn van de Ven van dichtbij over schoot. Waalre was voor rust slechts gevaarlijk via een vrije trap van Tommy Knigge; terechte ruststand 0-0,

Na rust hetzelfde spelbeeld met weinig kansen. Ook nu was het Tommy Knigge die voor Waalre via een afstandsschot nog voor gevaar zorgde voordat Steensel toesloeg. In de 74e min werd door de Waalre achterhoede slecht ingegrepen waardoor Marijn van de Ven alleen voor doelman Bouwmans verscheen en keurig afrondde, 0-1. In het vervolg van de wedstrijd kreeg Waalre nog één mogelijkheid via René Hooijmans maar was het Steensel dat met kansen voor Marijn van de Ven en Dorus van de Broek nog dichtbij uitbreiding van de voorsprong was, dit bleef Waalre echter bespaard.

Voor Waalre staat nu een dubbel tegen RKSDSV op het programma met zondag de wedstrijd in Diessen.