UNA overtuigt in Den Haag (1-3 bij Quick)

(door Thieu Vlemmix) Het zal de geschiedenis ingaan als het meest memorabele moment van de wedstrijd. Algemeen is bekend dat spelers al oefenend met de bal vlak voordat de training begint, nog wel eens het kunstje willen uithalen om bij de cornerhoek vanaf de achterlijn de bal de verste hoek van het doel te krullen. Meestal mislukt dat, maar zodra ze daarin wel slagen, gaan beide armen juichend de lucht in. Oefening baart echter kunst, zo blijkt.
In de 81e minuut van Quick-UNA (stand 1-2) zitten die van ons aardig in de verdrukking bij een aantal te makkelijk weggegeven corners. Dan breekt plots Brian Boogers uit na een fraaie dieptepass van Sjors Paridaans. De timing van UNA's aanvaller met het hoofd, is beter dan die van Quick's doelman Jari Puister met de handen. Maar de bal belandt dan wel op de achterlijn. Geen probleem voor de Zeelster aanvaller; vanuit de schier onmogelijke positie schuift hij de bal koeltjes in de verste hoek: briljant, 1-3 en wedstrijd beslist.

Overtuigende start

UNA begint overtuigend in den Haag. En als dan In de 11e minuut - na een wervelende combinatie tussen Rob van Boekel en Louisben Jagt - de bal precies op maat voor wordt gebracht, stoot Jelle Schijvenaars deze met het hoofd in de verste hoek: 0-1. UNA lijkt heer en meester, maar helpt de thuisploeg met een paar slordige momenten in het zadel. De Hagenaars komen op gelijke hoogte via een penalty, benut door Kay Hese. Vervolgens doen de plaatselijke 'Hanen' van Quick wat hanen meestal plegen te doen, de baas spelen. In dit geval pikken ze UNA in het restant van de eerste helft stevig in de kuif. Maar de kiepe van Zilst zèn taai en loate zun eige nie de hennekoi ût werke.

Ziekenbug blijft gevuld
Na de hervatting wordt de ziekenboeg nog maar eens aangevuld met de in het kleedlokaal achtergebleven Lex van Dijk. Ritchie-Sam Anpong valt in en doet dat vlekkeloos. Voor aanvang van dit duel bleek overigens ook Sander van Weert al niet fit. Tom Scheepers staat daarom in de startopstelling en ook hij overtuigt. Met het tomeloze middenveldduo Bassou Boulghalgh-Louisben Jagt als motor van de ploeg, gaat UNA in de tweede helft op zoek naar de winst. En het is niet toevallig dat laatstgenoemde UNA met een harde knal al snel weer op voorsprong zet. Daarna worden er nogal wat corners weggegeven en die zijn levensgevaarlijk.
UNA komt daardoor opnieuw in de verdrukking. Er kan echter gerekend worden op doelman Yannick Derix met een aantal goede ingrepen. Brian Boogers zet dan tenslotte het toetje op de taart met zijn al in de aanhef vermelde hoogstandje vanaf de achterlijn. 'O, o den Haag mooie stad achter de duine', zo begint het bekende lied van Harrie Jekkers, een lofzang op de residentiestad. Het is verleidelijk om na de doorstane wedstrijdspanning het vlakbij gelegen kilometerslange strand, de zee en de duinen te bezoeken. Maar...Zeelst lokt.