UNA en RKSV Nuenen gaan beide hard onderuit

UNA van kwaad naar erger
De openingswedstrijd bij Blauw Geel was voor UNA een behoorlijke afgang. Met 3-0 ging de ploeg van Gerben Demin onderuit in Veghel. Afgelopen zondag stond de eerste thuiswedstrijd tegen ADO’20 op het programma. Enige troost mocht zijn dat de Heemskerkers ook het eerste competitieduel met 3-0 verloren. Doch iedere wedstrijd staat op zich en de Noord-Hollandse gasten hadden begrepen dat het beter moest dan tegen Hercules. UNA was nog niet zover.

Net als vorige week en net als in de bekerwedstrijd tegen Sparta Nijkerk begon UNA goed aan de wedstrijd. Vervolgens namen de geelzwarten die goede start niet meer mee in het vervolg van de partij.

Een schot van Rob van Boekel, dat net naast ging, was ondanks de goede bedoelingen zowat de enige kans voor de geelzwarten. Toen in de twintigste minuut Rick Neele wel doel trof voor de gasten zakte UNA weer als een pudding in elkaar. De 0-2 liet maar vijf minuten op zich wachten. Ditmaal was Sead Mazreku de dader. Tien minuten voor rust raakte Ritchie Anpong geblesseerd en de negentien jarige No?l van Gerven nam zijn plaats in en hij toonde de wil om de basis te bereiken. Hij werd dan ook uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Op slag van rust kreeg Sem Kroon vrije doortocht en UNA stond op 0-3.

Na de pauze had de 1-3 een feit kunnen zijn toen Brian Boogers een van zijn frivole grapjes uitprobeerde en de bal listig over doelman Mats v.d. Wijst tikte, maar de ADO keeper kon nog net een treffer voorkomen. Daarna ontsnapten de geel hemden nog twee keer aan een nog grotere achterstand bij kansen van Neele en Chistophersen. De 22 jarige Sil van Herwijnen kwam in de ploeg voor Brian Boogers, nadat Teun Willems (achttien jaar) Niek van Boekel verving. De 0-4 kwam in de 68e minuut, maar dat doelpunt van Christophelsen had nooit goedgekeurd mogen worden, omdat hieraan een duidelijk buitenspelgeval vooraf ging. Toen al was UNA verslagen en de 0-5 van Donny Rijnink deed nog meer zout in de wonden. Met een vrije trap van Lex van Dijk redde hij de eer voor de Zeelstenaren: 1-5.

Veel positiefs is er niet te melden voor het team van Demin, maar toch geeft het de burger moed dat de inbreng van “jonkies” een gunstig elan geeft voor het elftal.

Opstelling UNA:Tinus, Anpong (35. V. Gerven), v. Dijk, Verhoeven, Jagt, R. v. Boekel, N. v. Boekel (64. Willems), Horsten, Boogers (74. V. Herwijnen), Tielemans, Schijvenaars.RKSV Nuenen heeft een behoorlijk dreun te verwerken gekregen. De ploeg van Jan Poortvliet ging in het openingsduel van de competitie met 7-0 onderuit bij promovendus Juliana’31.
Voor rust kon RKSV Nuenen aardig weerstand bieden aan de thuisploeg maar ging het wel met 2-0 achterstand de rust in. Na rust was Nuenen geen schim meer van de eerste helft en Juliana’31 liep verder uit naar een 7-0 eindstand. Een behoorlijke valse start in de competitie voor de groenwitten.