logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht transfers. Nog enkele aanvullingen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Adverteerder uitgelicht: Sanidump zoekt ervaren verkoopadviseurs

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

21 oktober 2018 | - Column 

UNA laat Westlandia nog een klein beetje heel (2-4)


Deel dit bericht:


Zeelster doelpuntenmachine ook in Naaldwijk niet te stoppen


(Door Thieu Vlemmix) Sportpark De Hoge Bomen van Westlandia was vorig seizoen al het rustieke decor bij de 1-3 uitzege van een jeugdig UNA - met  Yoey Verhoeven in de basis en o.a. Twan Demin, Sil van Herwijnen en Teun Willems op de bank; ze vielen alle drie in en produceerden samen treffer nummer drie.

Dit keer staat er ‘n meer geroutineerde UNA versie op het mooiste sportpark van de Derde Divisie aan de start. Zij het dan zonder Sander van Weert. De  berichten omtrent de blessure van de snelle vleugelverdediger zien er niet gunstig uit. Louisben Jagt, uitblinker van de laatste weken, zit eveneens geblesseerd aan de kant. Nick Tielemans daarentegen, is weer van de partij.   

Combinatiespel
UNA legt de thuisploeg in Naaldwijk vanaf het begin de wil op. Met snel combinatiespel wordt de jacht op een doelpunt geopend. En dat heeft resultaat. In de 11e minuut is er de 1-0 voorsprong door Rob van Boekel na goed aangeven van Nick Tielemans. Twee minuten later wordt Jelle Schijvenaars na een corner neergehaald in de strafschopgebied: de topscoorder benut zelf de toegekende penalty: 0-2.

UNA lijkt dan door te drukken. Zeker nadat Brian Boogers binnen de zestien ondersteboven wordt gelopen: strafschop (plus rode kaart). De goeie doelman Edgar van Leerdam stopt de tweede pingel van Jelle Schijvenaars. Als Ritchie-Sam Anpong zich vlak voor rust de bal laat ontfutselen, komt Westlandia via Can Memisoglu onverwacht  naderbij: 1-2. Mochten de Zuid-Hollanders (op het grote verzet, lange halen gauw thuis) toen even gedacht hebben de Zeelstenaren te kunnen bijbenen, dan is die droom een minuut na de hervatting alweer uiteen gespat; Pieter-Jan Scheerlinck produceert zijn zoveelste haarscherpe voorzet van dit seizoen en Brian Boogers toucheert knap: 1-3.

Het is definitief gedaan als Boogers even later profiteert van paniek in de groenwitte gelederen: 1-4. Gio Serboni maakt er tenslotte nog 2-4 van. Als UNA iets te verwijten valt, dan is ’t dat er via met name (de verder goed spelende) Rob van Boekel nog een aantal riante mogelijkheden onbenut worden gelaten.    


Strijd tegen Jong Volendam

Zaterdag aanstaande komt de club van Jan(tje) Smit op bezoek: koploper Jong Volendam. Voor UNA een uitgelezen kans om iets bijzonders te laten zien voor eigen publiek. Zal ‘t dan eindelijk lukken om succesvol de strijd aan te gaan met een titelfavoriet? Tegen OFC en TEC mislukte dat. Bij winst worden waarschijnlijk sommige subtoppers ‘gelost’ en kan de aansluiting definitief tot stand gebracht met de leiders in de 3e Divisie. En daarna…….ja, dan gaan in de kantine de kranen helemaal open voor het bierfest. Een kritisch punt: Buitengewoon jammer dat dit Oktoberfest op dezelfde avond is gepland als het sinds jaar en dag zeer populaire evenement van de ‘Zeelster Griezeltocht’. Een gebeurtenis die respect verdient, met z’n grote en vaste status en veel UNA mensen in de organisatie. Dit had beter moeten worden afgestemd.

Lederhosen en dirndl’s
Overigens dreigt er volgens een bericht in de Telegraaf op termijn een biertekort. Dit als gevolg van de droogte en de daardoor mindere aanvoer van biergerst. Moeten wij ons daar nu al druk over maken? Voor de zekerheid toch maar even bij UNA geïnformeerd. Els, achter de UNA bar, twijfelt niet:“hab keine angst”, ofwel “heb ginnun bang”. Ook voor gulzige drinkers en als er flink gemorst wordt, is er genoeg. Zelfs met het UVABAG in topvorm! Tijdens het consumeren van het blond schuimend bier zullen veel lederhosen en dirndl’s in allerlei varianten de kantine kleuren. Daarbij zal er ongetwijfeld een keur aan Duitse schlagers uit de geluidsboxen janken.
Van Marianne Rosenberg tot Roland Kaiser, van Heidi Brühl tot aan Helene Fischer en van Andrea Berg tot Bernd Clüver, we krijgen het allemaal over ons heen….   

foederer.22 PS. Geweldig om te weten dat de bij UNA opgeleide Dana Foederer het al geschopt heeft tot aanvoerdster van Jong Oranje onder de 17 (rechts). Proficiat Dana!

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png