Waalre - Nieuw Woensel: 5-1 (I)

Royale zege Waalre

Door de grootste zege van het seizoen is Waalre weer in pole position gekomen voor het winnen van de 2e periode titel. Na een moeizame eerste helft liep Waalre tussen het missen van diverse goede kansen in de tweede helft uit naar een royale zege van 5-1.

Voor rust kon Nieuw Woensel het spel van Waalre nog goed volgen en was het van klasseverschil nauwelijks sprake. Toch kwam Waalre op voorsprong. In de 37e minuut miste Kees Uijthoven een strafschop waarna René Hooijmans uit de rebound toch nog scoorde, 1-0.

Na rust begon Waalre met het missen van twee levensgrote kansen voordat Nieuw Woensel verrassend op gelijke hoogte kwam. In de 47e minuut strafte Joey Visser met een magistrale boogbal een fout in de Waalre achterhoede af, 1-1. Van dit doelpunt had de ploeg uit Eindhoven echter maar kort plezier want in de 52e minuut rondde Joey Gang een Waalre aanval af, 2-1. Hierna regende het kansen voor de thuisploeg echter de uitstekende Nieuw Woensel doelman Samet Genis hield vooralsnog zijn doel schoon. In de 76e min moest hij zich toch gewonnen geven toen een ploegmaat hem van dichtbij passeerde, 3-1. In de 79e min pikte vervolgens Kees Uijthoven zijn doelpuntje mee voordat de 17-jarige Zicco van Donk door het benutten van een penalty de eindstand op 5-1 bepaalde.

A.s. zondag speelt Waalre thuis tegen Woenselse Boys en kan bij winst de 2e periodetitel claimen.