Sprookje Beerse Boys gaat verder

Beerse Boys opende fel en kreeg al in de 5de minuut een opgelegde mogelijkheid via Niels van Heerbeek. De behendige aanvaller passeerde doelman Toon van Veen, maar schoot de bal vanuit een moeilijke hoek op de paal.

De roodwitten waren de betere ploeg, maar het moet ook worden gezegd dat Gestel het de tegenstander niet echt lastig maakte. Pas in de 21ste minuut was er een mogelijkheid voor de thuisclub. Carsley Mathilda was doelman Koen van Kollenburg al voorbij, maar schoof de bal voorbij het lege doel.

De toeschouwers, onder wie veel aanhangers uit Middelbeers, zagen ook hierna twee ploegen die niet echt leken te willen. Niet onlogisch natuurlijk, gezien de belangen.

In de 40ste minuut was het echter plotseling 0-1. Een mooie pass vanaf het middenveld belandde bij Van Heerbeek, die uit de draai fraai inknalde. Na het tweede kansje voor Mathilda, die op Van Kollenburg stuitte, was het drie minuten later zelfs 0-2. Een passje van Bart den Otter werd opgepikt door Dennis Schapendonk, die knap afrondde.

Passend

In de rust wisselde beide trainers twee maal en stond de wedstrijd binnen tien minuten volledig op z’n kop. Henny Noijen, Erik van Aalberg en Appie Zouthane brachten Gestel op voorsprong. Het was opvallend dat er bij Beerse Boys nauwelijks iemand was die zich echt druk leek te maken. Het vreemde duel kreeg een passend vervolg in de 63ste minuut, toen Dennis Schapendonk Pim Vingerhoets in stelling bracht, die onder Van Veen door de bal in het doel prikte: 3-3. Hierna had scheidsrechter Van Grinsven net zo goed kunnen afsluiten, want van een echte wedstrijd was geen sprake meer.

Gestel: 1. Toon van Veen, 3. Irfan Gadzo (2. Frank Samuel), 5. Erik Adelberg, 6. Agatino Pellegriti, 7. Carsley Mathilda (13. Bas Leatomu), 8. Henny Noijen, 9. Tim Nelemans, 10. Younes Hadouir, 14. Bas Bartels, 15. Abdelatief Zouthane, 20. Berr Gibbes.

Beerse Boys: 1. Koen van Kollenburg, 2. Bob Smolders, 3. Rob van Bijsterveldt (13. Pepijn van Spreuwel), 4. Ruud Willems, 5. Gijs Vugts, 6. Joost Schapendonk, 7. Pim Vingerhoets, 8. Bart den Otter (15. Joop Willems), 9. Jannes Mulders, 10. Dennis Schapendonk, 11. Niels van Heerbeek (14. Daan Mulders).