Spektakel bij ZSC- Vessem. Pusphaira alsnog langszij. EFC wint met negen man.

FC Eindhoven/av - Rood Wit V: 1-1
(verslag Rood Wit V)
Rood-Wit pakt punt bij de koploper
Twee dagen voor de Kerst speelde Rood-Wit op sportpark Velddoornweg het inhaalduel tegen de koploper FC Eindhoven AV. Op papier een lastig duel tegen team dat slechts één duel met nul winstpunten wist af te sluiten. Ondanks dat het een zogenoemde paraplu-wedstrijd was, was het speelveld uitstekend te bespelen. De wedstrijd kende twee gezichten. De eerste helft was overduidelijk voor de thuisploeg (met de rust 1-0) waarin Rood-Wit  helaas geen enkele kans wist te creëren. In de tweede helft namen de bezoekers meer en meer het initiatief en met succes. Giovanni van Bladel trok met de een werkelijk magistraal doelpunt in het dak van de goal de stand gelijk (1-1) en tevens eindstand.

Trainer Robbert Verhoeven moest noodgedwongen al  vroeg in het duel zijn centrale verdediger Robert Bettgens wisselen voor Marcel Bierens. Het spelbeeld was in de eerste helft als volgt. FC Eindhoven AV had het meeste balbezit en dicteerde het spel voornamelijk op de helft van de bezoekers. Rood-Wit daarentegen heeft weinig rust aan de bal met als gevolg dat er veelvuldig onnodig balverlies werd geleden. Na een klein half uur spelen wist Marcel Bierens over de as van het veld op te stomen richting het doel van FCE. Helaas werd hij net buiten de 16 onregelmentair getackeld. De vrije trap die hierop volgde was zonder resultaat. In minuut 30 passeerde FCE-speler Abdelauoli Azmani met een op het oog houdbaar afstandsschot Rood-Wit-keeper Mark Smulders. Het slechte doelgebied was mede de oorzaak van dit doelpunt. Naast dit doelpunt had FCE geen uitgespeelde doelkansen. Rust 1-0.

Na een uur spelen kropen de bezoekers van tijd tot tijd meer uit hun schulp. Ondanks dat de koploper het toeliet, leidde het niet tot echte doelkansen voor Rood-Wit. FCE kreeg nog enkele riante doelkansen om het duel definitief te beslissen maar het was vooral Rood-Wit-goalie Marc Smulders die elke keer een sta in de weg was voor de FCE-aanvallers. Met nog een kwartier op de klok wisselde trainer Robbert Verhoeven aanvallend: Mike Meulenbroek kwam in het veld voor Michael Damman.  Kort hierna verliet ook Mark van Doorn, ter voorkoming van een knieblessure, het veld voor Stijn van Gerwen.

Kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd de verdediging van FCE nadrukkelijk gewaarschuwd. Roodwitter Jan van Hout kopte de bal door op de sprintende Giovanni van Bladel die oog in oog met de FCE-keeper de bal helaas naast het doel schoot. Met nog tien minuten te gaan moest Marcel Bierens met een hamstringblessure het veld noodgedwongen verlaten. Ook met tien man ging Rood-Wit op zoek naar de gelijkmaker. In de slotminuut was het dan toch raak. Eerst was het nog Stef Fasen die over links een kans had op de gelijkmaker maar zijn schot ketste naar rechts waar Roodwitter Giovanni van Bladel de bal direct in het dak van de goal schoot: 1-1.

EFC - Braakhuizen: 2-1 (verslag EFC)
EFC levert onvoorstelbare teamprestatie tegen Braakhuizen
EFC heeft in de thuiswedstrijd tegen Braakhuizen met 2-1 gewonnen. Na tien minuten stond de thuisploeg met 10 man en na een half uur zelfs met negen na rood van resp. Jesse van Gerwen en Tom Blox. De overwinning was desondanks zelfs verdiend te noemen.

