Vessem - EMK: 5-1 (I)

In de gehele 4F competitie stond de return van vorige week op het programma.  De eerste wedstrijd werd op het laatste moment beslecht, in het voordeel van Vessem 0 - 1. Of de hoger geklasseerde thuisploeg de stand op de ranglijst om kon zetten in een mooi resultaat, zou deze avond blijken.

De druk in de beginfase was in ieder geval voor de thuisploeg. Het eerste schot van Louis van Diessen ging via een verdediger van EMK over het doel. Het duurde tot aan de 20e minuut voordat de 1 - 0 viel. Een goed opgezette aanval van Roek Sterken via Jop de Laat naar Jaap van Diessen. Één op één met de doelman schoot Jaap links in de uiterste hoek. 3 Minuten later was het wederom raak. Vanuit een hoekschop viel de bal binnen het 16 metergebied en Louis van Diessen schoot met een Claus Fischer achtige  ( wie kent hem nog ) omhaal de bal in de bovenhoek. 2 - 0. Het eerste echte gevaar van EMK kwam in de 40e minuut. Een solo van de beste man van EMK, Rick van den Bogaard werd afgerond met een schot op doel. Marijn van Rooij keerde de bal uit de uiterste hoek. Ruststand 2 - 0.

Er was direct spektakel in de eerste minuten van de 2e helft. Het eerste gevaar kwam van EMK. Een bal net voor het doel langs. En 2 minuten later een scrimmage voor het Nunense doel, waar zowel het schot van Frans van Diessen als Thomas Maas tegengehouden werden. Weer 3 minuten later schoot Rick van den Bogaard de bal met een fraaie boogbal met de buitenkant van de voet in het Vessemse doel.  2-1. Na een uur spelen zette Vessem de wedstrijd definitief naar de hand. Een fraai afstandschot van Thomas Maas zeilde in de rechter bovenhoek onhoudbaar voor doelman Leenen. 3-1. Het was 3 minuten later diezelfde Thomas Maas die even zo fraai in dezelfde bovenhoek schoot. 4-1.  De 5 - 1 kwam uit een rebound na een genomen vrije trap van Hein van Diessen. Neef Jaap van Diessen tikte de bal van dichtbij in het doel. De laatste 10 minuten werd het prijsschieten. Er waren schoten van Frans van Diessen. Louis van Diessen, Thomas Maas en Bram Dekkers 2x. Allemaal zonder resultaat. Eindstand derhalve 5-1.