Unitas'59 meest effectief in topper tegen Mulo

Appie Zouthane, deze zomer overgekomen van Nieuw Woensel, erkende dat dit ook een beetje het spelletje is dat Unitas'59 graag speelt: 'Het lijkt alsof de tegenstander beter is, maar we wachten rustig onze kansjes af.'
Even verderop stond een stralende Nawid Sadat enkele supporters te woord. De behendige aanvaller was verantwoordelijk voor het eerste doelpunt van Unitas'59. In de 21ste minuut volleyde hij een voorzet in één keer binnen. Doelman Jaap Janssen van Mulo, de beste man aan Helmondse kant, was kansloos. De treffer van Sadat viel op een moment dat de roodwitten zo'n twintig minuten zwaar onder druk hadden gestaan. Het leek alsof Mulo over de tegenstander zou heenlopen en met name Jordi van Wetten en Revelino Kawarmala bezorgden de verdediging van Unitas'59 handenvol werk.
Overigens konden de Eindhovenaren nauwelijks genieten van de voorsprong, want een minuut later was het al 1-1. Van Wetten, een uitstekende voetballer, maar ook bijzonder irritant voor tegenstanders en scheidsrechter, speelde zich prachtig vrij en rondde doeltreffend af. Een mooi doelpunt en op dat moment ook geheel terecht. Waar de weinige toeschouwers op sportpark 't Bokt (PSV-Feyenoord?) dachten dat Mulo zou doordrukken, was het net vóór rust Unitas'59 dat onverwachts weer de leiding nam. Een perfecte voorzet van Marco van Gerwen belandde voor de voeten van Richard Hermans, die beheerst inschoot: 2-1.
Op de been
In de tweede helft ging Mulo op jacht naar de gelijkmaker. De aanvalskracht van de Helmonders werd echter minder en Unitas'59 bleef relatief gemakkelijk op de been. Bij tijd en wijle werd het duel onvriendelijker en scheidrechter Verhaag had de nodige moeite om alles in goede banen te leiden. Met name de Mulo-spelers hadden nogal wat op- en aanmerkingen op zijn leiding en het moet gezegd dat Verhaag soms wat warrig floot. De meeste van zijn beslissingen waren echter te billijken. Hij wuifde een mogelijke overtreding op Appie Zouthane weg en weigerde een strafschop te geven. 'Schwalbe', aldus Mulo-trainer Ralf van den Heuvel, maar stilletjes slaakte hij een zucht van verlichting.
Waar Mulo een veldoverwicht leek te hebben, waren de beste kansen voor Unitas'59. Aanvoerder Ruud Visser verscheen vrij voor doelman Janssen en ook Zouthane was bijna succesvol. Janssen wierp zich echter vol voor de voeten van de 38-jarige aanvaller en voorkwam zo een zekere treffer. Ook tot bewondering van Zouthane: 'Een hele goede redding van een uitstekende doelman.' Even later was er een opvallende actie van trainer Koen van der Heijden van Unitas'59. De 'bank' van de Eindhovenaren liet zich provoceren door Van Wetten. De reactie werd echter overstemd door Van der Heijden, die in niet mis te verstane bewoordingen liet weten dat hij hier niet van was gediend.
Slof
In de 76ste minuut was er de volgende kans voor Unitas'59. Ali Emad zette voor op Zouthane, die de bal ineens uit de lucht op de slof nam. Janssen redde opnieuw knap. Mulo probeerde het wel, maar was niet bij machte om het de tegenstander écht moeilijk te maken. In de blessuretijd werd Zouthane in het zestienmetergebied onderuit gelopen door Leon Langedijk. Scheidsrechter Verhaag twijfelde geen moment. De strafschop werd door Remco Diks binnengeschoten. In de rebound overigens, maar ook die treffers tellen: 3-1...

Unitas'59: 1. Kamiel Pennings, 3. Remco Diks, 4. Mark Bartels, 5. Ruud Vissers, 6. Robin Timmers, 8. Richard Hermans, 10. Appie Zouthane, 11. Marco van Gerwen, 14. Ali Emad, 18. John Dekkers (2. Jeffrey van Dingenen), 19. Nawid Sadat (7. Sjoerd Heijmans).

Mulo: 23. Jaap Janssen, 2. Jamal Tijani, 3. Leon Langedijk, 4. Rick van Veghel (15. Twan Heesbeen), 5. Brian Perenboom (12. Michel Dijsselbloem), 6. Jim Heeren, 7. Jordi van Wetten, 8. Glenn Carlier, 9. Jos Roozendaal, 10. Wesley Smits, 11. Revelino Karwamala.