Tien vragen aan Hans Clijsen, komend seizoen trainer van DEES

Deelacties:

Clijsen is een onbekende in de regio en met de onderstaande tien vragen willen we hem nader aan u voorstellen.

1. Stel je even nader voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Ik ben Hans Clijsen, 44 jaar, ben getrouwd met Desiree en heb een dochter, Sarah, van 9 jaar. Wij wonen in Tilburg en gaan binnenkort verhuizen naar Hulten. Als voetballer heb ik bij Were Di en een paar jaar bij Jong Brabant gespeeld. Ook als trainer heb ik bij deze clubs gewerkt. Ik ben 1 jaar hoofdtrainer geweest bij SV Ulicoten, deze club was echter te klein om nog op eigen benen te kunnen staan, waarna ik terugkeerde bij de selectie van Were Di. Ik ben nu trainer bij Taxandria JO19-1. Het is een zeer talentvolle groep wat op hoog niveau speelt en waar we het op dit moment erg goed mee doen.

2. Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijkse leven ben ik sinds 3 jaar conciërge op een grote basisschool in Breda. Hiervoor ben ik 18 jaar onderwijsassistent geweest op een school voor leerlingen met een lichamelijke beperking.


3. Hoe ben je in het trainersvak beland?

Ik heb bijna mijn hele leven bij Were Di in Tilburg gespeeld, als jongen van de club wordt je dan op een moment gevraagd of je niet ergens mee wil ondersteunen waar mogelijk. Ik ben daarbij begonnen met het trainen van lagere jeugdelftallen. Ik vond dit erg leuk om te doen en Were Di bood mij de mogelijkheid aan om mijn JVT te halen. Na het behalen van mijn JVT ben ik selectie elftallen in de jeugd gaan trainen. Na een aantal jaren werd ik gevraagd om de selectie mede te ondersteunen, in die tijd heb ik het diploma UEFA C behaald.

4. Hoe werk jij als trainer?
Ik werk vanuit het principe dat plezier en prestaties hand in hand gaan met elkaar. Als iets leuk is om te doen heb je er meer voor over en kunnen de prestaties verbeteren. Een goede, veilige sfeer is nog om elkaar te kunnen voorzien van feedback. Natuurlijk moet er ook een serieuze basis zijn waarin we met de groep aan doelstellingen en leerpunten kunnen werken. Ik vraag de spelers ook welke doelen ze persoonlijk willen behalen in het seizoen om daar samen aan te werken. Ik probeer vanuit een vaste werkwijze toch zo gevarieerd mogelijk te trainen aan doelstellingen waarbij oefeningen terugkomen in steeds een andere vorm.

5. Vanwaar de keuze om in de regio Eindhoven te gaan werken als trainer?
Na een aantal jaren een 2e elftal te hebben getraind was ik toe aan meer zelfstandigheid. Tilburg ligt erg centraal in Brabant, in een straal van een half uur kun je vele kanten uit. De regio Kempen spreekt mij enorm aan omdat hier veel clubs in de regio in de zelfde klasse spelen, zowel in de 4e als de 5e klasse. Veel clubs die met dezelfde omstandigheden moeten omgaan als vv DEES. Ook websites als Amateurvoetbaleindhoven en de Trompettercup maken dat de competities leven in de regio.

6. Waarom heeft DEES voor Hans Clijsen gekozen?
Tijdens de gesprekken kwam naar voren dat ze een trainer zochten die affiniteit heeft met de hedendaagse jeugd. De maatschappij en de jeugd staan nu anders in het leven dan in mijn actieve carrière. We leven in een 24 uurs maatschappij waarbij werk, studie en ontspanning een goede balans moeten krijgen en er anders uitziet dan 20 jaar geleden. Ik denk dat ik met mijn werkervaring in het onderwijs en nu als trainer van Taxandria JO19-1 hier zeker aan kan voldoen

7. Wat is je doelstelling komend seizoen bij DEES?
Het is voor mij moeilijk om zelf nu al een doelstelling voor DEES te stellen, daarvoor heb ik tot nu toe nog te weinig gezien. Gezien de laatste jaren is DEES wel een club die altijd minimaal moet gaan voor een periode om zo de nacompetitie te kunnen behalen. Ik zal te zijner tijd samen met de spelers en de staf een reële doelstelling gaan formuleren waar we samen aan kunnen werken

8. DEES past bij mij als trainer omdat?
Een aantal jaar geleden hebben we met het 1e elftal van Were Di tegen DEES gespeeld in een bekerwedstrijd. Dit was mijn eerste kennismaking met DEES, en het gaf meteen een goede indruk op me. Ook tijdens mijn gesprekken met het bestuur heb ik een warme ontvangst gehad en kreeg ik de indruk dat we qua werkwijze zeker bij elkaar passen. Bij SV Ulicoten werkte ik bij een club in een kleine gemeenschap, ik heb dit altijd als zeer prettig ervaren. Bij DEES hoop ik met veel plezier te kunnen werken met de spelersgroep en de staf en hoop ik een leuke tijd te krijgen met iedereen die zich betrokken voelt bij de club

9. Wat verwacht je nog dit seizoen van DEES in de competitie?
Ik zal regelmatig langs de lijn te vinden zijn als DEES dit seizoen voetbalt, dat is het voordeel van coach zijn op de zaterdag. Ik hoop een goed beeld te krijgen van het elftal zodat we daar na de zomerstop verder kunnen bouwen. De 3e periode ligt nog helemaal open dus misschien dat ze daar nog een gooi naar kunnen doen.

10. Bewondering voor?
Het klinkt cliché, maar het gezin achter de voetbaltrainer heeft het niet al te makkelijk. Je bent vaak de hele zondag van huis en twee avonden in de week. Ook de voorbereiding kost veel tijd. Wij hebben hier een goede balans in kunnen vinden.
Ook heb ik veel bewondering voor alle vrijwilligers bij een club, zonder deze mensen kan een club niet draaien. Van het schoonmaken van de kleedkamers tot het draaien van kantine diensten of het zitting nemen in het bestuur. Ik vind het ook belangrijk dat selectiespelers beseffen wat deze mensen voor een club doen.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?