EFC was in aanvang de betere ploeg en een lob van Anwar Janssen ging via de lat net over het doel. Na ongeveer 10 minuten werd aanvoerder Jesse van Gerwen na een ongelukkige overtreding op Ryan Maas van het veld gestuurd. Kort hierop kreeg Braakhuizen een dubieuze strafschop na een handsbal van Tom Blox die door Anthony de Haan werd binnen geschoten: 0-1. Kort hierop werd Tom Blox, zeker niet terecht, van het veld gestuurd waarna EFC nog maar met negen spelers verder moest. De scheidsrechter drukte duidelijk een stempel op de wedstrijd.

Normaal gesproken was dit een verloren wedstrijd maar EFC rechtte na de rust de rug en zij waren het grootste deel van de 2e helft de betere ploeg. Er waren kansen via Jeroen Hakkens en Max van Limpt maar in de 65e minuut was het dan toch raak. Joni Hooyen speelde na een goede aanval de bal af op Max van Limpt die van dichtbij beheerst binnenschoot: 1-1. Vijf minuten later werd Max van Limpt de diepte ingestuurd en nadat hij een tegenstander omspeelde zag hij zijn schot via de vingertoppen van de doelman van Braakhuizen in het doel belanden: 2-1. Braakhuizen probeerde in het laatste kwartier wat terug te doen maar via een fabelachtige redding van keeper Jesse Theuws van EFC en Jeroen Hakkens, die een bal van de lijn haalde, wist EFC een tegentreffer te voorkomen. Via Max van Limpt, een inzet op de paal, en invaller Damian van Gestel, alleen voor de doelman van Braakhuizen, had EFC nog verder kunnen en moeten uitlopen.

Een zeer knappe teamprestatie voor EFC en door het gelijke spel van koploper Eindhoven is de achterstand terug gelopen naar vijf punten. Met nog 15 wedstrijden te gaan beloofd de competitie na de winterstop toch nog spannend te worden. Op 20 januari as. begint EFC met een uitwedstrijd tegen Wilhelmina ’08.

EFC - Braakhuizen: 2-1 (verslag Braakhuizen)
Blamage voor Braakhuizen uit bij EFC
Vandaag stond voor Braakhuizen de uitwedstrijd tegen EFC op het programma. Vooraf leek het een mooie confrontatie te worden tussen twee ploegen die bovenin meedraaien, bovendien beiden uit 10 wedstrijden 16 punten wisten te halen. Je zou dus zeggen dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zouden moeten zijn, helaas voor Braakhuizen was dat bij lange na niet zo en dus verloren de roodzwarten, voor de gelegenheid in het wit spelend met 2-1.

Verbijstering bij iedereen die Braakhuizen een warm hart toedraagt
Het was vandaag voor de Braakhuizen supporter afzien langs de kant, hun ploeg presteerde ondermaats en had geen enkele kans tegen EFC en dat kan maar als je na een half uur al tegen negen man komt te spelen dan verwacht je een makkelijk middagje. Er gebeurde van alles in het eerste half uur, eerst moest Braakhuizen aanvoerder Mike de Meij, op zijn verjaardag al na 2 minuten geblesseerd afhaken, hij werd vervangen door Remco van Wetten. Daarna overkwam EFC aanvoerder Jesse van Gerwen hetzelfde lot, ook hij moest het veld verlaten echter na een rode kaart. Braakhuizen had moeite met het gladde veld, veel spelers gleden weg en moest lijdzaam toezien hoe EFC veel makkelijker combineerde en ondanks hun numerieke minderheid de baas was op het veld. Toch kwam Braakhuizen in de 30e minuut op voorsprong via een benutte penalty door gelegenheidsaanvoerder Anthony de Haan. Toen scheidsrechter Berben na een half uur opnieuw  een makkelijk gegeven rode kaart trok voor EFC speler Tom Blox leek de balans helemaal door te slaan in het voordeel van Braakhuizen. Braakhuizen echter vergat te voetballen en wist maar zelden een vrijstaande ploeggenoot te bereiken maar haalde zonder kleerscheuren de rust met een minimale 0-1 voorsprong.

