Waalre - EMK: 2-1

Waalre pakt drie punten in blessuretijd

Door vele afwezigen bij Waalre startte de ploeg in een unieke samenstelling. Op het veld stonden vader en zoon van der Looij. Vader Twan raakte de paal en moest zich na 35 laten wisselen. Zoon Stan bleef goed overeind tegen de gevaarlijkste aanvaller van EMK in een  ploeg die ietwat gelukkig de volle winst pakte in blessuretijd; 2-1.

In het veld stonden twee ploegen die de laatste weken weinig punten konden laten bijschrijven. Voeg daarbij dat Waalre diverse stamspelers moest missen en is verklaarbaar dat niet alles op rolletjes liep. Desondanks was Waalre in het begin de meest gevaarlijke ploeg waarbij Twan van der Looij in de 10e minuut de paal raakte. Na dertig minuten schoot dezelfde van der Looij van dichtbij de bal en keerde doelman Vreven deze doordat de bal in zijn gezicht kwam. EMK trok ook diverse malen ten aanval maar kon voor de rust doelman Lars Bouwmans niet in gevaar brengen.

Na rust opende Joost Sengers de score nadat doelman Vreven op de huid gezeten door invaller Zicco van der Donk de bal slecht wegwerkte, 1-0  EMK trachtte hierna met vereende krachten de gelijkmaker te forceren en Rick van de Bogaard was hier in de 62e minuut dichtbij toen hij met een snoeihard schot de kruising teisterde. In de 70e min kwamen de gasten dan toch op 1-1 maar kregen daarbij de hulp van Tommy Knigge die de bal in eigen doel bevorderde. Hiermee leken beide ploegen in het vervolg van de wedstrijd genoegen te nemen tot in de blessuretijd. In de 93e minuut vond Ivar Brans met een afgemeten voorzet het hoofd van René Hooijmans die de bal steenhard voorbij doelman Vreven kopte 2-1.

Door deze overwinning blijft Waalre volop in de strijd voor de 4e plaats.  A.s. donderdag speelt de ploeg thuis tegen Nieuw Woensel waarna zondag Woenselse Boys op bezoek komt.