logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht transfers. Nog enkele aanvullingen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Adverteerder uitgelicht: Sanidump zoekt ervaren verkoopadviseurs

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

9 december 2018 | 2e klasse F

Someren - Hilvaria: 3-2


Deel dit bericht:


Someren krijgt Hilvaria pas laat op de knieën

Someren - Dankzij een treffer van Niels Schweren in blessuretijd heeft Someren een verdiende 3-2 overwinning geboekt op Hilvaria. De thuisclub was beter, maar sprong te slordig om met de kansen. 

De bezoekers kwamen al na vijf minuten op voorsprong na een strak schot van Coen van Oirschot in de linkerbenedenhoek. Vanaf de aftrap kwam Someren op gelijke hoogte. Koen de Louw werd onreglementair ten val gebracht in de zestien en Salim Zeroual benutte de toegekende strafschop onberispelijk; 1-1.

De wedstrijd ging even in een spagaat, maar daarna hervond Someren zich en trok het initiatief weer naar zich toe. De thuisclub zocht de aanval en zorgde ook voor veel dreiging via met name Luc Bouwmans en Koen de Louw. De laatstgenoemde speelde een aantal wedstrijden onopvallend, maar tegen Hilvaria liet Koen zich als vanouds van zijn beste kant zien. De Beekse defensie moest alle zeilen bijzetten om hem af te stoppen. Halverwege de eerste helft bewees Koen zijn klasse, maar zijn hakballetje verdween voorlangs het doel. Kort voor rust dwong hij doelman Van Laarhoven met een vlammend schot tot een knappe redding.

De thuisclub bleef dreigend, maar was te onnauwkeurig in de afronding. Op slag van rust kwam daar verandering in. Fabio Peters gaf vanaf links een lage voorzet, die door Salim Zeroual van dichtbij werd ingetikt; 2-1.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Someren kreeg een dot van een kans: Na een voorzet van Luc Bouwmans miste Fabio Peters voor een leeg doel. Kort daarna kreeg Luc Bouwmans een grote kans. Hij omspeelde de doelman en schoot vanuit een moeilijke hoek in het zijnet. Someren speelde sterk, drong de tegenstander terug, maar wist niet te scoren. Na een uur spelen, kopte Koen de Louw de bal fraai in de touwen na een voorzet van Fabio Peters. Scheidsrechter Schuurmans uit Den Bosch had echter buitenspel geconstateerd en annuleerde de treffer. Met nog een kwartier op de klok kreeg Someren het deksel op de neus. Na een messcherpe counter zorgde Van de Wal op aangeven van Van Trier voor de gelijkmaker; 2-2. De thuisclub kreeg nog een tegenslag te verwerken toen doelpuntenmaker Salim Zeroual na een overtreding geblesseerd moest uitvallen. Met Luuk Houben als vervanger bleef de thuisclub druk zetten op de Beekse defensie. Tegelijkertijd bleef het oppassen voor de snelle counteraanvallen van de gasten.

In de absolute slotfase wist Someren toch nog de overwinning te pakken. Verdediger Niels Schweren kopte raak uit  een vrije trap van Justin Hoeben en bepaalde de eindstand op 3-2.

Volgende week zondag speelt Someren zijn laatste competitieduel van dit kalenderjaar in en tegen Mierlo-Hout.

Someren: Maarten Werts, Robin vd Aker, Oelse Venhuizen, Niels Schweren, Mike Kusters, Joost vd Velden, Koen de Louw, Justin Hoeben, Salim Zeroual (75 Luuk Houben), Luc Bouwmans (89 Mike Verdonschot), Fabio Peters (60 Dévi Fondon).

Geen loon naar werken voor Hilvaria​ (verslag Hilvaria)

Als het even niet loopt kun je alleen hard blijven werken om het tij te keren, helaas gaf dit voor Hilvaria 1 nog niet het gewenste resultaat!

​Het meest opvallende aan de eerste helft was dat bij er bij alle drie de treffers controverse was of de treffer wel had mogen tellen. Na 6 minuten spelen al ontsnapte Coen van Oirschot aan de defensie van Someren om de 0-1 aan te tekenen, maar volgens de grensrechter was dit in buitenspel positie. De scheidsrechter zag het echter anders en keurde het doelpunt goed. Lang kon Hilvaria echter niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later kende de scheidsrechter tot verbazing van velen een strafschop toe aan SV Someren. Wellicht had de leidsman spijt van zijn eerdere beslissing om het doelpunt van Hilvaria goed te keuren. De penalty werd benut en zo stond het alweer 1-1. In het vervolg van de eerste helft was Hilvaria slordig in balbezit en was Someren het meest dreigend. Dit leverde (op een gevaarlijk schot na) nog niet direct grote kansen op voor Someren. Kort voor rust werd het alsnog

2-1 voor SV Someren. Na een aanval over rechts van SV Someren belandde de bal bij de linksvoor. Zijn schot verdween via de doelman voorlangs, maar de man van de voorzet was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te werken echter deed hij dit in volgens Hilvaria in buitenspelpositie, maar wederom werd een vlagsignaal van de grensrechter genegeerd. Ruststand 2-1 voor Someren.

Kort na rust kreeg Someren al een grote kans om de voorsprong te vergroten, maar de bal werd langs het lege doel geschoven. Niet veel later een nieuwe kans waarbij de doelman wel omspeeld werd, maar het doel niet gevonden. De bal verdween in het zijnet. Na ruim een uur dacht Someren te kunnen juichen toen de bal tegen de touwen werd gekopt echter gebeurde dit in buitenspel positie en ging de treffer niet door.

Hilvaria bleef knokken voor een resultaat en kwam uit een goed uitgevoerde counter via Coen van Oirschot op 2-2. Lang leek dit de eindstand te gaan worden, maar in blessuretijd wist Someren alsnog de winnende te maken. Niet voor het eerst dit seizoen kreeg Hilvaria een tegentreffer te verwerken uit een standaardsituatie. Een vrije trap vanaf rechts, op de rand van het strafschopgebied kon bij de eerste paal geheel vrijstaand worden binnen gekopt. Een flinke domper voor Hilvaria dat hard heeft gewerkt voor een resultaat, maar gezien het spelbeeld moest toegeven dat de thuisploeg de overwinning meer verdiende.

Nog één wedstrijd voor de winterstop. Koploper FC Eindhoven komt op bezoek in Hilvarenbeek dus men kan de borst natmaken, maar met hard werken kan men een eind komen en wie weet zit er dan zelfs tegen de koploper een resultaat in! Een oproep aan alle supporters van Hilvaria om het vaandelelftal dit kalenderjaar nog één keer aan te komen moedigen!

 

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png