Tweede helft bracht geen verbetering voor Braakhuizen
Om een lang verhaal kort te maken, Braakhuizen wist zich geen raad met de ruimte die er wel degelijk lag maar zelden door  Braakhuizen gevonden werd en dus was EFC met 9 man de betere ploeg. Toch moet het mogelijk zijn om tegen 9 man de voorsprong vast te houden, echter niet als je verdedigend niet bij de les bent en twee keer tegen een messcherpe counter aanloopt die evenzo vele keren doeltreffend werden afgerond door Max van Limpt. Braakhuizen was vandaag zichzelf niet en kwam dan ook geen moment in de buurt van de prestaties van de weken ervoor en dus verloor de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot volkomen verdiend met 2-1.

Mierlo Hout -Someren: 1-2
Oelse Venhuizen matchwinnaar tegen Mierlo-Hout
In een wedstrijd met wisselende krachtsverhoudingen won Someren met 1-2 van ‘t Hout. Dankzij een rake kopbal van Oelse Venhuizen trok Someren in de absolute slotfase de winst naar zich toe. Met dit resultaat gaan de mannen van coach Dominik Vergoossen als nummer twee de winterstop in.

Zonder de afwezige basisspelers Koen de Louw en Wesley v.d. Boomen en met de net van vakantie teruggekeerde Luc Bouwmans op de bank, was Someren in het eerste half uur iets sterker dan de tegenstander. Niels Schweren kopte de bal in de zesde minuut rakelings over de kruising en halverwege de eerste helft veranderde hij een schot van Joost v.d. Velden van richting, waarna de bal rakelings naast het doel verdween. Na een klein half uur spelen, was een curieus moment de aanleiding tot een doelpunt. De Mierlo-Hout-goalie pakte een terugspeelbal op en dat leidde tot een vrije trap net binnen de zestien. Oelse Venhuizen legde de bal breed op de inkomende Salim Zeroual, die met een droge knal de 0-1 binnenschoot. Even later leek Someren op 0-2 te komen, maar het doelpunt van Fabio Peters werd door scheidsrechter Van Dongen afgekeurd wegens buitenspel. In het laatste kwartier voor rust werd de thuisclub via Thom Meeuwsen een aantal keren gevaarlijk. Tot driemaal toe stelde hij doelman Maarten Werts op de proef met harde en geplaatste schoten. Werts toonde zijn klasse en hield zijn team op de been.

Na de thee moest de thuisclub (met nog 35 minuten te gaan) verder met tien man. Jeroen Rooijakkers kreeg rood na een slaande beweging in de richting van Oelse Venhuizen. De tien spelers van Mierlo-Hout schakelden een extra tandje bij en geruime tijd waren ze de bovenliggende partij. In die periode kwam de thuisclub ook verdiend op gelijke hoogte via Chafik Mezziani.

In het laatste kwartier trok Someren -na drie offensieve wissels- het initiatief weer naar zich toe en zette de thuisclub stevig onder druk. Nadat doelman Van Lieshout de bal losliet, leek Freek van Bussel te gaan scoren, maar hij werd stevig aangepakt in het strafschopgebied en in een mêlee van spelers werd de bal uit de doelmond gewerkt. Vijf minuten voor tijd was Someren weer dichtbij een treffer, maar na een inzet van Mike Verdonschot  bracht Wessel Vervoort redding op de doellijn.  In blessuretijd moest Mierlo-Hout alsnog capituleren. Oelse Venhuizen kopte na een hoekschop van Justin Hoeben de winnende treffer tegen de touwen.

DBS - Spoordonkse Boys: 0-2
Spoordonkse Boys speelde twee dagen voor de kerst nog en inhaalwedstrijd in Meerhoven tegen DBS. Het werd een gelukkige maar zeer nuttige overwinning van 0-2.

