Vessem - Waalre: 1-2

Vessem-Waalre. op papier een mooi affiche, want de nummer 2 van de ranglijst Vessem speelde indien Waalre de inhaalwedstrijd wint tegen de virtuele nummer 3 van de ranglijst.

Het duurde tot aan de 13e minuut voordat er gevaar dreigde voor een van beide doelen. Vessem kreeg na een afgeslagen voorzet wederom de bal. Roel Sterken wist met een mooi bekeken schuiver de bal vanaf 15 meter in de rechter benedenhoek te schieten.

Het duurde tot de 27e minuut tot er een nieuwe gevaarlijke situatie ontstond. Waalre kreeg de bal na een verdedigingsfout van Vessem en Kees Uijthoven schoot met een snoeihard schot tegen de binnenkant van de paal. De bal kwam echter weer terug het veld in. Na een overtreding kreeg Vessem enkele minuten later een vrije trap op de 16. Merijn van Ham krulde de bal op de verste paal. Ook deze bal kwam terug het veld in.

De tweede helft begon met het zelfde beeld als de eerste helft. Weinig kansen voor beide ploegen en een zeer slordig Vessem. Waalre wist uit een standaardsituatie te scoren. Een indraaiende hoekschop werd door Vessem zelf in eigen doel verwerkt. 1-1. In de 75e minuut was Uijthoven dicht bij een doelpunt. Vrij voor doel kopte hij naast. De slordigheid van Vessem werd in de 85e minuut omgezet in een doelpunt. De gevaarlijkste man van Waalre, Uijthoven  scoorde uit een voorzet. Als Vessem voor deze wedstrijd al asperaties had om mee te doen voor het kampioenschap kunnen deze nu wel naar de ijskast. Eindstand 1-2.

Waalre wint topper (verslag Waalre)
In de schaduw van koploper Hoogeloon ontmoetten Vessem (2e) en Waalre (4e) elkaar in Vessem. Op een goed bespeelbaar, maar glad, veld had de thuisploeg aanvankelijk een licht overwicht wat resulteerde in de openingstreffer. Hierna trok Waalre het spelbeeld gelijk, de ploeg zwijnde nog een keer door een schot op de paal, maar was na rust duidelijk de betere en won door een laat doelpunt verdiend met 1-2.

Waalre startte nerveus en slordig aan de wedstrijd waardoor de thuisploeg een overwicht creëerde. Dit leverde aanvankelijk niet veel kansen op maar in de 13e minuut wel de op dat moment verdiende voorsprong op via Roel Sterken, 1-0. Na deze achterstand kwam Waalre meer in de wedstrijd en ook aanvallen toe. In de 27e minuut leverde dit bijna de gelijkmaker op toen een inzet van Kees Uijthoven via de paal en een Vessem verdediger uit de doelmond verdween. Ondanks dat de wedstrijd op dat moment in evenwicht was ontsnapte Waalre in de 35e minuut aan een mogelijk beslissende achterstand toen Merijn van Ham uit een vrije trap slechts de paal raakte.

Na rust een sterker Waalre dat Vessem geleidelijk steeds verder naar achteren drukte. Er werden ook diverse kansen uitgespeeld maar het vizier stond vooralsnog niet op scherp. De verdiende gelijkmaker kwam dan ook met het nodige geluk tot stand. In de 65e min werd een corner genomen door Joey Gang door Vessem doelman Marijn van Rooij verkeerd ingeschat en verdween de bal via zijn handen en een Vessem verdediger in het doel 1-1. Waalre rook nu dat er meer in zat en diverse goede mogelijkheden werden niet benut. Vessem zocht in deze fase zijn heil in verre passes op de snelle voorwaartsen maar Waalre hield de deur goed op slot. In de 85e minuut viel de beslissing toen Sjef van de Biggelaar goed doorging en de bal bezorgde bij Waalre topscorer Kees Uijthoven die de 1-2 binnenschoot. Vessem trachtte hierna met veel werklust nog de gelijkmaker af te dwingen. Maar de zwartwitten lieten zich, ook niet in de 6 minuten extra tijd die de goed leidende scheidsrechter van Dinter liet spelen, niet meer verrassen waardoor de vijfde achtereenvolgende overwinning in een uitwedstrijd een feit was.

Waalre staat nu op slechts twee punten van de tweede plaats en mag as zondag opnieuw een uitwedstrijd spelen, nu tegen Woenselse Boys een ploeg die de laatste twee wedstrijden gewonnen heeft.