UNA raakt niet uit dip en mist creativiteit

De laatste overwinning van de geelzwarten dateert al weer van zo'n twee maanden geleden toen HSC'21 in Haaksbergen met 1-2 werd verslagen. Daarna haperde de motor van de voorwaartsen en werden de puntjes mondjesmaat binnen gehaald. Afgelopen zondag bleef de teller op Siberisch Sportpark Zeelst zelfs op nul staan.

Zo'n twintigtal vrijwilligers zorgden ervoor dat het hoofdveld van UNA sneeuwvrij was. Er kon dus gespeeld worden, maar de publieke belangstelling bestond vrijwel geheel uit de echte voetbalfans.
Zoals gebruikelijk nam de ploeg van Jeroen van Bezouwen een aanvallende houding aan. De bezoekers van Blauw Geel uit Veghel verschenen sporadisch voor het doel van Petar Stoskovic. Danny Verbakel kwam bij een van die prikacties in scoringspositie, maar Stoskovic maakte zijn inzet onschadelijk.
Voor rust kreeg UNA drie mogelijkheden om toe te slaan. Twee maal leek Mart v.d. Gevel te gaan scoren, maar dat feest ging niet door. Brian Boogers zag even later zijn schot door keeper Brahim Zaari tot hoekschop verwerkt worden. Een minuut voor rust sloeg het noodlot toe. Een blunder in de UNA defensie bracht Sander van Egmond in een prima positie: 0-1.

Geelzwart had nog 45 minuten om orde op zaken te stellen. Toen scheidsrechter Rozendal Desley Schilders met rood weg stuurde na een overtreding op Nick Tielemans stonden de Veghelnaren nog met tien man. Vaker heeft UNA deze competitie ervaren om tegen een ondertal van de tegenstander te spelen en meestal wisten de geelzwarten die situatie niet uit te buiten.
De ploeg van Niels van Casteren bouwde een stevige muur en UNA kwam er niet doorheen. Werklust en inzet valt de Zeelstenaren niet te verwijten, maar aan creativiteit in aanvallend opzicht ontbreekt het nog steeds.

Opstellingen

UNA: Stoskovic, v. Weert, Tieben ( 74. R. v. Boekel), Sijbers, Scheerlinck, Bassou (74. Sebregts), Stottelaar, Boogers, Tielemans, Höcher, v.d. Gevel.

Blauw Geel'38: Zaari, Huibers, Schilders, Van Loon, Van Vessem, Guler, Egmond, Ordu, Mols, Hellstern (60. Sjaak Egmond), Verbakel (71 Martijn van Loon).