Op het kunstgras probeerde beide teams de aanval te zoeken maar in het eerste kwartier ging er te veel fout om gevaarlijk te worden. Pas na een kwartier was DBS  gevaarlijk maar Luuk Rijnen van Spoordonkse Boys kon de bal nog net weg werken.  Het spel ging aardig op en neer maar DBS leek wel wat dreigender en mochten een aantal corners nemen in de eerste helft. In de 28e minuut ook een corner die goed voor het doel kwam maar net werd over gekopt.

In de 40e minuut moest Luc Roefs geblesseerd naar de kant en kwam Roel van Nunen erin Vlak erna de eerste kans voor Spoordonk in de eerste helft maar de aanvaller koos er voor om te schieten maar de bal ging in het zijnet.  In de blessuretijd nog een kans voor Spoordonk maar die ging naast het doel. Ruststand 0-0.

Meteen in de tweede helft een aanval van Spoordonk waarbij Sjoerd van Ham voorzet maar Roel van Nunen stuit op hun keeper. Ook nu was DBS vaker aan de bal dan Spoordonk. En in de 58e minuut kwam een speler van DBS vrij voor onze keeper maar die was net iets eerder bij de bal om te ruimen. In de 65e minuut was er een belegering op het doel van Spoordonk maar de laatste poging kwam onder tegen de lat maar stuitte weer het veld in. Bij Spoordonk komt Hans Peters nog in het veld. Daarna was er weer een doelpoging van DBS maar die ging net naast. Het waren 2 teams die moeite hebben om te scoren dit seizoen. Het duurde tot de 82e minuut dat er werd gescoord en dat deed Spoordonk uit een corner.  Roel van Nunen bood de vrijstaande Luuk Rijnen de kans om aan te leggen en hij ramde de bal in het net 0-1.

Nu ging heel DBS incluis de keeper naar voren om nog een punt te behalen. Dat lukte echter niet en Spoordonk scoorde in blessuretijd de 0-2 na een verre uittrap van onze keeper Kevin van Agt moest hun keeper nog terug naar zijn doel. Hij kon de bal alleen met het hoofd tegen houden omdat hij buiten het keepersgebied was. Dat deed hij niet goed en Jasper van Agt kreeg de bal die hij afspeelde op Roel van Nuen en die schoot de bal in het lege doel.

ZSC – Vessem: 4-6
Spektakel bij ZSC - Vessem
Op het programma deze middag stond ZSC-Vessem. De wedstrijd werd echter in Vessem gespeeld vanwege werkzaamheden aan de kantine in Westerhoven. Om het gat met de koploper Hoogeloon niet groter te laten worden moest er door de nummer 2 Vessem worden gewonnen. Dat leek het team van de bijgetekende trainer Waldo van den Besselaar zeker in het begin begrepen te hebben. In de tweede minuut was Jaap van Diessen gevaarlijk. Na een afgeslagen bal kopte hij rakelings naast. Een minuut later was diezelfde Jaap van Diessen wel succesvol. Hij zette goed door vanaf de linkerkant richting het doel en schoot geplaatst met het linkerbeen in de rechterbenedenhoek. 1 - 0.

De 2 - 0 volgde in de 15e minuut. Een van achteruit opgezette aanval werd vanaf de achterlijn voorgegeven door Frans van Diessen. Het was wederom neef Jaap van Diessen die vanaf de 16 meter met een geplaatst  schot over de grond inschoot.  De 3 - 0 volgende 4 minuten later. Na een goede solo op het middenveld schoot Louis van Diessen met een stuiterbal de 3 - 0 binnen. De doelpuntenregen hield aan want het was een minuut later raak aan de andere zijde. Een afstandsschot werd nog getoucheerd door aanvoerder Huijbers waardoor de bal onhoudbaar voor doelman van Rooy in het doel ging, 3-1. Naast de motregen hield ook de doelpuntenregen aan. 3 minuten na het tegendoelpunt scoorde Vessem uit een vrije trap op de 16 meter lijn. Een mooie boogbal over de muur van Merijn van Ham raakte de onderkant van de lat en verdween in het doel, 4 - 1.  Er bleef druk van Vessem-zijde. Een voorzet van Louis van Diessen op het hoofd van Merijn van Ham wist keeper Beckers tot hoekschop te verwerken. Ook uit de volgende corner ging de bal niet in het doel via het hoofd van Jop de Laat. De vrije trap van Roel Sterken in de 35e minuut erop trof wel doel. Keeper Jorg Beckers wist in eerste instantie de bal tegen te houden met de vuist, maar de goed inlopende Merijn van Ham kopte met het hoofd de 5 - 1 ruststand binnen.

