WODAN na zege op Bavos nieuwe koploper in 4G

In het enige duel dat in 4G doorgang vond, revancheerde WODAN 1 zich voor de eerder dit seizoen in Bakel geleden 3-2 nederlaag tegen Bavos. In eigen huis werd het zondag 1-0. De winnende goal werd gemaakt door Niels Reijnders, die in de twintigste minuut scoorde na een corner. Door de overwinning op Bavos ging WODAN 1 zowel nummer 2 EMK als de gewezen koploper SBC voorbij op de ranglijst. WODAN voert de tabel nu aan met 34 punten uit 15 wedstrijden, SBC is tweede met 'n punt minder. EMK staat derde met 2 punten minder én een wedstrijd minder gespeeld.
WODAN maakte het zichzelf op het 'smorgens nog sneeuwvrij gemaakte kunstgras onnodig moeilijk door vóór rust al niet duidelijk afstand te nemen van zijn tegenstander. Het enigszins gemankeerde WODAN 1 – centrale verdediger Danny Renders ontbrak vanwege een liesblessure, smaakmaker Oussama Ait Lahcen met enkelproblemen – dwong in de eerste 45 minuten diverse grote mogelijkheden af, maar alleen Niels Reijnders kwam tot scoren.

Na rust, met een stevige ijskoude wind vol in het gezicht, wist de thuisploeg het niveau van vóór de pauze bij lange na niet te halen. Dat werd toegeschreven aan de mindere fysieke gesteldheid van de spelers, van wie het gros de avond ervoor geen rekening had gehouden met het doorgaan van de wedstrijd. Bavos werd in ieder geval nog slechts heel sporadisch en matig in verlegenheid gebracht, maar de gasten uit Bakel konden zelf ook nauwelijks een vuist maken. Doelman Davey Voogt hoefde alleen bij een vrije trap serieus in actie te komen en die dook de aanvoerder vakkundig uit de benedenhoek.

Halverwege de tweede helft moest WODAN nog afscheid nemen van centrale verdediger Sam Zoetmulder. Hij viel uit met een een liesblessure en werd vervangen door Ruben Drabbels.

Komende zondag wacht voor de lijstaanvoerder een zware tegenstander. De ploeg van trainer Abdul Nassoh gaat dan op bezoek bij Stiphout Vooruit. De nummer 4 van de ranglijst was tot dusverre de enige ploeg die WODAN in eigen huis de baas was. Op zaterdagavond 21 oktober werd het 0-3 en slikte WODAN zijn grootste nederlaag van het seizoen.