Tien vragen aan: Raymond Koenraadt (SBC)

Deelacties:


Raymond Koenraadt
is dit seizoen gestart als hoofdtrainer van SBC. De club uit Son en Breugel degradeerde het afgelopen seizoen uit de tweede klasse. SBC staat bekend als een club met louter eigen opgeleide spelers in het eerste elftal. Afgelopen seizoen raakte SBC bepalende spelers kwijt en had de jonge ploeg van Ömer Kaya moeite om aan te haken in de 2e klasse. In de winterstop stond SBC troosteloos onderaan, maar na de winterstop veroverde SBC behoorlijk wat punten, het was net niet genoeg om boven de degradatiestreep te eindigen. Voor dit seizoen geldt SBC als een van de favorieten voor de titel. Het is een jonge en tallenvolle groep waarmee trainer Koenraadt vooruit kan. Tenslotte heeft SBC uit de vele sollicitanten voor Koenraadt gekozen als opvolger van Kaya. We stellen de trainer uit Stiphout even voor.

1. Wie is Raymond Koenraadt?
Ik ben Raymond Koenraadt en ben 44 jaar oud. Ik woon samen met Monique en haar zoontje Lars (10) in Stiphout (Helmond). Zelf heb ik een zoon Kyle(17) en dochter Nomi (15) uit een vorige relatie. Gelukkig wonen ze op loopafstand waardoor we bijna dagelijks contact hebben. We vormen een gezin waar sport hoog op het lijstje staat. Kyle en Lars spelen bij Stiphout Vooruit in selectieteams en Nomi beoefend de sport tennis op een goed niveau. Naast sport zijn voor mij het gezin en mijn werk de 3 pijlers waaruit mijn leven bestaat.

Als actief voetballer heb ik achtereenvolgens gespeeld bij Sparta '25, FC Eindhoven, Helmond Sport, Veloc, DBS en Stiphout Vooruit. Het trainersvak ben ik gestart bij Stiphout Vooruit 2 waarna ik de overstap gemaakt heb naar RKVV Erp. Bij Erp heb ik 1 jaar als assistent en 5 jaar als hoofdtrainer gewerkt met als hoogtepunten het kampioenschap in de 3e klasse en het daaropvolgende jaar de promotie naar de 1e klasse. Helaas was dat niveau echt een trede te hoog voor deze mooie club.

2. Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben plantmanager bij ForFarmers in Heijen (Gennep). ForFarmers is een producent voor diervoeders.

3. Hoe ben je in het trainersvak beland?
Als voetballer had ik altijd al de intentie om tijdens mijn actieve voetbalcarrière te starten met UEFA C, helaas door omstandigheden ben ik hiermee pas gestart toen ik op mijn 36e de voetbalschoenen aan de wilgen had gehangen. Direct het jaar daarna heb ik UEFA B gehaald.

4. Hoe werk je als trainer?
Ik werk in 2 periodeplanningen, voor en na de winterstop. Basis hierin is het periodiseringsmodel (VCT) en het ontwikkelen en continueren van de speelwijze van het team. Het periodiseringsmodel is een hulpmiddel waarnaar ik werk, maar is absoluut niet heilig. Als ik constateer dat de groep behoefte heeft aan iets anders dan pas ik dat toe maar wel met het doel om te verbeteren.

5. Nieuwe trainer van SBC, een nieuwe uitdaging in een onbekende omgeving?
Ja klopt! Na 6 jaar Erp was ik toe aan een nieuwe uitdaging! SBC heeft op mij op één of andere manier altijd een aantrekkingskracht gehad. Een vereniging met een enorme uitstraling, een goede organisatie en de faciliteiten zijn perfect. Met 6 speelvelden, waarvan 3 kunstgras, is het goed werken voor een trainer.
De regio als trainer is nieuw, als speler heb ik geruime tijd in de regio Eindhoven gespeeld. Ik kom nu al (oud)bekenden tegen die ik jaren niet gezien heb. Dat vind ik leuk! We spelen in een voor mij nieuwe competitie, dat maakt het ook wel weer leuk. Kortom voldoende uitdaging en ik voel me al goed thuis bij SBC.

6. Wat is je doelstelling vor komend seizoen?
Onze doelstelling is meedoen om de bovenste plaatsen.
Binnen de speelwijze proberen we wat anders te gaan voetballen dan voorgaande seizoenen, dat proces heeft tijd nodig, maar ik moet zeggen dat we voor de huidige fase waarin we zitten op de goede weg zijn.

7. De jeugd heeft de toekomst?
Zonder jeugd geen toekomst! Het is goed dat er periodiek talenten doorstromen. Maar je hebt ervaring nodig voor een goede balans. De jeugdopleiding is de basis voor iedere vereniging, mijn indruk bij SBC is dat men dit goed voor elkaar heeft.

8. Omschrijf eens je karakter?
Ik houd van structuur en duidelijkheid en heb een hekel aan verliezen.

9. Heb je ook een levensmotto?
Nee niet bewust.

10. Bewondering voor?
Mijn ouders. Beide hebben helaas te maken gehad met de vreselijke ziekte en zijn daar gelukkig goed doorheen gekomen. Het knokken heb ik zeker van hen overgekregen. Ze volgen mij al vanaf dag 1 als voetballer en slaan nauwelijks wedstrijden over nu ik trainer ben.

 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?