Tongelre pakt drie punten na doelpuntrijke slotfase

DEES werd met 3-4 opzij gezet en daarmee neemt het, naast de drie punten, ook afstand van de onderste plaatsen in de ranglijst.De wedstrijd begon, zoals op alle amateurvelden in Nederland het geval was, met één minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Johan Cruijff. En waar Cruijff in het verleden veel harten sneller deed kloppen met mooie doelpunten en technische hoogstandjes, werden de bezoekers van de degradatiekraker in de vierde klasse G niet verwend met mooi spel en geniale acties. Zowel DEES als Tongelre hadden moeite met de spanning die op deze wedstrijd stond. Dat uitte zich in de eerste helft in veel balverlies en weinig kansen.Tongelre vroeg op voorsprong

Toch was het wel snel raak. Tongelre kreeg in de 3ste minuut een uitgelezen mogelijkheid toen de defensie van DEES slecht verdedigde. Tonnie Kerkhof was er als de kippen bij om zijn voet tegen de bal te zetten en zo zijn ploeg op voorsprong te brengen. Maar na dit voortvarende begin van de bezoekers, zakte het niveau steeds verder weg. Beide ploegen kregen een paar kleine kansen maar echt groot gevaar bleef uit. Op slag van rust had DEES wel dé kans om terug te komen. Maar Mitchell Smits schoof de bal echter voorlangs.Na de onderbreking was het DEES dat direct probeerde de druk op te voeren. En waar de ingevallen Bart Bartels voor DEES met een afstandsschot de lat raakte, was het een aantal seconden later wel raak. Joeri Vennix scoorde voor zijn ploeg de verdiende gelijkmaker. DEES kreeg nog een aantal kansen maar vergat zichzelf te belonen. Tongelre deed dat even later wel toen DEES-speler Sander van Ham achterin een cruciale fout maakte en daarmee de 1-2 cadeau gaf. Tonnie Kerkhof speelde de bal breed op Dominik Pirron en hij deed wat hij moest doen.Doelpuntenregen in laatste fase

In de 78ste minuut gaf Tonnie Kerkhof het startsein voor drie doldwaze minuten. Kerkhof ging alleen op doelman Tom van Mol af en faalde niet. Terwijl Tongelre nog aan het genieten was van de 1-3, lag de bal een minuut later aan de andere kant in het doel. Joeri Vennix scoorde zijn tweede van de middag voor DEES. Maar de hoop van DEES werd snel weer om zeep geholpen toen Tonnie Kerkhof in de 80ste minuut zijn derde doelpunt van de middag liet optekenen.DEES keek met een kleine tien minuten spelen op de klok aan tegen een 2-4 achterstand. Toch mocht de thuisploeg nog even wat hoop koesteren. Mitchell Smits scoorde de aansluitingstreffer en even leek DEES nog te mogen dromen van een gelijkspel. Maar de drie punten werden deze middag meegenomen door Tongelre.Lachende gezichten bij gasten

Na het laatste fluitsignaal was iedereen bij Tongelre vooral erg opgelucht en blij met de drie punten. De persoon met de grootste lach was de man van de drie doelpunten Tonnie Kerkof. 'Ik ben erg blij met mijn drie doelpunten. Vroeger heb ik ook wel eens een hattrick gemaakt, dus helemaal nieuw is het niet voor mij.' De punten waren voor Tongelre ook welkom beaamt Kerkhof. 'Het zijn belangrijke punten. We klimmen nu een beetje weg van de onderste twee plaatsen. En binnenkort moeten we tegen Vessem en Pusphaira. Die pakken we ook!'

Nico van de Brink, coach van Tongelre, toonde zich na afloop een tevreden man. 'Het was zeker geen goede wedstrijd. Maar op dit moment is het gewoon het belangrijkste om in de vierde klasse te blijven. We maken, door verschillende oorzaken, een lastig seizoen mee. Ik wil de club aan het einde van het seizoen goed achterlaten. En gelukkig begint nu alles steeds meer op zijn plaats te vallen.'

Opstellingen
DEES: 1. Tom van Mol, 2. Bas Aarden, 3. Daan van Mol (13. Bart Bartels), 4. Sander van Ham, 5. Faisal Ramsaransing, 6. Thomas Tholen, 7. Ruud Moeskops, 8. Mitchell Smits, 9. Joeri Vennix, 10. Bart Dieker, 11. Floris Franssen (14. Youp van de Ven)

Tongelre: 22. Dylan den Brok, 3. Mohammed Bouhoud, 4. Yassin Bouhoud, 7. Tonnie Kerkhof (5. Wesley Oomen), 8. Chris van Veen (6. Dominik Pirron), 9. Gabby Gijzen, 10. Fatih Yildiz, 11. Thanh Nguyen, 16. Rachid Mouroua, 21. Davy Heesakkers, 22. Thijs Beekmans