Unitas'59 pakt 1e periodetitel

Na een klinkende 0-5 overwinning op concurrent DBS heeft de ploeg van Koen en Willy van der Heyden haar eerste zeven wedstrijden met een overwinning afgesloten in de 4e klasse G (zuid II).

Stukje uit verslag van DBS
De bezoekers beginnen afwachtend aan de 1e helft, waarbij DBS de bal rond speelt en balbezit blijft houden. De afwachtende houding van Unitas is maar van korte duur als Ruud Vissers de bal uit een corner in de hoek van de goal werkt. Keeper Tim ter Haar tikt de bal nog uit het doel, maar die was de achterlijn al gepasseerd, 0-1. DBS krijgt een goede kans in de 24e minuut door een kopbal van Andrico van Hasselt. In de 30e en 34e minuut moet Tim ter Haar wederom redding brengen na kansen van de bezoekers. Unitas is de betere ploeg in de 1e helft. Zij gaat met een verdiende voorsprong de rust in. DBS kan op dat moment blij zijn dat de voorsprong niet groter is.

De thuisploeg zoekt in de 2e helft meteen de aanval en krijgt in 47e minuut een kans uit een vrije trap van Mike Box. Hij schiet de bal net naast de muur en de goal. Ook Unitas blijft de aanval zoeken en komt in de 52e minuut op 0-2 via Richard Hermans die na een lange rush op links de bal koel kan binnen schieten. In de 60e minuut moet de keeper van DBS opnieuw redding brengen na een goede kans van Unitas. De 0-3 valt in de 61e minuut na een intikker van Mark Bartels. In de 65e minuut word het 0-4 door Richard Hermans die de bal fraai binnen schiet. In de 67e minuut redt keeper Tim ter Haar opnieuw knap na een goede kans van de bezoekers. DBS krijgt haar beste kansen in 74e en 85e minuut door René de Vries en Stijn van den Berk. Op de valreep valt ook nog de 0-5 als Ali Emad de bal mooi over de prima keepende Tim ter Haar lobt.