Na rust was Westerhoven twee maal succesvol. In de 53e minuut scoorde Huibers met het hoofd de 5 - 2 en in de 54e minuut scoorde Kwinten met een glijder in de rechterhoek. Een goede safe van doelman van Rooy voorkwam de aansluiting. De corner die daar op volgde was wel raak, 5 - 4. Doelpuntenmaker Cremers. Vessem was daarna nog een keer gevaarlijk via een kopbal van Lars van Heijst en schot van Jaap van Diessen. Het lukte Vessem maar niet om de 6e te scoren en daarom hielp ZCS een handje door een eigen doelpunt te scoren. Eindstand 6 - 4.

Hoogeloon - Woenselse Boys: 2-1
Verdiende overwinning van Hoogeloon op Woenselse Boys
|De laatste wedstrijd voor de winterstop speelde Hoogeloon thuis tegen Woenselse Boys. Hoogeloon, koploper in de 4de klasse F, was er alles aan gelegen om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. De thuisclub ging goed van start. Het was eenrichtingsverkeer en Hoogeloon kwam verdiend op voorsprong. In het tweede gedeelte van de eerste helft werd Hoogeloon wat gemakzuchtiger en kwamen de gasten langzij. In de tweede helft stelde de thuisclub orde op zaken en werd het 2-1, om de winst daarna gedegen veilig te stellen.

Het eerste kwartier was Hoogeloon duidelijk de betere ploeg en met goede combinaties werd de tegenstander terug gedrongen op eigen helft. En na goed tien minuten stond de 1-0 op het scorebord. Met een prima pass bereikte Sam de Laat Niels Luyten, die goed aannam om vervolgens prima raak te schieten. Uit een vrije trap van Yannick Sol moest de doelman alles uit de kast halen om een doelpunt te voorkomen en na een hoekschop schoot Tom Michielse over. Na een fout achterin bij de Boys leek Sjoerd de Laat alleen op het doel af te kunnen, maar werd hard onderuit gelopen door Denny de Roo. De thuisclub liet de teugels wat vieren en prompt kwamen de gasten wat meer opzetten. In de 35ste minuut werd het zowaar gelijk toen uit de eerste de beste kans raak werd geschoten. Van grote afstand verdween een pegel van Rob Verbeek in de kruising, waarna Hoogeloon weer opnieuw kon beginnen.

De tweede heft ging de thuisclub weer goed van start en met prima combinaties werd het doel van de tegenstander opgezocht. Hoogeloon bleef scherp en in de 65ste minuut was Hoogeloon dichtbij een doelpunt, maar schoot Hans v/d Heijden net voorlangs. Vijf minuten later was het alsnog raak. Weer was het Hans v/d Heijden die zich van een drietal tegenstanders ontdeed om vervolgens in de verre hoek raak te schieten. Niels Luyten schoot nog een keer in het zijnet en een goed schot van hem werd geblokt. Hoogeloon speelde de wedstrijd gedegen uit en Woenselse Boys was niet bij machten om daar verandering in te brengen. Met een ongeslagen statis mag Hoogeloon zich herfstkampioen noemen.

De Weebosch – Pusphaira: 3-3
Pushaira verrast De Weebosch
De studenten van Pusphaira hebben een 3-0 achterstand goed gemaakt. In de resterende 45 minuten uit het gestaakte duel op wedstrijddag negen wist Pusphaira driemaal te scoren tegen de nummer twee uit de competitie De Weebosch.  Zuur puntverlies voor de ploeg van Wim Hoeben die de achterstand op koploper Riethoven verder ziet op lopen tot zeven punten. De Weebosch heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld.