logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Selectie SV Tivoli begroet tien nieuwe spelers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

20 mei 2019 | - Column 

UNA wankelt naar het competitieslot na 1-4 nederlaag


Deel dit bericht:


Jubileum werpt schaduw vooruit.

(Door Thieu Vlemmix) De activiteiten binnen UNA vanwege de organisatie rondom het 90-jarig jubileum zijn volop in gang. Sommige initiatieven zijn al gestart, zoals bijvoorbeeld het doorlopende verhaal van de UNA historie, met humor beschreven door Huub de Ruijter. En zo is er ook de aankondiging over het ‘jubileumweekend’ van 28 en 29 juni . Daarnaast wordt er op zaterdag 24 augustus een ‘Meidentoernooi 8x8’ gespeeld. De jubileumquiz waarvan de 1e ronde op donderdag 16 mei stond gepland, is helaas geannuleerd. Een teleurstelling, zeker gezien de zeer succesvolle vorige quiz edities. Organisator Eric Boesten: “Veel positieve reacties, maar (te) weinig aanmeldingen”. In overleg met de gelouterde UNA quizmasters John Soetens en Oscar Vergeer is besloten, om er één avond in UNA’s geboortemaand november van te maken, i.p.v. twee.

Kampioenen met Illustere namen
Wat de sportieve kant betreft, van de seniorenteams heeft UNA 5 nog kans op de titel. De ploeg van Cees de Vocht wacht nog op een misstap van concurrent Gelstel, nu het zelf Budel 3 opzij schoof. Daarnaast is er -na UNA 10- in dit jubileumjaar tevens succes voor UNA 9, o.l.v. de eminente Dirk Kusters. Met ook hier nogal wat illustere namen in de gelederen. Zoals Laudier Curiël. Een klasbak die alles voetballend oplost. Geweldige middenvelder van UNA 1 begin jaren 2000. En, zowat uit diezelfde periode, de uitstekende centrale verdediger Ronnie Dirks (voetballer van het jaar 2003). Maar tevens mannen als Koen Putmans, Joost van Zoggel, Rick Hendruiks, Jeroen Antonis, etc.  Allereerst laat het uitgebreide gezelschap zich na de wedstrijd kieken (zie eigen foto) voordat men de platte kar beklimt voor een glorieuze zegetocht langs de Zeelster kroegen, door de befaamde Zeelster ‘Kronkel’. Al bij al, een knappe timing van de senioren wedstrijdcoördinatoren Tinus Senders, Jan van den Akker en Ton Boogers; zij hebben (met ondersteuning van de commissieleden Wim van den Oever, Gert Tieben en Willem Bakermans), door het afleveren van deze kampioenen, in ieder geval aan de hoge verwachtingen in dit jubileumjaar voldaan. Hulde.    

Dat geldt niet voor die van UNA 1. Kreunend en zuchtend sukkelt het vaandelteam al weken richting het seizoenseinde; slechts 1 punt uit de laatste 4 duels! Met nota bene het gemakkelijkste programma van ‘de top’, terug donderen van een toppositie naar een vijfde en straks misschien wel zesde plek, dat kun je niet anders betitelen als ‘zwaar teleurstellend’. De ploeg toont  de laatste tijd geen samenhang en heeft als geheel zeker niet het karakter van zijn trainer Jeroen van Bezouwen, die qua instelling en inzet niets te verwijten valt. Ook aan z‘n trainingen ligt het niet, die zijn prima. Dit team heeft ook absoluut de kwaliteiten om bij de eerste drie te eindigen, maar lijkt in niets meer op de geoliede scoringsmachine van de eerste competitiehelft. Thuis tegen Blauw Geel ’38 is de stand halverwege 1-2, maar tot dan speelt UNA bij vlagen eigenlijk zeker niet slecht. Een aantal uitstekende aanvallen wordt steevast ingeleid door Rob van Boekel.
De bezoekers uit Veghel zijn echter een stuk slagvaardiger en treffen twee keer doel, terwijl UNA uit vier kansen, maar één keer scoort (Brian Boogers uit een voorzet van Rob van Boekel): rust 1-2. Na rood voor doelman Yannick Derix is het helemaal met UNA gedaan en weet de tegenstander nog twee keer het Zeelster doel te vinden: 1-4.
Als aangeslagen boksers wankelen de geelzwarten naar het slot. Helaas….deceptie alom.  

Twijfel echter niet aan die van Zeelst. Na wat gemopper en gekanker, sluiten zich straks de rijen weer en wordt het heus wel een ‘skôn fist’, dat jubileum. Nog eentje te gaan: EVV uit, volgende week.

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png